Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • margo

witam, w związku ze szkolną debatą polityczną potrzebuję namiaru na J. Kowina-Mikke.

jakiegokolwiek.

mail, telefon, telefon do agenta, jakieś wskazówki...

proszę! zależy mi na czasie.

pozdrawiam i dzięki za pomoc!
  • Karol #33

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/4,...
    na dole jest "napisz do mnie"
    musisz mieć konto email na onecie

może ktoś zna lepszy sposób, ja tylko taki
  • Sebek

myślę, że lepszym sposobem będzie napisanie na jego oficjalny adres e-mail: j.korwin_mikke@onet.eu, albo do administratora jego strony webmaster@korwin-mikke.pl.

a to ta strona: http://korwin-mikke.pl/kontakt

Najlepiej w temacie maila daj coś chwytliwego, tak żeby przeczytał, bo dziennie musi dostawać mase wiadomości.
  • margo

dzięki, napisałam.

a może znacie prawicowe poglądy na temat przyjęcia białorusi do UE?
  • Camilo Loco

eeee...
  • Sebek

Margo doprawdy nietrafione pytanie..

Każdy prawicowiec może mieć na ten temat inne zdanie. Lecz jeśli interesuje cie zdanie JKM w tej kwestii to poszukaj na jego stronie, albo blogu, bo wypowiadal się o tym kilka razy.
  • Anonim

Trzeba by sie zastanowic czy UE miesci sie w ideologii prawicowej. A prawice charakteryzuje całkowita wolnosc gospodarcza i kapitalizm (wszystkie inne elementy ideologii prawicowej, takie jak konserwatyzm lub praworzadne panstwo, sa w zasadzie pochodnymi kapitalizmu). Wiec trzeba najpierw zadac pytanie czy UE jest tworem opartym na wolnym rynku ? Jesli nie, to dyskusja na temat wchloniecia Bialorusi przez Unie Europejska z prawicowcem jest bezzasadna z uwagi na jego wrogosc wobec systemu ograniczonej swobody gospodarczej.
  • margo

tyle to ja wiem, ale to nie moja wina że taki mam temat pracy.

dzięki.
  • Camilo Loco

>Karol napisał
    >Trzeba by sie zastanowic czy UE miesci sie w ideologii
    >prawicowej.

A co to jest w ogóle "ideologia prawicowa"?

>A prawice charakteryzuje całkowita wolnosc
    >gospodarcza i kapitalizm

1. Nieprawda, bo co najwyzej niektore prawicowe doktryny.
    2. "Kapitalizm", rozumiany w dyskursie wspolczesnej nauki, wyklucza nie tyle wolnosc gospodarcza, co nawet wolnosc jednostki w ogole na rzecz swobody wielkich korporacji. :D

>(wszystkie inne elementy ideologii
    >prawicowej, takie jak konserwatyzm lub praworzadne panstwo,
    > sa w zasadzie pochodnymi kapitalizmu).

Tez nieprawda, chociazby dlatego, ze "praworzadne" panstwo (litosci!, odrobina porzadku terminologicznego nie boli) moze byc zarowno na wskros etatystyczne, feudalne jak i neoliberalne (nie mylic z wolnosciowym, bo to sie wyklucza).

• Karol #33

>1. Nieprawda, bo co najwyzej niektore prawicowe doktryny.

Możesz podać przykład? Nie mówię, że nie masz racji, ale nie przypominam sobie takowej, a ciekawi mnie twoje stwierdzenie.

>2. "Kapitalizm", rozumiany w dyskursie wspolczesnej nauki, wyklucza nie tyle wolnosc gospodarcza, >co nawet wolnosc jednostki w ogole na rzecz swobody wielkich korporacji. :D

Współczesna "nauka" opluła kapitalizm i zmieszała go z socjalizmem. Ten kapitalizm co my widzimy to marna parodia. Wyobrażasz sobie na przykład kapitalizm w kraju w którym rządzą socjaldemokraci? Ja nie, oprócz takiego "na papierze".
  • Anonim

>A co to jest w ogóle "ideologia prawicowa"?
    To jest dobre pytanie. Nie ma sensu tu dyskutować na temat tego, czy coś jest charakterystyczne dla prawicy, czy nie. Podział prawica-lewica był dobry w osiemnastowiecznej Francji. Owszem, można i obecnie wyróżnić partie, które odpowiadają oryginalnym kryteriom podziału, ale raczej większości z nich nie można jednoznacznie przyporządkować do którejś strony.
    Po pierwsze definicje wykazują kilka cech prawicy, a nie jedną charakterystyczną. Po drugie różne słowniki i encyklopedie odmiennie to interpretują. Ostatecznie zdarza się, że partia skrajnie prawicowa według drugiego źródła okaże się lewicową.
    Przykład: libertarianie są zwolennikami wolności gospodarczej i wszystkich socjalistów nazywają lewakami; jednocześnie naziści uważają się za skrajną prawicę, bo są narodowcami, według nich libertarianie jako nienarodowcy są lewakami. Jedni i drudzy mają rację. (Jedni i drudzy nie mają racji.)
| |

Grono sympatyków Janusza Korwin-Mikkego i partii Platforma Janusza Korwin-Mikke. Więcej informacj...

Fotki

Miejsca grona (0)