Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jako, ze jest to moj pierwszy post witam wszystkich Was serdecznie.

Mam maly problem mianowicie musze napisac program w javie na zajecia, niestety ze wgledu na ilosc oblozenia w pracy nie mam na to kompletnie czasu, dlatego chetnie jakiejs dobrej duszy zaplace za jego wykonanie. program nie jest skomplikowany i podejrzewam ze dla kogos kto zna sie ja tym jezyku programowania nie bedzie duzym wyzwaniem. jezeli kogos zainteresowalem swoja oferta bardzo prosze o kontakt na email: yemilb@gmail.com lub przez grono.

pozdrawiam i z gory dziekuje za Wasze odpowiedzi.
  • Anonim

ps. wiecej szczegolow podam droga mailowa
  • Ja nie istnieje (FURBY)

500
  • Anonim

1. Co to za projekt?
    2. Na kiedy?
    3. Ile płacisz?
    Nie chce mi sie maili wysyłać; p

Pozdro
  • Anonim

chodzi o program ktory rozwiazuje sudoku, tablica 9x9. dziala to tak ze wpisujesz cyfry w pola a program wylicza reszte i tyle. termin jak najszybciej, najpozniej na za 1,5-2 tygodnie. nie wiem ile kosztuje zrobienie czegos takiego wiec potrzebna jest wycena.
  • Łukasz Osiennik

Akurat grałem kiedyś dosyć intensywnie w sudoku i napisanie takiego algorytmu wcale nie jest takie proste. Zależy jakie krzyżowki chcesz rozwiązywać, bo nie ma jednego uniwersalnego algorytmu do rozwiązania tej łamigłówki. Napisz ile zapłacisz za to i podaj więcej szczegółów. I czy chodzi o napisanie algorytmu, czy całej gierki łącznie z interfejsem. Jeśli z interfejsem na jakim poziomie to ma być, jak to ma wyglądać. Napisz szczegółowo o wszystkim i napisz ile jesteś w stanie za to zapłacić.
  • Xavras Wyzhryn

Dokładnie. Cały problem polega na wymyśleniu skutecznego algorytmu rozwiązywania sudoku 9x9 i wcale to nie musi byc takie proste, zwłaszcza, że chcielibyśmy zapewne, żeby liczyło się to w jakimś rozsądnym czasie. Poza tym ja tam się zbytnio na sudoku nie znam, nudzą mnie takie rebusy, wolę szachy jako gimnastykę umysłu :P Nie podałeś ile liczb ma być wpisywanych, a ile liczonych, a to, np. jest całkiem istotne.
    Za to implementacja algorytmu i jakiegoś znośnego wizualnie interfejsu to już rzecz całkowicie trywialna. Zgadzam się z poprzednikami: więcej szczegółów, diabeł w nich tkwi... :P
  • Anonim

Bardzo dziekuje za zainteresowanie, znalazlem osobe, ktora dla mnie taki program wykona. z tego co wiem algorytmy ktore licza to w rozsadnym czasie sa dostepne na sieci za free w kazdym razie nie jest to duzy problem.
  • Ja nie istnieje (FURBY)

Ile jest takich róznych kombinacji cyfr 0-9 w 81 pól ? pewnie duzo bruteforce odpada :D
  • Dzemus

Taki totalny bruteforce:
    9^81 ~ 200000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000 000000000000000000
    rozwiązań:P

Ale już 9 permutacji 9-elementowych to:
    9 * 9! = 3265920 kombinacji, czyli przy zastosowaniu metody "na pałę" przy sensownym kompie powinno się liczyć w czasie krótszym od jednej kawy/herbaty:P:P
  • Maciek Makowski

Jak sie ztablicuje i zrobi pelen indeks to bedzie w czasie stalym (potrzebnym na przejscie 81 poziomow drzewa indeksu).
  • Anonim

Backtracking :P
  • zbychu

Do rozwiazywania sudoku polecam PROLOG'a - pisalem cos takiego kiedys - jakze inne predykaty programowania moga byc uzyteczna do rozwiazania niektorych problemow. W C, Javie czy czyms innym proceduralnym/obiektowym mozna sie zaj... Jak ktos napisze cos dzialajacego szybko to niech wrzuci na sourceforga - z checia zobacze; -)
  • śmmmmie....; ]

• śmmmmie....; ]

A tutaj...
    http://cs.fit.edu/~mmahoney/sudoku/...
    skompilowac... uruchomic... i ciosac.

Po co przeplacac. 10 minut w googlach. Google to potega.
  • śmmmmie....; ]

http://sudoku.sourceforge.net/

Dobra ide stad bo zamiast projekt robic to jakimis pierdolami sie bawie...

Good luck.
  • vip

Należy zaimplementować aplikację, której okno
    podzielone jest na 2 części. W górnej części użytkownik podaje ile kół
    będzie poruszać się w dolnej. Liczbę kół wpisuje do pola tekstowego, obok
    którego znajdują się przyciski START oraz STOP. Przycisk START uruchamia
    poruszanie się kół, przycisk STOP zatrzymuje (użytkownik wtedy może podać
    inną liczbę kół). Koła odbijają się od brzegów obszaru, tak jak bile
    bilardowe. Dla uproszczenia zakładamy, że koła nie mogą odbijać się od
    siebie.

mam czas do soboty a nie wiem co z czym.javy w sumie mialem 16 godz na cw i po tym mam napisac taki program.to chyba za trudny jak dla bardzo poczotkujacego.
    program ma byc prosty,przejzysty i dzialac.
    oj chyba polegne....
    kto pomoze.....udzieli rad....