-
Lipson Earl Grey
Powiedzcie co myślicie o javie 5.0, jak wam sie podobaja nowe opcje jezykowe, które sa niezłe a które sa do kitu, kiedy macie zamiar sie przerzucic na nową wersje? czy juz może? -
Anonim
mi sie bardzo podobają, zwłaszcza generyczność, enumeracje i wsparcie dla metadanych.
Nie sposob nie zauwazyć przy tym że to wszystko zostało zerżnięte (w pozytywnym znaczeniu tego slowa) z MS .NET :-))
-
Lipson Earl Grey
faktycznie :), ale raczej z c# a nie .net, ale c# jakoś od smego poczatku "podejrzanie" przypominal jave :)
enumeracje sa wygodne, z radoscia skozystam tez z genericów (juz sie w życiu wystarczająco narzutowałem :P), natomiast static importy to jest jakas pomyłka, juz widze armie raczkujących programistów importujacych statycznie java.lang.System, java.lang.Math, i co sie tylko da w kazdej klasie, a potem sie człowieku w tym połap jak masz coś poprawić.
Autoboxing/unboxing z tego co wiem dziala tak samo jakbys tworzyl sam obiekty z typów podstawowych i w druga strone, wiec jesli sie temu uwierzy to sie dostaje niezłe lanie po wydajności, jeszcze musze sprawdzic czy to prawda.
a co powiecie na pakiet concurrent? -
a raczej zerzniete z Common Lispa a nie jakiegos C# czy innego .net.
grono chodzi na 1.5 i jest ok. -
-
Lipson Earl Grey
chodzi na 1.5 ale czy jest apisane tak ze wykorzystuje nowe funkcje 1.5? a wogole skad wiesz? czy grono chodzi na tomcacie czy czyms wiekszym? -
Pełek
-
-
Anonim
grono dziala w jsp/servlety? czy moze jakis framework?
struts/spring/etc?
jaka baza danych?
w o gole na jakim sprzecie to stoii?
jakie lacze? :)
a co tam, mam nadzieje ze to nie tajemnica, bo ciekawia mnie takie sprawy -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem