-
LoocK
Jaki film najbardziej lubicie? Starsze filmy, nowe, amerykanskie? Napiszcie :) Może razem wybierzemy jego najlepszy film
Moje ulubione:
1. Legend of drunken master
2. Police story
3. Rycerze z Szangaju
dalej już mniej więcej ex aequo większośc filmów, bo w każdym jest coś wyjątkowego :) :) -
Justina
Moim ukochanym filmem Z Jackiem Ch. jest Drunken Master z 1978... widziałam go już kilkanaście razy i zawsze świetnie się przy nim bawię... można powiedzieć, że jestem zwolenniczką klasyki ^-^ -
LoocK
A ja najbardziej lubie duuużo humoru, a najwięcej jednak jest w późniejszych filmach :) Choć oczywiście nie tylko i w tym starszym drunken masterze też go nie brakuje :) -
Szymek
A ja zgodzę się z wami obydwama;) Wole te starsze, a na ich czele jest Pijany mistrz. No ale z nowszysch chyba najfajniejszy jest wlasnie Legenda o pijanym mistrzu. Tylko bez żadnych głupich komentarzy prosze, że podobały mi się bo w tytule jest "pijany" :P Ubawiłem się też przy Rush hour 2:))) -
-
Szymek
-
LoocK
Nie przypominam sobie... ale powstaje właśnie jeden :P Nazywa się The Myth i nie powinno tam być walki w takim znaczeniu jak do tej pory... JC gra tam jakiegoś generała i zdaje się ma już nie używać martial arts :) -
Szymek
A ja jeden widziałem:P Był bratem Samo (niedorozwinietego). Chciał być marynarzem, ale musiał się opiekować tamtym. I mimo że nie bił się, chwytał za serce:) Ale to chyba jedyny jaki znam... -
Anonim
No ja tez widzialam jakis film, w ktorym sie nie bil... Hymm... nie pamietam :P
A moje ulubione filmy to
Police Story 2
Mr. Nice-Guy
Accidental Spy
JC ma wielki talent, tak samo pasuje do komedii jak i do dramatow :) -
LoocK
He he... oglądałem ten film. Faktycznie wiele tam nie walczyli i byl dość nietypowy, a nazywał się Dragon Heart. Ale tam pod koniec filmu to sie naparzał z bandytami, że aż miło :P hehe :) Więc nie moge go zaliczyć do tych bez walk :) -
LoocK
Police Story 2, Mr. Nice-Guy, Accidental Spy to też są fajowe filmy :) Choć Police Story aka Supercop był śmieszniejszy - a scena gdy zakonspirowany JC udaje, że jego dziewczyna to prostytutka do tej pory mi poprawia humor jak ją wspomne :D -
Szymek
Może jestem dziwny, ale chiba najbardziej śmieszyła me scena (chyba to Police story) jak złapał dziewke za plecak jak ruszala na skuterze :))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) -
LoocK
A to już temat na nowy Topic :) (tzn najzabawniejsza scena) Może go założysz Szymku? -
sardyn
-
Anonim
Snake in the Eagle's Shadow (1978)
Rumble In the Bronx
Mr. Nice Guy
Drunken Master
Police Story
Godziny szczytu 2 (Rush Hour 2) - 2001
Rycerze z Szanghaju (Shanghai Knights) - 2003
i jeszcze jakies 40 innych :)
Jackie to chodzący Wulkan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! KOCHAM GO HEHEHE !!!!!!!!!!!!!!
Mam jakies 40 filmow z nim; ) -
Anonim
Nikt chyba nie wymienil The Armour of God. Tez bardzo smieszny i duzo ciekawych scen walki. Ale tak w ogole to ja nie potrafilabym wybrac filmu z Chanem, ktory lubie najbardziej. Jednak wole chyba te strasze. Np. Medalion juz mi sie nie podobal... -
Anonim
no fajnie, ja lubie wszystkie filmie Jackiego, im starsze tym lepsze, ale za najlepszy jego film uwazam Gorgeous. W tym filmie jest pokazana cala natura Jackiego, on nawt muchy by nie skrzywdzil...moze i nie ma jakis tam zajebistych walk, jak w innych filmach....no ale co tu duzo gadac...w tym filmie widac chyba Jackiego jakim jest naprawde... -
Anonim
Mi mniej podobaja sie nowsze jego filmy bo wydaje mi sie, ze przesadza sie w nich z efektami specjalnymi. To co uzeka w prawdziwych klasycznych produkcjach z Hong Kongu to niezwykla choreografia i autentyczne walki a nie jakies komputerowe montarze. Ale jakby nie bylo na kolejny film Jackiego ide do kina jak obowiazkowo. -
Anonim
co to to nie, Jackie nie uzywa komputerow, chociaz piecdziesiatka na karku, ale nie uzywa, ja tez przeciez stwierdzilem ze wole jego starsze produkcje (najgorszy z filmow Jackiego to Medallion, moim zdaniem), widzieliscie Jackie Chan Stunts, jego film w ktorym pokazuje jak sie robi efekty w HK, jesli tak to wiecie ze nawet w Rush Hour byla tylko dobra horeografia rodem z Chin -
Anonim
Ach ten Medalion to obejrzalam prawde mowiac na przewijaniu. Byly fajne momenty, ale nie bylo klimatu. No a final...(dobrze pamietam, ze ktos wylecial w kosmos?czy cos mi sie myli?)
Nie powiem chyba nigdy, ze Jackie nie daje z siebie wszystkiego w scenach walki, ale czy nie myslisz, ze w tych nowszych produkcjach operator (albo montazysta) nie pozwala nam zobaczyc wszystkiego dokladnie? -
Anonim
Byc moze tak jest...ale to juz jest zachodni operator/montazysta, i nie wie jak krecic filmy z Jackiem, na filmie My Stunts Jackie pokazuje jak sie kreci made in HK, a widzielista CityHunter, na podstawie mangi, podobaly mi sie motywy jak sie zamieniali w postacie ze StreetFightera