-
Anonim
Witam,
Mam do zaoferowania pracę jako hostessa w Tokyo w klubie karaoke.
Praca ciekawa, dająca możliwość zwiedzenia Japonii. Jest BEZPIECZNA, nie ma nic wspólnego z agencjami.
Warunki:
Wynagrodzenie: $ 1600 + tipy około 400 dolarów.
Mieszkanie: w pobliżu klubu Tokio (koszt to 10 dolarów za dzień)
Godziny pracy: 08:30 do 02:30 do 03:00
Praca od poniedziałku do soboty (niedziela wolna)
Przelot opłaca pracodawca.
Na wszelkie pytania odpowiem mailowo, możliwość spotkania w Warszawie. -
マイケル
-
dita grape
nie wiem jak się z Panią skontaktować.
Pracowałam 3krotnie jako hostessa, mówię płynnie po japońsku i chciałabym wyjechać jeszcze raz.
Oto moj email: dita_grapefruit@gmail.com
-
Anonim
Ogłoszenie jest nadal aktualne, a kontaktowac się z nami należy poprzez maila tokyowork8@gmail.com -
-
Eris
czy ogloszenie jest aktualne? Jesli tak, to czy znajomosc j.japonskiego jest obowiazkowa, czy wystarczy znajomosc angielskiego? Jesli nie jest to agencja, to na czym polega praca? Czy sex wchodzi w gre?
Pozdrawiam
RiRi -
dita grape
Tak sie składa, ze z tego ogłoszenia wyleciało do Japonii 5dziewczyn w okresie od początku lipca do października 2011.
2siostry, które po 2 miesiacach oczekiwania na pensje zostały poinformowane przez owego ANONIMA( jest nią niejaka Beata czy jakos tak), ktora organizuje cały ten wyjazd ze zalatwi im pensje, ale jak sie okazało japonski promotor, ktorego nazwisko brzmi Rio Gotanda, powiedzial im cos zupelnie innego tj, ze otrzymają po 3miesiacach jedynie 400$ bo przeciez cała pensja poszła na bilet, mieszkanie itd. OSZUSTWO !!!!! powinny były dostac 4800$. PROMOTOR NIE MA PRAWA ODCINAC CI Z PENSJI !!!!!
Poleciały takze moje 2koleżanki, z którymi miałam leciec, ale jak sie dowiedzialam o sytuacji to mi rece opadly. Pracowałam w Japonii 2razy zawsze z roznymi promotorami, ale po raz pierwszy slyszalam o takim szemranym biznesie pomiedzy Beatą z Warszawy a tym Japonczykiem Rio. Otoz moje kumpele zostały zwolnione po 2miesiacach z klubu bo ponoc ZA CZESTO PYTALY O PENSJE. No sorry bardzo, ale nie jestesmy zadnymi wolontariuszkami, zeby pracowac za darmo dla Pani Beaty i Rio. Po zwolnieniu pracowaly na wlasna reke, bo zablokowano im bilet i grozono imigracją.
Była jeszcze jedna Polka, o ktorej wiem niewiele, ale zostawiono ją po miesiacu na wlasną rękę BEZ BILETU POWROTNEGO !!!!! Z tego co wiem to jest jeszcze w JAponii ale niewiadomo jak wroci.
Tak wiec , podsumowujac jak znajde jeszcze gdzies na jakiejs stronie ogloszenie z tego IP i z tym adresem mejlowym to niech ta osoba liczy sie z tym, ze popełniła powazne przestepstwo i zostanie to zgłoszone zarowno przeze mnie i przez dziewczyny, ktore pracowały z tego ogłoszenia. -
Ayame
Haha, ale zal...wcale mnie to nie dziwi. Pracowanie jako hostessa w Japinii to ZAWSZE szemrany interes i zawsze wiaze sie z oszustwem. Ja wspolpracuje z Polska Ambasada w Japonii i zgloszen od oszukanych dziewczyn mamy dosc sporo. Nie wyplacona pensja to jeszcze nic, zdazaja sie kradzieze paszportow, zmuszanie do tanca na rurze, i przetrzymywanie ( nie na sile oczywiscie, obietnicami ) w Japonii bez waznej wizy a to najgorsza rzecz ktora moze sie przydazyc cudzoziemcowi w Japonii byc na nielegalnym pobycie. taka osoba ryzykuje ze juz nigdy ( oficjalnie na 5 lat, jednak japonscy funkcjonariusze imigracyjni zadbaja o to ze na zawsze ) nie wjedzie do Japonii i bedzie miala problemy z wjechaniem do innych krajow.
Bosz kto sie jeszcze nabiera na takie ogloszenia...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Japonia
- Załóż własne grono tematyczne