Italianistyka UW [863]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Release me

Sorry, że zaśmiecam, ale czy ktoś z Was ma lub wie, gdzie kupić testy ze sztucznego języka?
  • & DeSiRee &

boze co to wogole jest?
    do czego te testy?
  • Release me

Zadania ze sztucznym językiem są częścią testu predyspozycji. Mam nadzieję, że sobie poradzę (zdawałam taki test do liceum, co prawda teraz będzie wyższy poziom, ale przynajmniej wiem na czym to polega), ale zawsze lepiej poćwiczyć...
  • & DeSiRee &

wogole nie wiedzialam ze to da sie cwiczyc:|no ale dobra ja juz wogole nic nie wiem i dobrze, mam do tego prawo w koncu sa wakacje;D
  • Release me

Na poziomie egzaminów do liceum był wydany zbiór testów ze sztucznego języka....Ale moze faktycxnie przesadzam:)
  • Magda R.

Troche przesadzasz. Jest taki zbior jezykoznawcy z ponistyki, ale to nie ma znaczenia - tu akurat liczy sie uwaga i kombinatoryczne myslenie, nie ma co sie przygotowywac.
  • Release me

Zawsze można potrenować:) Jak się nazywa ten zbiór językoznawczy z polonistyki? To jakaś teoria, czy zbiór zadań?
  • Magda R.

Szukaj autora: Marek Świdziński. Skrypt z zadaniami.
    Ale naprawdę bez jaj: parę przykładów poobserwuj ze zrozumieniem, będzie dobrze. Zresztą na italo- nigdy nie było takiego predyspozycyjengo jak na ibero-. Tutaj raczej polegało to na łączeniu autorów a tytułami.
  • marysia

kurcze to uja sie zaczne chyba przywas stresować...
    wogóle nawet nie pomyslałam ze mozna do tego sie przygotowywać...!
  • szu

eh rudi ale w tym roku na wszystkie filologiczne jest ten sam test.. przynajmniej jesli przeczytalam wszystko ze zrozumieniem tak powinno byc..

widze z eniektorzy cokolwiek robia do tego testu.. a ja sie ludze ze jakos bedzie..
    bzz.
  • Magda R.

A to sorry, jak ten sam, to ten sam. Ale nie martw się, ja akurat nie uważam, że ćwiczenia ze sztucznego języka trzeba samemu stukać dzień i noc. Odpowiedziałam po prostu na pytanie. Sama to mam za sobą i ze "sztucznego" sie nie przygotowywałam.
| |

GRONO DLA WTAJEMNICZONYCH..... TAK JAK TE STUDIA :-))))

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)