-
Anonim
Szukam kogoś kto pomoże mi przygotować prostą aplikację J2EE (Hibernate, Struts) do szkoły, na zaliczenie. Oczywiście nie za darmo :) -
Anonim
Struts w branży nazywane jest "starożytną technologią", i w sumie nie ma sensu się tego uczyć. Za to co do Hibernate to polecam, ściągnąć sobie do niego moudł annotations i pisać już z adnotacjami Javy 1.5. -
Anonim
To zależy chyba w jakiej branży, bo jest np. taka niemała firma zatrudniająca ponad 800 osób co ostatnio robiła migrację na Javę 1.4, tak na 1.4 (nie na 1.5). -
Anonim
Tak zwłaszcza jeżeli korzysta się z EJB itp. to nie można migrować z dnia na dzień. W firmie w której pracowałem, przy projekcie dokładnie zaznaczone było na jakiej maszynie Javy należy go uruchamiać. I nie było to tylko zalecenie "Java 1.4", ale dokładnie sun Java 1.4.2_b7 :D. Ale jeżeli gościu robi sobie projekcik od podstaw, to niech korzysta z nowinek :D -
-
Anonim
czesc, jakos sobie daje z tym rade wiec moze nie bedzie tak zle :)
a co do waszych sugestii - czy na prawde jest tak ze struts to juz zabytek? ja sie go ucze bo tak mi kazali w szkole :|
w sumie to nie jestem przekonany - przeciez w prasie jest mnostwo ogloszen dla programistow znajacych mn. struts.
a waszym zdaniem - co jest przyszlosciowe jesli chodzi o aplikacje j2ee? -
Anonim
Nie, struts to nie zabytek. Aczykolwiek coraz więcej osób/firm zdaje sobie sprawę z jego ograniczeń. Co nie znaczy, że wszyscy w popłochu szukają jakiejś innej technologii aby szybo na nią przemigrować. Także struts na pewno będzie się jeszcze pojawiał przez ładnych parę lat. Dlatego warto go znać.
Co do nowych technologii, jest ciekawe porównanie: https://equinox.dev.java.net/framew...
Wychodzi z niego, że najbardziej się opłaca JSF poznawać, ale to czas pokaże.
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem