Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • JURGU$

to znowu ja i kolejny problem ktorego nie moge rozwiklac jak kazdy wie szablon interfejsu FlowLayout powoduje ze kazde skladniki umieszczane sa od prawej do lewej .a teraz pytanie jak zrobic aby te skladniki byly umieszczane jeden pod drugim jakie macie pomysly na to ??
  • Adept

z tego co popatrzyłem to sam flowLayout nie umożliwia czegoś takiego. ja bym zrobił GridLayout i w każdej komórce flowlayout (albo po prostu gridLayout) , no a jak nie to nieśmiertelny GridbagLayout
  • JURGU$

no wlasnie probuowalem zrobic to przy pomocy gridLayout ale cholender taka opcja ze na krotkim odcinku chcialbym wsadzic podsoba buttony a mam duzy pupit to znaycz dlugi i on zajebiscie wielkie te buttony robi a zas GridbagLayout to dziala mi w panelu ale juz w subpanelu nie chce zalamka normlanie
  • Adept

no ale jak wsadzisz flowlayout do każdej komórki gridlayout to wtedy elementy nie będą rozciągane, ale jest z tym całkiem sporo roboty :)
  • Artur Wilomski

A ja bym sprobowal "swtdesigner.com", w ostatnim projekcie uszczedzil duzo czasu nad layoutem. Ma support takze do swing&awt.
  • Adept

eee.. fajne.
  • Adept

szkoda że płatne
  • Adept

sorry że tak trzy posty pod rząd.. ale jestem własnie po obejrzeniu pierwszego dema i jestem pod ogromnym wrażeniem tego narzędzia.
  • Zuluseq - let the sun shine !

wypisz wymaluj JBuilder
    do pewnego stopnia free (jeżeli nic się nie zmieniło)
  • Adept

tak - z jakimiś ograniczeniami