-
Anonim
Cześć.
Wystąpiłem na moim wydziale z inicjatywą utworzenia grupy, koła naukowego dla użytkowników javy (i związanych z nią technologii). Zebrała się pewna grupa chętnych osób, więc mam pewien ludzki potencjał do rozpoczęcia pracy nad grupą. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w budowaniu, pracy w kole naukowym? Jak podejść do problemu utworzenia ciekawej grupy tak by nie sfakać sprawy i nie odstraszyć od niej ludzi?
(jakieś pomysły na działanie i kształt tej grupy mamy, jakkolwiek zależy mi na jak największej liczbie uwag, pomysłów i rad)
Pozdrawiam
-
Ja nie istnieje (FURBY)
musisz miec opiekuna. Jak masz opiekuna to juz 90% sukcesu potem tylko lookasz jakie sa formalnosic na uczleni wzgledme zakladania kola..a ludzi musisz miec około 5 razy tyle ile planujesz bo mniewiecej co 5 zostanie tak naprawde. -
george
Znajdzie sobie cel; ]. Z opiekunem to roznie, jak sie interesuje to jest ok, gorzej jak to taka palka co tylko "wiem ale nie powiem" i sie chowa, a Wy robta co chceta.
Glupia sprawa, konkurenja, ale znam troche czesc z tych ludzi -> bierzcie przyklad z grupy .NET; ] -
Anonim
Opiekuna juz mamy. Jeden z wydzialowych wyjadaczy w javie zoferowal swoja pomoc, gdyz bardzo mu sie pomysl spodobal. Grupe .net na wydziale mamy i jak najabardziej bedziemy brali z nich przyklad. Na pewno nie zamierzamy z nimi rywalizowac. Jakkolwiek ten pierwszy krok - zdecydowanie sie na stworzenie grupy i zebranie skladu "inicjacyjnego" zostal wykonany, o tyle wlasnie nie jestem pewien jak kroczyc dalej aby nie dac ciala. Bo wiadomo pomysly sa rozne, ale zle wybierajac mozna skopac calosc i wyjdzie lipa. Dlatego tez pytam o Wasze doswiadczenia. -
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem