-
JURGU$
siemanko wlasnie sie zastanawiam jak zrobic by plik wykonywalny byl jako exe i chodzil np pod windowsem ?? albo 2 pytanie jak juz mam skapilowany program jak go urucumoc ?? thc z gory -
Anonim
a probowales to wpisac w google ( http://google.pl)?
znajdziesz "Java Exe Maker" i inne cuda, ktorymi da sie to zrobic, ale po co?
W kazdym badz razie nie polecam, "java to nie exe" :-) -
steelheart
pod *nix mozna uzyc gcj zeby natywne binarki robic z javy :P
pod wingrozą niewiem czy sie da -
JURGU$
no wlasnie wiem ze java to nie exe ale jak uruchamiac juz skapilowany program pod windowsem ?? to jest pytanie :D -
-
steelheart
-
nemo
-
Grono.Net
mozna przeciez tez zrobic appleta, odpalac przez link w przegladarce IE :-) niE? -
Adept
nie rozumiem waszego nastawienia "java to nie exe" - a czemu nie?? to jak waszym zdaniem odpala się azureusa? eclipse, argourl?? java -jar w konsoli?? no popierdzieliło was?? zachowujecie się jak małe dzieci co mówią że prawdziwi webmasterzy piszą strony w notatniku.
applet?? co to w ogóle za pomysł i odpowiedź na pytanie o przerobienie do execa?? przecież do apleta trzeba kod zmieniać - jasne - niewiele - ale jednak trzeba, po co się z tym pierdzielić i po co chrzanić takie odpowiedzi jak można po prostu:
JSmooth - Projektem robiacym exe z ktorym mozna dostarczyc "wlasny" JVM
exe4j. Jest dostępny na stronie producenta ej-technologies.com.
odpowiedż wzięta żywcem z pl.comp.lang.java i tak szczerze mówiąc że to jest właśnie odpowiednie miejsce do poszukiwania odpowiedzi na swoje pytanie - zadawania pytań na które nie znalazło się odpowiedzi
a tak przy okazji to najłatwiej zrobić bata i napisać to co to już ktoś napisał:
java -jar aplikacja.jar
no ale wtedy zawsze otworzy się konsola i nie zamknie do czasu zamknięcia aplikacji (przynajmniej tak mi się wydaje - będe wdzięczny jeśli ktoś mnie wyprowadzi z błędu jeśli się myle) - co nie wygląda zbyt elegancko.
Pozdrawiam -
Nikita
Hej-ho!
Do pracy by się nie szło??; )
Szukam do pracy specjalistów Javy. Zaintaresowanych proszę o kontakt: kielce@rinf.pl -
Grzes ---
W systemie okienkowym można ustawić tak, aby dwuktornie kliknięcie na ikonę Java spowodowało uruchomienie java -jar [nazwa].
ArgoUML, z tego co wiem, nie ma exe'ka. Tam jest tylko JAR. -
Adept
zgadza się - można ustawić żeby javaluncher odpalał programy po 2 krotnym kliknięciu - ale może też się ustawić tak że po 2-krotnym kliknięciu uruchamia się Winrar... a aplikacje pisze się nie tylko dla użytkowników którzy wiedzą jak to zmienić ale też dla tych co potrafią tylko klikać w ikonki.
ArgoUML faktycznie odszczekuje - nie ma execa - punkt dla Ciebie :) -
Grono.Net
Czesc, skladam CV do bialegostoku C++, Java. Jestem poczatkujacym studentem drugiego roku informatyki (systemy oprogramowania). Jave mamy w programie nauczania. Mam jakies szanse dostac posade programisty? Zalezy mi na tym :} -
Grono.Net
(nie wiem jak tu wyedytowac post, dlatego pisze nowy :}) CV oczywiscie do rinf.pl :} -
Grono.Net
Geez
EDIT: ... poczatkujacym programista, studentem... :>
przepraszam za posty.
Pozdrawiam :} -
Adept
możesz mi wytłumaczyć czemu to napisałeś w tym temacie?? tak z ciekawości
btw. nie ma możliwości edycji postów. -
Grono.Net
-
Nikita
Hm.. A moze startujesz do białostockiego oddiału mojej firmy? czy to wielka tajemnica, gdzie aplikujesz?
Szanse oczywiście masz!! :))
Pozdrawiam,
Nikita -
Nikita
Czyli do oddziału. Kamila napewno wszystko Ci dobrze wytłumaczy i odpowiednio "przetestuje".. :)
Powodzenia!!
Nikita -
Nikita
-
Adept
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem