-
qri
Witam
Mam pewien problem jezeli chodzi o zapis danych w szkolnym projekcie. Dokladniej chodzi o to ze potrzebuje klasy ktora mi bedzie zapisywala CALE obiekty do pliku. Takowa zaoszczedzila by mi mnostwo pracy przy piasniu kodu do zapis i odczyt danych oraz odpowiedniego ich formatowania. Przeszukiwalem dokumentacje ale niestety niczego nie znalazlem. Klas zwiazanych z SQL nie chce uzywac, to od razu zaznaczam. -
benny
-
Maciek Makowski
Chyba nie do końca rozumiem problem. Dlaczego standardowa serializacja się nie nadaje? -
qri
Poniewaz 30% mojej oceny z informatyki zalezy od teog programu, a termin mnie goni, zostaly jakies dwa tyogdnie. Nie mam czasu na wprowadzanie co bardziej skomplkowanych struktur danych poniewaz musialbym prowadzic naprawde obszerna dokumentacje calego programu. Mam limit 1,5k linijek kodu, a musze je opisac w 80 stronnicowej dokumentacji. Dlatego tez potrzebuje czegos na rodzaj klasy RandomAccessFile ktora miala by metody zapisu i odczytu obiektow.
A da sie moze jakos rzutwac obiekt by stal sie tablica byte'ow? Wtedy moj problem bylby rozwiazany. Naturalnie jezeli ta operacja mozliwa bylaby i w druga strone. -
-
Maciek Makowski
Odnoszę wrażenie, że jednak nie zetknąłeś się z serializacją w Javie. Proponuję zajrzeć tu: http://java.sun.com/developer/techn... -
Anonim
Tu nie chodzi przypadkiem o serializację? Pogooglaj pod to, pewnie coś to da. -
qri
Nie zetknalem, wielkie dzieki :D
Chlopaki ja sie nauczylem programowac w javie podczas ferii, bez kompa z samej ksiazki :P Znaczy nauczylem...mam podstawy.
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem