-
Witam Moi Drodzy,
No i jak wasze przemyślenia po wyborach? Jakieś refleksje?
Jak dla mnie, deczko pocieszający jest fakt czwartego miejsca. Teraz aby nie pominąc Waldka w wiadomościach trzeba będzie coś o JKM powiedzieć. Choć z drugiej strony te k***y mogą jednak i to jakoś obejść.
Zastanawia mnie też jedno, a mianowicie to, jak wysoce w necie miał poparcie JKM i jak to w ogóle nie przełożyło się na w miarę dobry wynik. Albo internauci po prostu nie ruszyli dupsk do urn, więc w takim razie niech potem się nie dziwią, jak będzie wiele fajnych pomysłów w sprawie cenzurowania netu i w ogóle okradania ich z ich pieniędzy. Albo to były głosy jeszcze niepełnoletnich internautów, co może wróżyć dobrze na przyszłość. -
Oli
no mnie bardzo dziwi wynik procentowy... liczylem na 5%
ja przekonalem z 20 znajomych.. rozmawialem z innymi zwolennikami to oni przekonali o wiele wiecej..
sondy w necie ladne a ostatecznie dupa... -
Anonim
Jeżeli nie będzie wielkiego kryzysu w Europie to nic się nie zmieni. Jeszcze ci politolodzy pierniczą o happeningach...
Ja jeszcze głosować niestety nie mogłem. -
>Pafnucy napisał
>Zastanawia mnie też jedno, a mianowicie to, jak wysoce w
>necie miał poparcie JKM i jak to w ogóle nie przełożyło
>się na w miarę dobry wynik. Albo internauci po prostu nie
>ruszyli dupsk do urn, więc w takim razie niech potem się
>nie dziwią, jak będzie wiele fajnych pomysłów w sprawie
>cenzurowania netu i w ogóle okradania ich z ich pieniędzy.
>Albo to były głosy jeszcze niepełnoletnich internautów,
>co może wróżyć dobrze na przyszłość.
W necie są głownie ludzie miast w przedziale wiekowym 10-40 lat w miarę dobrze sytuowani finansowo. Z czego odejmij ludzi poniżej 18 lat. A dolicz, że istnieją jeszcze ludzie starsi, do których tylko Rydzyk trafia, ludzie ze wsi, którzy wybiorą raczej lewicę i biedota, która będzie żyć z zasiłków, które są z naszych pieniędzy, bo nie chce im się ruszyć dupy do roboty. I jeszcze bananowa młodzież, która głosuje tak jak media lub koledzy, bez pomyślunku żadnego. Z tego widać jasno, że mądrych ludzi wśród głosujących jest niewielu. -
-
Sebek
Po pierwsze bardzo zgrabnie ominęli Korwina, zrobili wywiady z pierwszą trójką, z Pawlakiem i Olechem, Korwina oczywiście nie pokazali, bo i po co ma się ktoś dowiedzieć, że jest taki co go w TV nie pokazują, ale rozwalił Pawlaka czy Olecha. Nawet w TVN przy podawaniu wyników w pewnym momencie głupia baba, nawet nie powiedziała, że Korwin jest czwarty, tylko bezczelnie go ominęła.
A teraz refleksja, czemu tylko 3%. Przekonałem masę ludzi do głosowania i deklarowali się, że tak zrobią. Dziś pytam ich czy zagłosowali, połowa mówi, że nie poszli w ogóle, a druga, że poszli na Komora, bo nie chcą Kaczora. No czy to krew by was nie zalała? Ludzie naprawdę zgadzają się z Korwinem w jego poglądach, tylko ciągle gdzieś siedzi w głowie, że on nie ma szans...
Część z tych niepełnoletnich internautów z dużym prawdopodobieństwem jak przyjdzie co do czego to też Korwina oleją i zaczną się głupio tłumaczyć.
Panowie karabiny w dłoń i robimy zamach, bo mnie się rzygać chce jak widzę tych debili co narzekają, a potem robią wszystko, żeby narzekać jeszcze bardziej. -
Anonim
-
Anonim
Coś mi się połączenie zrywa:)
W Polsce cywilny beryl to wydatek 2000zł... niestety trzeba mieć rozwolnienie od komendanta.
Proponuję przerabiać broń gazową lub chałupniczo produkować np. brytyjskie steny.
:)
Wynik jest porażką... trzeba znaleźć przyczynę tej porażki, ale wygląda ona najprawdopodobniej tak jak i Wy ją powyżej przedstawiliście. No nic. Trzeba się sprężyć, aby w kolejnych wyborach WiP wszedł do sejmu -
Davey
oglądałem dziś Fakty oraz Wydarzenia. prowadzący wspomnieli oczywiście, że Olecha oraz Pawlaka wyprzedził NAWET (czyżby to był jakiś wstyd?!) JKM
ale oczywiście w materiale wywiady były zrobione tylko z Olechowskim (+Piskorski(?) i Pawlakiem (+Kłopotek i Żelichowski).
No ku*** czyż to nie jest chamstwo?
Ciekawe co by było jakby JKM był pierwszy. Może w ogóle zrezygnowaliby z 'wieczoru wyborczego'?!
A co do zamachu: MK, jeśli masz transport to wchodzę w to:P
Dużym-jak nie największym-problemem jest to, że JKM jest kompletnie pomijany w mediach. A jeśli już łaskawie go zaproszą to oczywiście prezenterzy zadają to magiczne pytanie: "Po co Pan kandyduje skoro WIADOMO, że nie ma Pan żadnych szans".
oczywiście wiadomo jak to działa na plebs. yyy...tzn na opinie publiczną:P
Ludzie widząc to nie widzą sensu głosować na K-M; nawet jeśli pokazuje im się np tą grafikę z banknotem 100zł . -
Karol #33
Ja widzę to tak:
za rok wybory do parlamentu. Mamy szanse na 3% jako WiP i wtedy partia dostaje pieniądze z budżetu państwa. 5% jest już wysoko postawioną poprzeczką, ale osiągalną.
Dodam jeszcze, że znam minimum 8 osób co zagłosowałyby na JKM, ale w dniu głosowania nie mieli jeszcze 18 lat. Pożyjemy, zobaczymy... -
Cold Mouth Prayer
Te 3 % jest bardzo ważne,trzeba przekroczyć ten magiczny procent.Wydaje mi się,że WiP stać na przekroczenie nawet 5 %,prblem jest jednak w tym, że politycy tej partii poza JKM sa mało rozpoznawalni,a bez mediów tego nie da się zrobić. -
Camilo Loco
Moje przemyślenia? Nie obżeraj się po 19-tej. Lepiej głoduj niż wij się z przejedzenia. :>
To najlepiej oddaje moje podejście do d***kratycznego bożka i jego świąt, w których planowałem wziąć udział, lecz przekładając "oddanie czci urnie" na ostatnią chwilę - spóźniłem się. :>
-
Camilo Loco
>Karol #33 napisał
>Ja widzę to tak:
>za rok wybory do parlamentu. Mamy szanse na 3% jako WiP i
>wtedy partia dostaje pieniądze z budżetu państwa. 5% jest
>już wysoko postawioną poprzeczką, ale osiągalną.
>
>Dodam jeszcze, że znam minimum 8 osób co zagłosowałyby
>na JKM, ale w dniu głosowania nie mieli jeszcze 18 lat.
>Pożyjemy, zobaczymy...
Nie bój się. Gdy "dojrzeją", staną się elektoratem mainstreamowców lub - w najlepszym razie - stracą jakiegokolwiek zainteresowanie polityką i staną się łatwym łupem takich Napierniczaków.. moment, to zła wiadomość. :( -
Camilo Loco
>Sebek napisał
>A teraz refleksja, czemu tylko 3%. Przekonałem
Właśnie czytam, jak "przekonałeś". :>
-
Sebek
Trochę w złości przejaskrawiłem;p Część z nich zagłosowała na Korwina oczywiście; d -
...
Niestety wip-u czy upr-u nie stać na 5 % poparcia za rok. Już przed pierwszą turą druga była w zasadzie pewna, pierwsza była tyko rozgrzewką, gdzie każdy mógł zagłosować w zgodzie ze swoimi przekonaniami .. i co .. kupa. Nie ma już realnej szansy na ujawnienie prawdziwej liczby sympatyków jkm-a.
Jedyna szansa teraz w przyszłorocznych przedwyborczych sondach, jeżeli wskażą ponad 5% poparcia dla partii jkm-a to może zmobilizuje to tych którzy skreślą na karcie po czy pis tylko po to by ich głos "się liczył".
pomarzyć dobra rzecz. -
Myślę, że takich osób nawet sondażowe 5% nie zachęci.
Albo się slucha massmediów albo nie.