Janusz Korwin-Mikke [799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • goora

Jak mowia historia lubi sie powtarzac. Gdy ja przychodzilem do partyjki ktora zwano UPR akurat w atmosferze skandalu wyrzucano niejakiego Dzierzawskiego w otoczeniu praktycznie calej partyjnej mlodziezy. bylem wowczas w drugiej liceum i nie bardzo wiedzialem o co w tym wszystkim chodzi. Dzis wiem duzo wiecej.

Mechanizm jest prosty, skupia sie wokol niewatpliwie prawdziwych hasel grupe mlodziezy, ktora jest gotowa dac z siebie wszystko, ktora za darmo robi cale kampanie przy minimalnych nakladach. Ta grupa po kilku latach zaczyna sie denerwowac ze nic nie wychodzi, ze pozostali starzy czlonkowie sie opieprzaja, ze wreszcie jak juz cos wyjdzie uda sie zebrac podpisy i wszystko to korwin w prime timie wywali cos o pasach samochodowych, dobrych skutkach lekkiej pedofilii, ulomnosci kobiet czy coklowiek, byle nie zostac uznanym za osobe powazna. Finalnie przecietny mlody UPRowiec odchodzi albo zaczyna probowac zmieniac UPR. Tak bylo ostatnio. Stanislaw Wojtera i kilku innych mlodych preznych przejela UPR na skraju zapasci z komornikiem na kontach. Gdy wszystko wyprostowali i zaczeli sie zabierac do ustalenia jakiejs rozsadnej koalicji na wybory zostali w sposob podstepny usunieci (poniewaz nie dalo sie prezesa odwolac, wiec po prostu wywalono go partii nie podajac przyczyn. tzw straz to ostatni organ ktory zostal w reku pana Mikke i on nie zawahal sie go uzyc). Sprawa najprawdopodobniej skonczy sie w sadzie powszechnym, gdyz watpliwosci proceduralnych w dzialaniu zarówno Strazy, jak tez tzw Konwentyklu bylo bardzo duzo. Przewidzial to Mikke, ktory dawno zobaczyl ze sprawy zaszly za daleko i nie opuszczajac UPR od pol roku montuje swoja Platforme.

Pisze to wszystko tylko dlatego, ze wiem, ze to wy - angazujac sie teraz w ta organizacje -za jakies 5 lat bedziecie w tej samej sytuacji konfliktu z Mikkem. Trudno bowiem jest zrozumiec o co tak naprawde chodzi panu Mikke, nietrudno jednak przejrzec jego metodyke dzialania. DLATEGO OSTRZEGAM WAS, TO BARDZO NIEBEZPIECZNY CZŁOWIEK.

Krzysztof Górniak
    Centralna Komisja Rewizyjna
    Unia Polityki Realnej
  • binio

Ja dodam cos od siebie:
    1. Mam gleboko w ..... uklady i "rozsadne koalicje" - UPR bardzo duzo traci w moich oczach z kazdym nowym pomyslem koalicji!!! Wstepujac do tej partii nie mialem celu za wszelka cene znalezc sie w sejmie sprzedajac sie!!! Jesli tam trafie to chcialbym z honorem i szacunkiem do samego siebie!!!
    2. Korwin napisze cos dokladnie odwrotnego i co? Komu wierzyc i kogo sluchac? hehe Na logike... jestem z Korwinem! Moze to blad, nie wiem... zobaczymy za pare lat!!! Ale wlasnie tym mi imponuje Korwin - swoja konsekwencja!!! Tym ze nie boi sie mowic niczego!!! Dla Ciebie to co mowi znaczy ze jest niepowazny, tez tak myslalem pare lat temu zanim uruchomilem szare komorki - NIE to jest bardzo powazne!!! I muesze mu przyznac racje w 99% spraw o ktorych pisze.
    3. Demokracja to rzady idiotow wybieranych przez idiotow wiec nie ludze sie ze UPR wygra wybory - chociaz w to gleboko wierze i bardzo bym chcial ale realnie patrzac... :/ Moze to nie glupi pomysl wiesz koalicja albo cos takiego ale co potem?? Z jaka partia mozemy zawrzec koalicje?? Przeciez nasz program rozni sie tak bardzo od kazdego innego ze nie sposob utworzyc koalicji!!! A za koalicje z PO to juz WSTYD!!!
    4. To co pisze to nie jest wyraz jakiejs slepej fascynacji panem Januszem ale moje przemyslane zdanie - ja sie po prostu z nim w wiekszosci rzeczy zgadzam.
    5. Chcialbym wiedziec co ma na ten temat do powiedzenia pan Janusz... ciekawe...

pozdr
  • goora

i ja tak myslalem, zaiste. Tylko pytanie ktore zacznie Cie w koncu nurtowac bedzie takie: po co? Bo jezeli chcemy zmienic Polske, to staramy sie osiagnąc mozliwie najwiekszy wplyw na polityke. Jezeli naszym celem nie jest zmiana tego kraju, to po co startowac w wyborach i bruzdzic? Wszak mozna krytykowac wszystko i wszystklich i czekaz, az ta krytyka przyniesie skutek. STOSUJAC TE STRATEGIE O KTOREJ MOWISZ KAZDY START W WYBORACH ODDALA CIE OD CELU GDYZ W PRAKTYCE WRZUCA CIE DO JEDNEGO WORKA Z INNYMI POLITYKIERAMI. Decydujac sie na start musisz stosowac taka strategie, by zmaksymalizowac szanse dostania sie do sejmu. Reasumujac: nawet jezeli zastosowac strategie dlugiego marszu, to panu Mikke na pewno o to nie chodzi.
    Myslenie strategiczne jest pochodna teorii gier, dzialu matematyki w ktorym lubuje sie Mikke. On na pewno wie, ze to co robi nie prowadzi do sukcesu, bo nie jest glupi. Jego cel musi byc inny, tylko jaki???
  • goora

Lecz Pamiętaj o Tym Kiedy Bedziesz Szedł Własną Sciezką Ze Zwykle Dobrze Wybrac Jest Cięzko...
    Oto kilka prostych słów ty uwierz w ich prawdziwość
    Jeśli chodzi o wybór to zawsze masz możliwość lecz pamiętaj o tym
    Kiedy będziesz szedł własną ścieżką
    Że zwykle dobrze wybrać jest ciężko

Dokąd prowadzi twoja ścieżka weź się zastanów paru małolatów
    Na podwórku snucie planów
    Pierwsza przyjaźń sam decydujesz i nie zapominasz
    Być kimś, być sobą, czujesz czas szybko mija

Wilku
  • binio

No a to pamietasz:
    "Klamstwo to zdrada...
    tak sie sklada nigdy dosc uwaga
    LOJALNOSC nie wymagam za wiele
    falszywi przyjaciele..."
    Nie wiem dlaczego po prostu ufam Korwinowi, wiem ze ejst zajebistym strategiem i niesamowicie inteligentnym czlowiekiem. Wiem tez ze masz duzo racji w tym co mowisz. Mam nadzieje ze sie nie przejade... ale nie ma co o tym myslec trzeba dzialac!!!
    A powtarzam: startowac z listy PIS??? A co my may z nimi wspolnego?? A dlaczego nie z Samoobrony albo SLD???

Zreszta szczerze mowiac to zyjemy w demokracji - czy tu moze byc normalnie?? Ja bym chcial zrobic cos w stylu generala Pinocheta!!!

pozdr

Byc kims, byc SOBA!!!
  • ENIGMA Chiffriergerat

"Ja bym chcial zrobic cos w stylu generala Pinocheta!!!"

To znaczy bestialsko wymordować parę tysięcy kobiet w ciązy i innego elementu wywrotowego podobnej prowieniencji, torturując, strzelając w tył głowy i zrzucając żywcem z samolotu?
    To ci powiem że ja osobiście do tego nie dopuszczę.
    Życzę miłego dnia i oby na twojej drodze nie stanął ktoś "kto by chciał zrobić coś w stylu stalina!!!" . Chociaż... wtedy może byś zrozumiał to co teraz wypisujesz.
  • binio

Hehe troche historii i podyskutujemy, bo narazie rzucasz typowymi dla lewicy sloganami.
    Pare tysiecy kobiet w ciazy i innego elementu?? Nawet najwieksi przeciwnicy generala sa zgodni ze w wyniku jego przwrotu zginelo GORA 3000 osob po obudwu stronach!!! Z czego min 1500 w wyniku walk zbrojnych!!!
    I nie zadnych kobiet w ciazy!!!
    A moze pamietasz "marsz glodnych kobiet" za rzadow Allevante - ciekawe ile ludzi zginelo z glodu przez tego socjaliste...
    Co do tortur - jedni mowia ze byly, inni ze to klamstwa.
    A z tym samolotem to nieekonomicznie.
    I chcialbym jeszcze przypomniec ze general zrobil to wlasnie przed czerwonymi lewakami typu Stalin. Chyba zgodzisz sie ze smiesznie wyglada liczba 3000 gdy ja przylozyc do milionow zamordowanych przez komunizm??? I wlasnie to realnie grozilo Chile.
    Po tym przewrocie Chile stalo sie najbogatszym panstwem w Ameryce Pd, poziom zycia byl najwyzszy!!!
  • binio

Ale to nie temat o Pinochecie tylko o Korwinie-Mikke!!!
    O Pinochecie jest na gronie "Precz z d***kracją!" wejdz tam i podyskutujemy na jego temat o ile to co napisales to nie sa tylko puste oklepane hasla...

pozdr
  • ENIGMA Chiffriergerat

Podobnie oklepane jak twoje. Znam te bajki, z tym że dla mnie cel nie uświęca środków. Jaka cholerna różnica czy zginęło 1500 czy 3000? Troszkę kiepsko orientujesz się w historii, sytuacji społeczno politycznej ameryki południowej i mentalności tamtejszych ludzi. Poza tym kiepsko idzie ci odróżnianie zła od dobra, co stawia stawia cię w jednym rzędzie z różnymi ciekawymi postaciami z historii. A są tam same osobistości:
    Guevara, Beria, Pol Pot, Hitler, Stalin, Laden i cała masa bezimiennych szaraczków utaplanych w ludzkiej krwi.
    Chociaż wydaje mi się, że jesteś poprostu teoretykiem-idealistą, któremu po pierwszym zderzeniu z rzeczywistością wszystko sie kompletnie przewartościuje. Sory ale masowi mordercy nigdy nie będą moimi bohaterami nie zależnie jakie w większości przypadków wyimaginowane zło powstrzymali. Załóżmy, że pinochet zatrzymał faktycznie dyszących żądzą mordu Stalinistów, to w efekcie niczym się od nich nie różni. Te same metody, te same skutki, taki sam a nawet większy mój smutek.

Wiesz, ja kiedyś byłem, jeśli można to tak nazwać, fanatycznym wyznawcą Ernesta Guevary Lyncha de la Serny zwanego Che. Tak samo go usprawiedliwiałem, przytaczałem podobne argumenty, niewygodne fakty tak samo marginalizowałem. Też byłem święcie przekonany o słuszności sprawy. Do czasu kiedy pierwszy raz zobaczyłem zdjęcia i filmy z różnych egzekucji: II wś, powstanie, Bośnia, Kuba i co tam jeszcze chcesz. Może to moja słabośc, a może i siła.
    I naprawdę przygnębia mnie świadomość, że są gdzieś ludzie, którzy potrafią ubierać to w szlachetne idee i upiększać. Dla mnie nawet mówienie o tym w ten sposób jest, jeśli nie już zbrodnią, to czymś conajmniej nieludzkim.

Ale zgadzam się że to nie miejsce na taką dyskusję. Z drugiej strony nie mam już nic więcej do powiedzenia w tej sprawie. Wszystko co chciałem napisać to napisałem. Zastanów się nad tym facet, myślę, że warto.

Pzdr.

Przepraszam, może trochę za mocno na początku.
  • I AMSTERDAM

Zgadzam sie z kolesiem w żółtych spodenkach na zdjeciu! Pinochet byl generalem komunista ale postapil patriotycznie. Wybral mniejsze zło. Zamiast 3 000 000 wybral 3000. Zrobil to na wlasne sumienie i za to Chilijczycy sa mu wdzieczni ( akurat moj wujek mieszka w Chile i ma tam zone to wiem jaka jest prawda od Chilijczykow a nie mediow lewicowych t. BBC). W Chile widza wszyscy co zrobili komunisci: glód bieda morderstwa terror. Pinochet to przerwal a ze nie obylo sie bez ofiar to winna komunistow bo sie nie poddali:) a tak w ogole glód to najwieksza tortura bo trwa nieprzerwanie i niszczy wszystko(ducha i cialo) A tak poza tym to nie musi sie powtorzyc sytuacja z Chile bo musi to na bialorusi, a tu mamy wolne wybory, tylko ze musimy postawic na partie typowo prawicowa- w domysle UPR !! Pozd Nx
  • binio

MOje nie sa oklepane!!! Dlaczego? Powiedz mi gdzie to oklepanie slyszales?? Jeszcze do niedawna tez Pinochet byl dla mnie morderca bo swoja wiedze opieralem tylko i wylacznie na mediach. Teraz gdy bardziej poznalem historie, jego zyciorys, jak rowniez i Allevante zmienilem zdanie.

Idealista - owszem - ale na wszytsko patzre realnie - to Ty jestes idealista bo nie dostrzegasz czegos jak najbardziej realnego - komunizmu ktory by opanowal Chile i setek tysiecy jego ofiar - tak bylo na calym swiecie!!!
    Poza tym kiedys tez z tym morderca masowym itp uwazalem podobnie az dziadzius opowiedzial mi co znim robili komunisci w wiezieniu w juz po wojnie za to ze pomagal AK. Az slyszalem dwie opowiesci ludzi ktorzy przzyli Sybir. Az poznalem fakty- liczbe ofiar komunizmu w Polsce w ZSRR, na Kubie... i wiesz co?? Pinocget uratowal swoj narod i chwala mu za to!!!

A kompletna niewiedza popisales sie piszac ze:
    "Załóżmy, że pinochet zatrzymał faktycznie dyszących żądzą mordu Stalinistów, to w efekcie niczym się od nich nie różni. Te same metody, te same skutki, taki sam a nawet większy mój smutek."
    Czlowieku nie masz o tym zielonego pojecia to po kiego sie odzywasz!!! Przeczytaj o skutkach puczu Pinocheta i rzadow Stalina!!! Chile stalo sie potega Ameryki Pd!!! O ofiarach rzadu Pinocheta i Stalina czy jakiegokolwiek komunisty!!! Dobra odsylam do lektury i podyskutujemy o skutkach ale wlasnie to zdanie utwiedza mnie w przekonaniu ze nie masz o tym zielonego pojecia a swoje zdanie opierasz pewnie na kilku audycjach w TVP czy innej lewicowej telewizji...

Swoja droga ciekawe dlaczego w Chile odbywaja sie msze za generala na ktoeych sa tysiace ludzi? Dlaczego sami zainteresowanie - Chilijczycy twoerdza ze to bohater?? Czyzbys lepiej sie orientowal od nich?? Bo np jakos nie slychac uwielbienia dla Fidela...
  • ENIGMA Chiffriergerat

Jasne.
    Narazie.
  • Anonim

Oczywiscie nie można zapomnac o ofiarach, ale Pinochet działał w majestacie prawa i to jest FAKT! Castro w swojej "wielkiej" karierze dyktatora wymordował ponad 10razy osob wiecej, a dla lewaków jest symbolem walki z imprialistycznym USA itd.. już nie mówiąc o żałosnym zafascynowaniu mordercą CHEsiem który zakładał obozy pracy... heh. Pinochet jest tylko człowiekiem a wiec popełniał błedy ale nie mam najmniejszej wątpliwości ze jego ocena za całokształt jest oceną pozytywną i co najwazniejsze ten pan ocalił Chile przed horrorem komunizmu... ciekawe ile osob by zgineło tam do dziś?
| |

Grono sympatyków Janusza Korwin-Mikkego i partii Platforma Janusza Korwin-Mikke. Więcej informacj...

Fotki

Miejsca grona (0)