-
Adept
>Adept napisał
>(mam nadzieje że grono zachowa formatowanie)
zachowało ale nie do końca... pierwsze "Hello" w każdej linii powinno być w jednej kolumnie
-
Ja nie istnieje (FURBY)
Gosciu nie wiem co ty studiujesz... ale chyba nie zauwazyles róznicy miedzy "a" + "b" + "c" i a+b+c , jak piszesz to pierwsze to na etapie compilacji powinno sie zamienic na "abc" dwa to zwykle jak zrobisz jakies dodawanka do String'a > 3 razy to nie jest to w jednym ciagu tylko porozrzucane po metodzie.
-
Adept
a pozatym tak jak widzisz u mnie twój test za każdym razem wychodzi na korzyść zwykłego stringa -
Ja nie istnieje (FURBY)
-
-
Adept
>Ja nie istnieje (FURBY) napisał
>Gosciu nie wiem co ty studiujesz... ale chyba nie zauwazyles
>róznicy miedzy "a" + "b" + "c" i a+b+c , jak piszesz to
>pierwsze to na etapie compilacji powinno sie zamienic na
>"abc" dwa to zwykle jak zrobisz jakies dodawanka do String'a
>> 3 razy to nie jest to w jednym ciagu tylko porozrzucane po
>metodzie.
>
co studiuje to nie twój problem.. ważne jest ze twój test pokazuje wyższość stringa.
Zresztą o czym tu dyskutować.. przecież masz napisane czarno na białym, że kompilator przekształca takie dodawanie stringa w wywołanie StringBuffer'a.
Ale ok uznajmy, że jesteś mądrzejszy od gości co napisali ta ksiązke i skończmy tą dyskusję bo widzę że do Ciebei żadne argumenty nie przemawiają.. żyj dalej w swoim świecie i swoim przekonaniu że jesteś najmądrzejszy na świecie.
-
Ja nie istnieje (FURBY)
-_- U mnie ten test daje wynik na rzecz StringBuffer'a wiec tego sie trzymam; ]
A ty bierz pod uwage czasami podstawowa optymalizacje jaka moze wykonac kompilator do bytecode'u bo bez tego sie nieda zbyt dyskutowac.
Pozdrawiam
-
Adept
>-_- U mnie ten test daje wynik na rzecz StringBuffer'a wiec
>tego sie trzymam; ]
>
>A ty bierz pod uwage czasami podstawowa optymalizacje jaka
>moze wykonac kompilator do bytecode'u bo bez tego sie nieda
>zbyt dyskutowac.
>
>Pozdrawiam
>
człowieku!!! to twój test!! trzeba go było inaczej napisać!!! ja go tylko przekształciłem do formatu o którym rozmawiamy!! ja się zgadzam, że ten drugi test nie jest miarodajny.. ale jednak..
dodatkowo rób to co sam mówisz!!! optyumalizacja kodu na poziomie kompilacji!!!!!! string zamianiany na string Buffer'a. ale widzę ze Ty uznajesz tą optymalizację która Ci pasuje do twoich własnych teorii.
Ale ok.. masz racje, ksiażki piszą debile... to nie ważne co tam napisali.. ani nie ważne że mi twój test co innego pokazał.. ważne jest co Ty sobie ubzdurałeś w głowie.
Ale prawda jest taka ze już dawno pokazałes że z tobą się rozmawiać nie da. żadne argumenty do Ciebie nie przemawiają.
-
Ja nie istnieje (FURBY)
-
Ja nie istnieje (FURBY)
Taka zmiana jaką zrobiles ty calkowicie dewastuje caly test. Ale dalej sie upierasz ze tak tak tak ....
Zastanów sie nad swoim postępowaniem :) -
Adept
>Taka zmiana jaką zrobiles ty calkowicie dewastuje caly
>test. Ale dalej sie upierasz ze tak tak tak ....
koleś! ale ja w ogóle nie mówię o tym teście... ja już dawno go zarzuciłem i mówię tylko twoim.
zapomnij o mojej modyfikacji testu.. i weź pod uwagę tylko twój. Twój JEDYNY argument to -> u Ciebie taki wynik testym. Ale u mnie jest on całkowicie przeciwny, za to ZGODNY z moim drugim argumentem - cytatem z ksiazki.
ale widzę że dla Ciebie ten tekst powinien trafić na giertychową listę
książek zakazanych.
dość mam tej dyskusji.. tylko mnie irytujesz swoim ignoranctwem i przeświadczeniem o własnej wyższości nad innymi, mądrzejszymi Usuń wpis
Odpowiedz
(autorami ksiażek) -
Ja nie istnieje (FURBY)
Wiesz wystarczyłby rzeczowy arguemnt. Ty masz takie "bo tak napisali" ok ! daj link do pozycji a drugi "bo sobie zmodyfikowalem test" no nie biorąc pod uwage pewnych fundamentalnych rzeczy... wiesz jak napiszesz int i = 1 + 3 to beedzie to traktowane jak 4 a nie jak 1 + 3 bazowa optymalizacja. Jak o tym nie wiesz to poprostu ZGON ! -
Adept
podałem wszystkie dane o ksiażce - sam se poszukaj.
człowieku.. ty chyba nie czytasz co ja pisze.. beż jakichkolwiek modyfikacji twojego testu u mnie wychodzą wyniki :
Stri ng vs StringBuffer 250 vs 219
Stri ng vs StringBuffer 171 vs 204
i jak widzisz jest to wynik ZAWSZE powtarzalny!!
ale widzę ze ty się czepnąłeś tego drugiego testu i nie popuścisz nigdy. Trudno.. nie zależy mi żebyś się czegoś z tej dyskusji nauczył. to twoja sprawa. ja wykonałem sumiennie pracę - odszukałem ksiażke gdzie o tym przeczytałem. Dodatkowo mówił mi o tym mój kierownik, który napewno nie przeczytał tego w tej książce co ja. Czyli to są już dwa godne zaufania źródła (co jak co ale mój kierownik jest zajebisty jeśli chodzi o j2se).
ja widze ze Ciebie nikt nie przekona że "białe jest biale, a czarne jest czarne" -
Ja nie istnieje (FURBY)
Kilka postów wyżej pisalem jakiego uzywam JRE boz tego moga wynikac problemy.
A ty sie tak nie zgrzewaj bo zaraz sie rzucisz na mnie z nożem
Pozdrawiam misiu.
EOT -
Maciek Makowski
> dość mam tej dyskusji.. tylko mnie irytujesz swoim ignoranctwem [...]
Nie ma czegos takiego jak "ignoranctwo".
Smieszna wymiana zdan, poza tym. -
Adept
>Maciek Makowski napisał
>> dość mam tej dyskusji.. tylko mnie irytujesz swoim
>ignoranctwem [...]
>
>Nie ma czegos takiego jak "ignoranctwo".
ok, tu nie znajdziemy : http://so.pwn.pl/lista.php?co=ignor...
ale jest jak najbardziej powszechnie stosowaane, i moim zdaniem jest
"ignoranctwo -> ignorowanie wszystkiego" ja to tak rozumiem. Ale ok.. purystów językowych przepraszam. tylko uwazaj dokładnie teraz na to co piszesz bo Ci wypomne każde słowo którego nie ma w słowniku :P
>Smieszna wymiana zdan, poza tym.
też tak uważam. z historii tego grona wprost wynika że furby ma niesamowitą zdolność wkurwiania ludzi, i olewania wszystkiego. Mnie za to z drugiej strony łatwo zdenerwować i tak wyszło :)
-
Maciek Makowski
> "ignoranctwo -> ignorowanie wszystkiego" ja to tak rozumiem.
Slowo o takim znaczeniu to raczej "arogancja". Rzeczownikiem pokrewnym do "ignorowania" jest "ignorancja", ale akurat oznacza brak wiedzy, nie ignorowanie czy lekcewazenie.
> uwazaj dokładnie teraz na to co piszesz bo Ci wypomne każde słowo
> którego nie ma w słowniku :P
Nie mam nic przeciwko temu.
-
Ja nie istnieje (FURBY)
-
Adept
>Maciek Makowski napisał
>> uwazaj dokładnie teraz na to co piszesz bo Ci wypomne
>każde słowo
>> którego nie ma w słowniku :P
>
>Nie mam nic przeciwko temu.
>
Ja też! do dziś miło wspominam kolegów, którzy mi całą podstawówkę wypominali "mówimy >>jest napisane<<, a nie >>piszę<<"
naprawdę jestem im za to bardzo wdzięczny. tak samo koleżance która mi zwróciła uwagę, że piszemy "aha", a nie "acha" - gdyż są to słowa o bardzo różnym znaczeniu. dla zainteresowanych odsyłam do słownika języka polskiego PWNu
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem