.:>Italiano<:. [1874]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Szukam dobrego podręcznika szkolnego do nauki włoskiego, z którego będę mogła się nauczyć sama (nie mam tu na myśli wszystkich Ponsów, Langenscheidtów)

Znalazłam coś takiego:
    http://www.nowela.pl/ksiegarnia-jez...

Macie coś innego w szkole? Co polecacie?
  • Sylwia

uczyłaś się kiedyś włoskiego czy chcesz zacząć od zera?
  • Anonim

Uczyłam się podstaw, ale to była nauka domowa, nie w szkole. Umiem tyle, żeby powiedzieć jak się nazywam. I tyle. Już prędzej zrozumiem coś po włosku, bo mówię- znam dużo słów słownikowych, a nie zdaniowych czyli odmienianych gramatycznie, dlatego chcę kupić podręcznik, żeby się nauczyć podstaw konwersacji.
  • Sylwia

korzystałam z progetto italiano na pierwszym roku studiów. Szczerze, nie wyobrażam sobie indywidualnej nauki z tych podręczników dla osoby rozpoczynającej naukę. Są pisane po wlosku, bez lektora/nauczyciela ciężko jest je ogarnąć.
    Z kolei widziałam w pracy samouczek do włoskiego, nie przeglądałam go dokładniej ale wydaje się byc ciekawym i tanim rozwiązaniem. Lekcje są uporządkowane tematycznie, spotkałam się tylko z poziomem podstawowym. Dołączone są płyty CD.
  • Anonim

Mogłabyś polecić taki kurs? Jakiej firmy był?
  • Sylwia

• Sylwia

a swoją drogą... nie wolałabyś zapisać sie na kurs?
  • Anonim

Nie mam pieniędzy.
  • Sylwia

to tak jak ja; ) dlatego uczę się sama, a dalszy kurs przekładam na niedaleką mam nadzieję przyszłość; ) pozdawiam
| |

grono dla uczacych sie tego jezyka i dla tych co juz go umieja ... pomagajmy sobie nawzajem :)

Fotki

Miejsca grona (0)