.:>Italiano<:. [1874]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kasper Maciek

Kto zna jakieś spoko, wakacyjne kursy Włoskiego we Włoszech?? Najlpeiej we Florencji...
    P.S.
    Co sądzicie o takiej formie nauki??
  • god is italian

BYłem miesiąc w szkole w Rzymie i wróciłem zachwycony. Nie dość, że już do końca mi odbiło na punkcie Włoch to nauczyłem się więcej niż pewnie przez rok nauki w Polsce (jeśli nie więcej). Naprawdę polecam kursy we Włoszech!
  • ...eres color...eres calor...

ja też byłam w Rzymie-Torre di Babele (ale tylko 2 tygodnie;/) i również było cudownie :D
    natomiast znajomy nauczyciel włoskiego polecał mi jeszcze kursy we Florencji-zdaje się,że nazywa się to Machiavelli-Centro di Lingua e Cultura Italiana per Stranieri; )
    http://www.centromachiavelli.it/
    pozdrawiam :)
    notabene,czy ktoś wybiera się do Rzymu (zwłaszcza na kurs do Torre di Babele;) w sierpniu/wrześniu?;>
  • madzia

a w jakiej cenie jest taki kurs, co jak gdzie kiedy :]
  • Kamilencjum

No właśnie ceny są dosyć istotne, ale byłoby super!:)

http://www.torredibabele.com/course...

tu macie bezpośrednio cennik z mojej szkoły; p

do Machiavelli podawałam wyżej

• mamma mia

A może byl ktoś w Perugii na kursach?
  • Anonim

ktos sie wybiera w te wakacje w lipcu?
  • a l

Ja byłam miesiąc w Rzymie na kursie i też uważam, że najlepiej nauczyć się języka we Włoszech. Swietny kurs, super, nauczyciele, ludzie...no i miasto...ech:))))))))))))))))) ))
  • KatarzynaW

Ja zamierzam się wybrac na początku lipca do rzymu, ale jeszcze się wacham; )
  • StrasznyTyp

Czy wszystkie kursy prowadzone są po angielsku? Czy są jakieś kursy dla Polaków - po polsku?

a jakieś kursy są prowadzone po angielsku???Ja byłam na takim po włosku i tylko o tego typu kursach słyszałam... po polsku możesz się uczyć w Polsce-podobne efekty...; p
  • alemana

Ciao! Ja z kolei bylam na kursie w Sienie...polecam wszystkim, bo to jest centrum dowodzenia jesli chodzi o CILS, tam tez od razu zrobilam ten certyfikat. Poza tym miasteczko bardzo przyjazne, mozna zalatwic sobie akademik do mieszkania, jako, ze Polska to kraj rozwijajacy sie...:) no i warto tez zostac do Palio di Siena- wielkiego wydarzenia letniego na cale polnocne Wlochy- wyscigi konne parnastu kontrad dookola glownego placu Sieny. Jest na co popatrzec... Poza tym fajne kontakty z ludzmi z calego swiata: Iran, Japonia, USA...
    Oczywiscie kursy we Wloszech polecam tylko w jezyku wloskim...:) o innych nie slyszalam...naprawde warto, bo daje niesamowite efekty...!
  • K A C Z K A

ja tez slsyzalam, ze najlepsza jest taka forma nauki :)
  • Anonim

ale czy taka forma nauki jest dobra dla osoby, która prawie nigdy nie miała styczności z tym językiem?
    a i jeszcze jedno pytanko z jakiej szkoły jeździliście?
  • alemana

Oczywiscie sa tez organizowane kursy dla osob, ktore sa poczatkujace:), takze nie ma sie co obawiac. Z drugiej strony jakbym miala cos doradzic proponuje zajrzec jednak do ksiazki przed wybraniem sie do Wloch, zeby juz tam najwiecej skorzystac! i od poczatku probowac juz rozmawiac z lepszym czy gorszym efektem, ale juz wykorzystywac swoja wiedze, bo bez sensu dopiero tam poznawac slowa typu: pogoda, pies czy przystojny;)...
    Ja nie wyjezdzalam ze szkoly, jesli chodzi o kurs to zalatwilam sama wszystko tutaj z Polski przez internet. Oto stronka :

http://www.unistrasi.it/pages/1.asp

jak byłam rok temu, spotkałam wiele osób, które uczyły się od zera-i po 2-4 tygodniach już dobrze mówiły; ) choć faktycznie, lepiej troszkę przygotować się przed wyjazdem- jakiś "Włoski w miesiąc/3 miesiące" nie byłby chyba złym pomysłem... link do mojej szkoły kilka postów wyżej; >
  • A.W.F. ; )

Hm, to chyba wszystko zalezy czy szkola jest dobra. Ja bylam na takim kursie w Rimini i nie polecam (akurat tej szkoly-nazwy nie pamietam). Pojechalam z zerowa znajomoscia wloskiego i prawie nic sie nie nauczylam:(. A wszystko przez to ze w mojej grupie bylam jedyna osoba, ktora sie uczy od zera. Lektor nawijal caly czas po wlosku, wszyscy rozumieli a ja nie wiedzialam o co chodzi:). Ale to wina szkoly, bo nie bylo grupy od zera mimo ze miala byc...Wiec trzeba uwazac.

u nas było mnóstwo grup-jednocześnie kilka na tym samym poziomie(poziomów 7 + tzw. Superiore;), zerowe także...Zresztą, na wstępie pisało się zawsze test, więc nie mogli Cię przydzielić do grupy różniącej się poziomem; >
  • Joanna

Hej:) oprócz kursu, podczas takiego pobytu trzeba opłacić też mieszkanie, jedzenie, komunikację itd. Ile może kosztować taki miesiąc pobytu, jeśli żyje się w miarę oszczędnie? Ile kosztują akademiki?
    Myślę o miesięcznym kusie w jakimś dużym mieście..
| |

grono dla uczacych sie tego jezyka i dla tych co juz go umieja ... pomagajmy sobie nawzajem :)

Fotki

Miejsca grona (0)