Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Adept

ja słyszałem że COBOL jest bardzo dobrym językiem do zadań biznesowych i wydaje mi się że nie ma co ironizować
  • Anonim

nie jest. byl.
  • Tomek Lipski

prawdziwy programista COBOLa może pisać w COBOLu w dowolnym języku
  • Nikita

Sigidi, COBOL był, jest i pewnie jeszcze przez jakiś czas będzie z powodzeniem stosowany przez banki.
    Poszukaj w necie. Jest dużo informacji na jego temat.
    Fakt, że jeśli ktoś programuje w C, czy C++ to z powodzeniam poradzi sobie z COBOL.
  • steelheart

@Nikita
    jest i bedzie chyba przez maintaince

nowe projekty w cobolu ktokolwiek zaczyna ?
  • YouCan'tGoWrongWithStretchyPants

a tak trochę off-topic: Nikita, miło słyszeć, że w moim rodzinnym mieście tyle się dzieje w temacie :-)
  • Nikita

Steelhesrt, odnośnie pytania "nowe projekty w cobolu ktokolwiek zaczyna". Odpowiedź - nie zaczyna, tylko wciąż kontynuuje. :)) BANKI!!
  • spec

i debuguj te 6 000 000+ lini kodu w cobolu. dodatkowo jak cos nie pojdzie to mozesz jechac do izraela sie ukrywac, ewentulanie pisac systemy naprowadzania glowic nuklearnych :>
  • Nikita

Hehe.. sigidi, Ty jak już coś walniesz..; )
  • spec

tak, jak cos p* to zaluje do konca zycia czasem, ale dziekuje za dobre checi; |
    to byla taka aluzja, ze moze szukacie jednak kogos od glowic jadrowych, bo aktulanie mam zamiar wysadzic pojebude w powietrze; /

• Nikita

Hehe.. No nie zupełnie od głowic..; )
    A jak wysadzisz "pojebudę", to gdzie się będziesz kształcił?; )
  • spec

b. dobre pytanie. coz ostatecznie mozna pomyslec o jakies Wyzszej Szkole Humanistycznej (u mnie jest taka na dzielni)
    ewentulanie pojechac w sina dal sie ksztalcic, np. w szkocji jest faju (bo za darmo maja szkolnictwo)
    tylko najpierw trzeba uciec z izreala :D
  • Nikita

Co za niezwykle misternie zaplanowana zmiana szkoły.. A nie można jakoś prościej?; )
  • spec

no wlasnie chyba prosciej nie moze byc; >
    wiadomo ze szkola humanistyczna to tylko zart, ale czasem jak ide na kolejke zeby jechac "tam" ta ja mijam i widze te zadowolone mordy ze "studiuja". (nie uwlaszczajac oczywiscie nikomu. 'mordy" := "moldy' (w smalltalku ^_^))
    moze zaoczne to jakis jest srodek. a najprosciej to ciagnac to co jest do inz i sie nie przejmowac niczym, nie ? i ksztalcic sie dalej; >
    eh sie rozgadalem..(jak zwykle); >

--
    peace!

ps: NIki a masz jakies konkretne propozcje ?
    (ciii.. game dev?)
  • Nikita

Sigidi, oczywiście, że mam. Zapraszam na służbowego maila:

Magdalena.Wisniewska@rinf.pl

Przedstaw się, jak na forum.. :)