Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • JURGU$

siemanko wlasnie sie zastanawiam jak zrobic by plik wykonywalny byl jako exe i chodzil np pod windowsem ?? albo 2 pytanie jak juz mam skapilowany program jak go urucumoc ?? thc z gory
  • Anonim

a probowales to wpisac w google ( http://google.pl)?

znajdziesz "Java Exe Maker" i inne cuda, ktorymi da sie to zrobic, ale po co?

W kazdym badz razie nie polecam, "java to nie exe" :-)
  • steelheart

pod *nix mozna uzyc gcj zeby natywne binarki robic z javy :P
    pod wingrozą niewiem czy sie da
  • JURGU$

no wlasnie wiem ze java to nie exe ale jak uruchamiac juz skapilowany program pod windowsem ?? to jest pytanie :D
  • steelheart

java to.moj.pakiet.KlasaAplikacji ?
    java -jar aplikacja.jar ?
  • nemo

• Grono.Net

mozna przeciez tez zrobic appleta, odpalac przez link w przegladarce IE :-) niE?
  • Adept

nie rozumiem waszego nastawienia "java to nie exe" - a czemu nie?? to jak waszym zdaniem odpala się azureusa? eclipse, argourl?? java -jar w konsoli?? no popierdzieliło was?? zachowujecie się jak małe dzieci co mówią że prawdziwi webmasterzy piszą strony w notatniku.

applet?? co to w ogóle za pomysł i odpowiedź na pytanie o przerobienie do execa?? przecież do apleta trzeba kod zmieniać - jasne - niewiele - ale jednak trzeba, po co się z tym pierdzielić i po co chrzanić takie odpowiedzi jak można po prostu:

JSmooth - Projektem robiacym exe z ktorym mozna dostarczyc "wlasny" JVM

exe4j. Jest dostępny na stronie producenta ej-technologies.com.

odpowiedż wzięta żywcem z pl.comp.lang.java i tak szczerze mówiąc że to jest właśnie odpowiednie miejsce do poszukiwania odpowiedzi na swoje pytanie - zadawania pytań na które nie znalazło się odpowiedzi

a tak przy okazji to najłatwiej zrobić bata i napisać to co to już ktoś napisał:

java -jar aplikacja.jar

no ale wtedy zawsze otworzy się konsola i nie zamknie do czasu zamknięcia aplikacji (przynajmniej tak mi się wydaje - będe wdzięczny jeśli ktoś mnie wyprowadzi z błędu jeśli się myle) - co nie wygląda zbyt elegancko.
    Pozdrawiam
  • Nikita

Hej-ho!
    Do pracy by się nie szło??; )
    Szukam do pracy specjalistów Javy. Zaintaresowanych proszę o kontakt: kielce@rinf.pl
  • Grzes ---

W systemie okienkowym można ustawić tak, aby dwuktornie kliknięcie na ikonę Java spowodowało uruchomienie java -jar [nazwa].

ArgoUML, z tego co wiem, nie ma exe'ka. Tam jest tylko JAR.
  • Adept

zgadza się - można ustawić żeby javaluncher odpalał programy po 2 krotnym kliknięciu - ale może też się ustawić tak że po 2-krotnym kliknięciu uruchamia się Winrar... a aplikacje pisze się nie tylko dla użytkowników którzy wiedzą jak to zmienić ale też dla tych co potrafią tylko klikać w ikonki.

ArgoUML faktycznie odszczekuje - nie ma execa - punkt dla Ciebie :)
  • Grono.Net

Czesc, skladam CV do bialegostoku C++, Java. Jestem poczatkujacym studentem drugiego roku informatyki (systemy oprogramowania). Jave mamy w programie nauczania. Mam jakies szanse dostac posade programisty? Zalezy mi na tym :}
  • Grono.Net

(nie wiem jak tu wyedytowac post, dlatego pisze nowy :}) CV oczywiscie do rinf.pl :}
  • Grono.Net

Geez

EDIT: ... poczatkujacym programista, studentem... :>

przepraszam za posty.

Pozdrawiam :}
  • Adept

możesz mi wytłumaczyć czemu to napisałeś w tym temacie?? tak z ciekawości

btw. nie ma możliwości edycji postów.
  • Grono.Net

ja wiem... to wszystko przez nikite, tak ! :P
  • Nikita

Hm.. A moze startujesz do białostockiego oddiału mojej firmy? czy to wielka tajemnica, gdzie aplikujesz?
    Szanse oczywiście masz!! :))
    Pozdrawiam,
    Nikita
  • Nikita

Czyli do oddziału. Kamila napewno wszystko Ci dobrze wytłumaczy i odpowiednio "przetestuje".. :)
    Powodzenia!!
    Nikita
  • Nikita

Już nie zganiaj na mnie!!; ))
    Niki
  • Adept

Nikita - by się przydało zebyś na imejle odpowiadała :P