Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • vip

czy ma ktos java creator?
  • vip

skad moge sciagnac "Thinking in Java"?
  • Koziołek [brat Javowiec]

>Kamil napisał
    >skad moge sciagnac "Thinking in Java"?

ze strony autora :)
    użyj googla
  • bodzio2k

Uuu, dzięks za info. Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego ładnego jak dżej krijetor. Bo powiem szczerze - zaćmienie jest paskudne a ja jestem jebanym estetą i przedkładam walory estetyczne ponad...
    Szacunek!
  • Maciek Makowski

Porządni pracodawcy pozwalają co prawda programistom używać takiego IDE, na jakie mają ochotę, ale warto też pamiętać, że -- z tego co mi wiadomo -- pod względem popularności z Eclipse i pochodnymi żadne inne środowisko się równać nie może; liczą się jeszcze chyba tylko NetBeans i IntelliJ IDEA. Za tą popularnością idzie stabilność środowiska (bo testowane jest przez setki tysięcy użytkowników) i wszelkiego rodzaju udogodnienia typu integracja z systemami kontroli wersji i zewnętrznymi narzędziami czy wtyczki do analizy kodu.

Poza tym mi akurat interfejs Eclipse się podoba.
  • bodzio2k

Po raz kolejny dzięks.; -) Wiadomo, że przyćmienie rządzi ale zteszczę jeszcze w/w wymienione.
    Ostatnio na jednym z tutoriali na developer works (bodaj) widziałem toolabars w eclipse, które wyglądały tak ślicznie jak native Windows. Te, które mam na swej uerkstacji wyglądają tragicznie. Kumacie w czym rzecz?
    BTW: Kodzę enty rok a jeszcze nigdy nikt mnie nie zmusił do używania CVS-a.
    Ukłony.

PS. Alis, nie gniewaj się. :-)
  • Maciek Makowski

> toolabars w eclipse, które wyglądały tak ślicznie jak native Windows.

Której wersji Eclipse używasz?

> BTW: Kodzę enty rok a jeszcze nigdy nikt mnie nie zmusił do używania
    > CVS-a.

Nawet jakby mnie nikt nie zmuszał, to sam z siebie bym używał -- jak dostarczam użytkownikowi aplikację to muszę później być w stanie odtworzyć kod, z którego powstała, żeby móc analizować problemy z tą konkretną wersją.

Poza tym raczej Subversion niż CVS.
  • bodzio2k

>Której wersji Eclipse używasz?
    Nie używam.; -) Raczej się im przyglądam. Chodzi jednak o 3.2 lub easy eclipse 1.2 - obydwie wyglądają tak samo. Na wszystkich screenshotach wygląda to ładnie a u mnie lipnie - może to kwestia systemu operacyjnego (win2k)?
  • Maciek Makowski

> może to kwestia systemu operacyjnego (win2k)?

Nie, u mnie na win2k jest ladnie. Ciekawa sprawa, bo z zalozenia SWT, o ktore oparte jest Eclipse, powinno gwarantowac wyglad zgodny z domyslnym na danej platformie dla wszystkich (z wyjatkiem kilku takich jak te zaokraglone zakladki) komponentow.
  • vip

watpie zeby mnie szkola nauczyla programowac przez 2 godz co 2 tyg wiec wole sam sie troche podszkolic, kiedys napewno przyda sie umiejetnosc programowania. pozdro
  • Anonim

http://binboy.sphere.pl
    rozejrzyj sie na stronie głównej jest i to i to:)

"Thinking in Java" oczywiście po angielsku:).
    Ale najnowszego wydania w necie nie znajdziesz, a starego sie nie opłaca czytać bo wiele rzeczy jest pozmienianych i inaczej rozwiązanych. Nowe wydanie, obejmujące Jave w wersji 1.5.0 nie jest dostępne za darmochę:(. Ale jak ci bardzo zależy to w Helion'ie na pewno mają nowe:D