Włochy [5158]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

napiszcie, jakie miejsca we Włoszech zrobiły na was największe wrażenie.
  • Anonim

o! zapomniałam sama napisać; )

zdecydowanie Sperlonga! przepiękne miasteczko pomiędzy Rzymem a Neapolem.
    Florencja i Rzym.
  • Kasia

Rzym, Rzym, Rzym i jeszcz raz Rzym; )
  • Anonim

hmm, podbało mi się Monte Riggioni
  • Anonim

Siena jest cudna... Malutka i urocza.. A Sperlonga też jest śliczna! Te wąskie uliczki, malutkie domki i widoki cudowne..
  • OLGA

Tropea, przesliczny widok zachodu słonca z tarasu samobojcow i wiele wiele innych:)))) Podobało mi się równiez w Rzymie,Florencji,Weronie:))) Wenecja w sumie jest taka sobie, przynajmniej wg mnie;) pozdrowionka;)))
  • Anonim

Mary - o :) byłaś w Sperlondze - jak dla mnie jedno z najpiękniejszych miejsc w ogóle :)
    w Weronie nie byłam,
    a Wenecja - tak, tak jest również piękna, ale jak dla mnie troszkę przereklamowana.
  • Anonim

Myślę, że ‘Ogrody tarota’. Są mało włoskie, bardzo nietypowe. Tak w ogóle to lubię Toskanię, zwłaszcza małe miejscowości, takie jak Cortona czy Castellina in Chianti.
  • Anonim

Najpiękniejsze są malutkie miasteczka i takie właśnie na odludziu gdzie jest mało turystów!!
    Bo np. taki Rzym: wielkie chaotyczne miasto prawie nie do ogarnięcia, multum ludzi głownie turystów i to skośnookich którzy robią zdjęcia każdego szczegółu. To w pewnym momencie staje sie nie do wytrzymania...
  • K.

Ja kocham Wenecję, Siena jest śliczna (chcę tam studiować), Cinque Terre (Liguria) ją niesamowite. POLECAM! Zobaczcie zdjęcia, a zrozumiecie co mam na myśli :) http://www.cinqueterre.it/italiano/... Podobała mi się też Genova i Treviso, małe ale sympatyczne :) Chciałabym jeszcze zwiedzić Neapol i Cagliari. Kto z was juz tam był?
  • K.

Ja kocham Wenecję, Siena jest śliczna (chcę tam studiować), Cinque Terre (Liguria) ją niesamowite. POLECAM! Zobaczcie zdjęcia, a zrozumiecie co mam na myśli :) http://www.cinqueterre.it/italiano/... Podobała mi się też Genova i Treviso, małe ale sympatyczne :) Chciałabym jeszcze zwiedzić Neapol i Cagliari. Kto z was juz tam był?
  • K.

• K.

Sorry, komputer mi nawala. Wkurzyłsm się i dlatego aż 3 się wkleiły. Przepraszam.
  • Magitek

Wiecie co ?
    Wróciłam dzis po 3 tyg. z Poludniowego Tyrolu, ok.30 km. od Bolzano :)
    Bylam w mieścinie Pietralba/Weissenstein :)
    nieopodal Oberegen i Cavaleze.
    Śliczne miejsca :)

Ogólnie we WQłoszech byłam kilkanaście razy... w róznych zakątkach...
    ale ten wyjazd był wyjątkowy; )
    Jakiś przełom... zaczynam uczyć sie włoskiego...
    tjak... postanowione... :)
  • Anonim

Hej. A Półwysep Sorrentański, Amalfi i Capri? Tam też jest pięknie.
  • Anonim

Więc... Asisi, czyli Asyż dla wtajemniczonych:) I tak jak ktoś już tu powiedział - małe miasteczka na odludziu, szczegolnie te położone troche wyżej niż zwykle - są po prostu piękne. A poza tym - Torvaianica - miejsce gdzie się wychowałem i gdzie zawsze wracam jak do domu...
  • Anonim

okolice etny... cos wspanialego
  • ~Angelita Vuela~

we wloszech jak nigdzie indziej czuc to dziedzictwo minionych kultur, ale tez zaskoczyc nas mzoeuksztaltowanie terenu i kolory!!!
    mnie wgniotlo z wrazenia w miasteczkach cinque terre, a kiedy wreszcie doszlam do zatoki poetow, myslalam juz tylko o tym, zeby zostac tam do konca zycia.
  • Pani Prezes Brazylijski Serial

wnwcja jest extra no a dalej to toskania-no tam jestem naprawde pieknie... nie dziwie sie filmowcom a i samo polodnie jest tez super...goraca i BARDZO wlosko
    bellisimo!; )
  • Magitek

Tjak...
    zwiedziłam dobrze okolice Neaplu, Salerno, Capri... Pompeje... wdrapałam się nawet na Wezuwiusz; )

Slicznie jest również na Gargano :)

Na Riwierze Adriatyckiej też mozna znalezc cosik ciekawego....ale juz wyroslam z miasteczek typu Rimini czy Cesenatico; )

Teraz pragnę odwiedzić Sycylię ...
| |

Zabytki, miasta, kuchnia, obyczaje, język... Jednym słowem wszystko o Włoszech, zarówno dla entu...

Fotki

Miejsca grona (1)