Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Dzemus

A co do wybierania to fakt, że po prostu nie mam czasu, żeby to napisać w C++, więc wybrałem Javę :)
  • spec

no masz alignacje.
    masz parowanie.
    dzieki paralernemu wykonywaniu instrukcji procesor moze ich kilka wykonac w jednym cyklu.
    masz agi stall zwiazany z korzystaniem np. z tego samego rejestru.
    w koncu madre korzystanie z cachu.
    instrukcje skokow warunkowych potrafia nabruzdzic..

zreszta ja specjalnie sie nie znam na optymalizacji typowo na predkosc, ale za to wiem cos o optymalizacji na wielkosc kodu; >
    co zreszta nie idzie w parze..

zreszta nie to grono :P

--
    peace!
  • chojnac

Wykryc zerwanie polaczenia mozesz tez przez odczyt danych z socketu, kiedy read zwraca -1 to polaczenie zerwane.

Możesz rownież użyć socketów nieblokujących i wtedy nie musisz sie martwic timeoutami bo read albo cos odczyta do bufora albo zwroci -1 jesli jest problem z polaczeniem.
    No i takie sockety pozwalaja jednemu wątkowi obsługiwać wielu klientów równocześnie. Ale to już inna bajka :)

• Dzemus

No dobra.. ale wiesz jak to zrobić w Javie? (bo my przesyłamy sobie obiekty, więc nie możemy po prostu czytać "coś"... musimy mieć już kompletny obiekt w buforze..:|)
  • chojnac

nie koniecznie,
    dane mozesz wczytywać do tablicy bajtow a pozniej uzywajac ByteArrayOutputStream tworzyc z nich zbuforowany strumien.

mozna rownież napisac wlasną implementacje serializacji klasy

rozwiązań jest sporo i trzeba poprostu pokombinować.