- 1
- 2
-
Kacha
Próbował sie ktoś z was dostać na wymiane w 2008? Albo ktoś sie dostał?
Bo chce w tym roku startować z ambasady na wymiane i jestem ciekawe mniej więcej jak wygląda egzamin z japonskiego i jakie trzeba mieć umiejętności i to samo z rozmową kwalifikacyjną. -
aleksandra
ja narazie jestem troche za młoda, ale tez chciałabym sie dostać na wymianę, ale dopiero za dw alata. Narazie z tego co wiem (bo byłam w dziale inf ambasady), że tzreba znać:
-jęz. japoński co najmniej podstawowo
-jez ang co najmniej komunikacyjnie
-umiejętnosć poradzenia sobie w takiej rodzinie japońskiej
-duże wiadomosci o kulturze
-uczeń 1 lub 2 liceum
-nie mieć obywatelstwa jap.
-nie mieć innych planów na okres wyjazdu czyli 5 tyg, albo 5 miesiecy
Wszytskie koszty pokrywa Rząd Japoński^^. Tu jest link z formularzami itd. http://www.pl.emb-japan.go.jp/kultu...
Ale najpierw radzę zajrzeć do Działu Informacji (Ujazdowskie 51 albo 53 coś w tym rodzaju^^) i tam wszystko powiedzą. (; -
Anonim
Z tego co się zdążyłem dowiedzieć to poziom egzaminu jest czymś pomiędzy JLPT 3-4 kyuu. Więc jeżeli uczysz się już ze 3 lata Japońskiego i masz obcykany materiał na 3kyuu to nie powinnaś mieć problemu z tym żeby się dostać do 2. etapu, więc jeżeli takie są wymagania to w tym roku też się zgłosze do tego programu stypendialnego. Trochę denerwujący jest tylko ten strasznie upierdliwy formularz aplikacyjny. -
Kacha
wiem czytałam,druknełam juz sobie formularz
haha najfajniejsze jest pytanie o zwierzęta *do tych co juz mja formularz
co zaznaczyliście w tym pytaniu?
ogolnie to szukam strony gdzie bylyby rozpisane wszyskie materialy potrzebne na 4 kyu. -
-
aleksandra
Jest taka szkoła jez. jap. hmm chyba matsumi o ile się ni emyle i tam podobno jest sprawdziam na 4 kyu. Jak zrobisz wszystko dobrze to znaczy, że sie 'nadajesz'.^^ Zaraz poszukam, bo tez znalazłam kiedyś coś takiego gdzie były dokładnie podane wymagania XD -
Anonim
A jakby ktoś chciał testy JLPT 4kyuu 99-03 (oprócz listeningów) to niech pisze do mnie na priv albo najlepiej na gg nr. 4742990.
A jeśli chodzi o 4-kyuu to tutaj jest raczej wszystko co potrzebne http://www.mlcjapanese.co.jp/Downlo... -
Kacha
-
Papagina
o 13.00 :) egzamin jest w wydziale informacji i kultury, czy w ambasadzie- ambasadzie? -
Anonim
Wydaje mi się, że w wydziale kultury. A ty też do niego podchodzisz bo z tego co widzę po twoim profilu to ty jesteś rocznik 93, a to stypendium jest dla uczniów 1. bądź 2. klasy liceum.
Widzę, że też znasz panią Atsuko. Od niedawna mam z nią zajęcia, ale czasami mnie tak rozbawia, że wytrzymać nie mogę. -
Papagina
jak się okazuje- mogę; p. Taaak, pani Atsuko jest genialna. Jestem wielką fanką jej polskiego (randoriki, pitania itp :D). Sakura żondzi! -
Kacha
-
Anonim
Aha, a ile się uczysz w Sakurze? I czy tylko z nią miałaś zajęcia? W poprzedniej grupie miałem zajęcia z panią Natalią, nie wiem czy znasz. Według mnie jest lepszym nauczycielem od pani Atsuko (głównie z powodu znajomości polskiego), ale ona uczy podobno jak narazie tylko te młodsze grupy (poziom ok. 1. podręcznika) -
Papagina
uczę się 2 lata, przez ostatni semestr z Natalią. Też sądzę, że lepiej uczy- trafia w sedno sprawy, a nie krąży wokół, jak Atsuko. jestem na początku drugiego podręcznika, a to, że podchodzę do tego programu w tym roku traktuję bardziej jako sprawdzenie się. W końcu będę mogła startować jeszcze za rok i za dwa lata!; P -
Anonim
Skoro ostatni semestr uczysz się z panią Natalią i jesteś pod koniec pierwszego podręcznika to może jesteś w mojej poprzedniej grupie. Ja zostałem z niej przeniesiony ok. 3 tygodni temu -
Papagina
może źle to ujęłam. Od września uczę się z Natalią, jestem pod koniec pierwszej lekcji drugiego podręcznika. Chyba nie mieliśmy razem lekcji. Bedziesz na tych najbliższych wykładach o sentou? -
Anonim
-
Papagina
-
Anonim
W zasadzie to nie wiem. I sorry za mój brzuch bo pod wpływem pewnego środka tak się właśnie dzieje. No i mam nadzieję, że ode mnie nie ściągałaś bo ja to strzelałem praktycznie w każdym zadaniu. -
Papagina
ojej, no popatrz- siedzieliśmy obok siebie :) . Nie ściągałam, bo do większości znałam odpowiedzi. Przeprosiny przyjmuję. -
Anonim
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Japonia
- Załóż własne grono tematyczne