-
Anonim
witam, szukam dobrego, darmowego ide do jsp. mozecie cos polecic ? czego sami uzywacie ? pzdr -
Zuluseq - let the sun shine !
-
Adept
potrafisz porównać (krótko - lepsze/gorsze) to i sun java studio creator?? -
Zuluseq - let the sun shine !
nie znam sjsc
Eclipse to piękne narzędzie puki się coś z konfiguracją nie sypnie - dojść o co chodzi ciężko bo w każdej konfuguracji wygląda inaczej.
jest bardziej skomplikowane od m$Worda; ) -
-
steelheart
-
Adept
ściągnąłem sobie i zainstalowałem to co radziłeś. Czy to ma jakieś wspomaganie dnd do graficznego tworzenia JSP??
i czym loboz różni się od WTP - bo tutoriale na stronie lomboz kierują do tutoriali o WTP więc w jaki sposób mam to wykorzystać/nauczyć się tego?? -
steelheart
wizualne ?
wizardy ?
to dotNiET
nigdy nie robilem 'wysiwyg' jotespow, NetBeans to umie ale pozatym jest do pupy :P
pozatym glownie pracuje poza warstwa prezentacji wiec mi to nie potrzebne i tak...
-
Adept
sun java studio creator też to potrafi i absolutnie nie widze w tym nic złego zdrożnego czy .netowego -
SkiLo
ja robilem jsp na netbeans, ale rzeczywiscie jest ciutke "do pupy". polecam eclipse+wtp.
moze ktos porownac wtp do lomboza? bo jakos tego drugugiego nie udalo mi sie porzadnie skonfigurowac. Wymagal jakis innych pakietow/pluginow i chyba tu byl problem,bo zapewne cos z wersjami sie posypalo. WTP natomiast sciaga sie cale z eclipse i nie ma problemu. -
Adept
na stronie lomboz jest plik do ściągnięcia ze wszystkimi potrzebnymi do działania lomboz pakietami.
Tylko ja nawal szczerze mówiąc nie wiem czy używam wtp czy lomboz :/ bo nikt nie odpowiedział mi na pytanie że tutoriale na stronie lomboz kierują do tutoriali wtp. -
SkiLo
mozliwe ze jest, w kazdym razie wtp spelnia moje wszystkie wymagania. Praktycznie oferuje wszystkie wizardy i inne przydatne generatory, ktore posiada netbeans.
Moze zacznij od jakiegos "golego" tutoriala do eclipsa, bo te pluginy to praktycznie wizardy sa do tworzenia gotowych plikow jsp,servletow,beanow itp. + wspolpraca z serwerem www itd. -
konyo
jeśli chodzi o plugin do wyklikiwania jsp (a nie tylko szablonów) - http://www.m7.com/product.do, for free oczywiście
sam jednak jakoś i tak wolę klepa kod ręcznie -
konyo
http://www.m7.com/product.do przepraszam, postawiłem przecinek i popsułem linkę -
steelheart
@Adept
z tego co wiem projekt lomboz polaczyl sie z projektem wtp.
ibm, bea i jboss tez w tym biora udzial (bea jako leader) wiec imo trzeba sie trzymac wtp :) -
SkiLo
no i tak powinno byc, moze wkrotce powstanie porzadne srodowisko do tworzenia aplikacji w Javie (wiem wiem juz jest eclipse i pluginy, ale imho jeszcze troche mu brakuje do takiego np.vs2005)
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem