-
Anonim
...wiec tak, jesli wybieracie sie do Rzymu to dobrze wiedziec gdzie warto pojsc a gdzie nie :)
ja osobiscie polecam nastepujace miejsca:
1. Supper Club - via de' Nori 14 - dobrze znac adres, bo nie kazdy Wloch zna to miejsce...
bardzo ladny pietrowy lokalik, jasny. na wejsciu selekcja. najlepiej przyjsc na startera, bo okolo 2 wszyscy przenosza sie dalej. jakbym miala porownac to miejsce z jakims w wawce to chyba najbardziej przypomina Foksal19, ale oczywiscie w lepszym wydaniu :P
podaje linka do stronki, jakby ktos chcial zobaczyc:
http://www.it.supperclub.com/defaul...
-
Anonim
2. La Maison – najmilej wspominam. odpowiednikiem tego jest warszawski cinnamonik. na wejsciu selekcja, a dalej kasa. cena biletu dla kobiet 15euro, a dla facetow 17euro. co ciekawe faceci nie maja tam wstepu jesli nie przyjda z kobieta, tak wiec normalne jest jak jakis obcy wloch krecacy się nieopodal klubiku pyta dziewczyne czy moze z nia tam wejsc J
co warto wiedziec w niedziele La Maiosn zamienia się w warszawska Utopie. Cena biletu tego dnia z tego co pamietam 10euro.
3. Bloom – klubik miesci się na tylach La Maison. Na wejsciu selekcja.
4. Gilda – dyskloteka – via Mario de’ Flori 97. wstep 25euro. W cenie biletu jeden drink for free. Latem Gilda przenosi się na plaze Fregene.
5. Art. Caffe – Piazza di Sienna – dyskoteka. Nie zarejstrowalam ile wtep, ale pewnie około 20euro. Dyskoteka tak duza, ze zgubilam się z moja Emilka J Na srodku parkietu rozstawiona siatka plazowa – trzeba uwazac, żeby nie dostac pilka w główkę, hihi…
6. Goa – via Libretta 13 – dyskoteka. Osobiscie nie polecam, ale to jedyne znane mi miejsce, które jest czynne w srode!! Nie bylam w srodku, bo wystraszylo mnie towarzystwo stojace przed wejsciem. Klimat naszej Sceny, albo Tango.
7. Podobno sporo fajnych klubikow miesci się tez na Piazza Popolo. Niestety mialam za malo czasu, żeby to sprawdzic. Next time nadrobie; )
-
Kate
-
Murrina Eraritjaritjaka
Troche drogie te Twoje miejsca...
Ja jestem w Rzymie juz od 7 miesiecy i gdybym tak tu zyla to chyba dawno bym zbankrutowala...
Spedzam wiec czas taniej ale i tak wspaniale :) -
-
Anonim
ja mialam o tyle dobrze, ze znam managerow La Maison i Supper Club, wiec nigdy nie placilam za wstep :)
poza tym, prawda jest taka, ze kobiety rzadko kiedy same placa za siebie w Rzymie, wiec nie zbankrutujesz! :P
a jak ktos nie ma kasy to zawsze moze bawic sie na placu. z tego co zauwazylam, to taki starter jest norma w Rzymie.
planuje jechac do Rzymu lipiec - sierpien. jesli siedzisz tam 7 miesiecy to pewnie poznalas inne ciekawe miejsca. gdzie radzialbys mi pojsc, skoro moje klubiki sa takie drogie? -
melon72
Znam dobrze lokale nocne w rzymie,i twierdze ze z malymi wyjatkami sa brudne i schifose,moze oprocz gildy,inna sprawa w lecie,na otwartym.
nie wspominam o radio londra,odradzam!
ciao e baci... -
Murrina Eraritjaritjaka
come mi mancano queste pazze serate romane... ale w styczniu ancora volta! :) -
Anonim