-
Maciek Makowski
Google wyprodukowal biblioteke do wstawiania zaleznosci[*]: http://code.google.com/p/google-gui... -- podobno jest lekka i bardzo szybka. Pytanie o to, jak to sie ma do Springa jest nieuniknione, autorzy probuja cos wyjasnic tutaj: http://code.google.com/p/google-gui...
Uzywal ktos tego? Jak wrazenia?
[*] ktos sie orientuje jakie jest powszechnie przyjete tlumaczenie "dependency injection"? W Wikipedii znalazlem "wstrzykiwanie zaleznosci", ale to jest kalka ktora nie brzmi dobrze. -
Łukasz Osiennik
>[*] ktos sie orientuje jakie jest powszechnie przyjete
>tlumaczenie "dependency injection"? W Wikipedii znalazlem
>"wstrzykiwanie zaleznosci", ale to jest kalka ktora nie
>brzmi dobrze.
Wydaje mi się, że powszechnie przyjętym tłumaczeniem tego słowa jest właśnie "wstrzykiwanie zależności". Z takim tłumaczeniem spotkałem się w literaturze.
-
Adept
-
Maciek Makowski
>lub jeszcze wstrzeliwanie
Chyba jeszcze gorzej. W praktyce i tak wszyscy pewnie używają angielskiego określenia, ale fajnie by było mieć do dyspozycji polskie odpowiedniki które nie brzmią dziwacznie. -
-
Adept
>Maciek Makowski napisał
>Chyba jeszcze gorzej. W praktyce i tak wszyscy pewnie
>używają angielskiego określenia,
nie... z mojego doświadczenia wstrzeliwanie/wstrzykiwanie jest dość powszechnie używane. Wszyscy mówią, że są beznadziejne ale uzywają
>ale fajnie by było mieć do dyspozycji polskie odpowiedniki które nie brzmią
>dziwacznie.
szczerze mówiac to moim zdaniem te określenia są spoko, brzmią trocjhe komicznie, ale bez przesady.
-
YouCan'tGoWrongWithStretchyPants
Tak tylko rzuciłem okiem, wydaje się bardziej podobny do superlekkiego PicoContainer niż do IoC Springa
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem
|
|
Wszystko co związane z programowaniem w Java (J2EE, JSP, JDBC, itd) test
Miejsca grona (1)
-
Kino Luna ul. Marszałkowska, Warszawa
www.kinoluna.pl kino.luna@maxfilm.com.pl 22 621 78 28
- Dodaj miejsce