-
emzetek
Otóż coś się stało, że nie działała, usunąć klasycznie się nie dało, więc usunąłem wszystko co było z nią związane, no ale zainstalować od nowa nie da rady - pooomocy!! (mam Win XP, no ewentualnie mogę sformatować twardy dysk, ale wolałbym bardziej delikatne rozwiązanie) -
Dzemus
Ale czemu mówisz, że "nie działała"? Czemu się "usunąć klasycznie nie dało"? O jaką "Javę" Ci chodzi? (o JVM czy JDK ?) -
emzetek
Aplikacje pod Javą nie chodziły, więcchciałem jeszcze raz ją zainstalować, ale żeby to zrobić trzeba usunąć starą, ale się nie dało, więc wywaliłem wszystko co było z nią związane. A jest to "Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2_05" -
Anonim
-
-
Dzemus
Ale czemu się "nie dało"? Jakie komunikaty pokazywał? Jakie pokazuje teraz jak próbujesz instalować?
(luuudzie.. więcej info nooo... bo dla mnie "się nie dało" może oznaczać, że równie dobrze nie mogłeś trafić kursorem w przycisk "Next.." :P) -
Anonim
java jest czasami uparta jak sie usunie pliki *.msi - trzeba recznie usuwac - ale do na dodatek - trzeba wyczyscic rejestr z pozostalosci po JVM bo aplikacje beda sie staraly odpalic nieistniejaca JVM na dysku... wiec regedit, ctrl+f -> "java" i do dziela... a to ze nie dzialaja aplikacje pisane w javie zazwyczaj jest efektem zle ustawionych zmiennych srodowiskowych pokazujacych lokalizacje JRE... rt.jar itd... -
Anonim
zazwyczaj to że "java nie działa" jest wynikiem tego że uruchamia się poleceniem:
;java blabla.class' zamiast 'java blabla'
:PPPPP -
Anonim
-
owczi
Ja tam podchodzę do tego po unixowemu i w dupie mam jakieś rejestry. Jak jest na dysku katalog w którym leży java, to znaczy że jest zainstalowana, reszta to sprawa PATH, CLASSPATH i JAVA_HOME. No może pliki .jar mogą się automatycznie nei odpalać. -
Anonim
a ja mam taki problemik...
mam zainstalowana jave i crimsona (na tym samym dysku) konfiguruje "tools" po czym pisze cos ( a dokladniej kopiuje) sprawdzam wszystko (wszystko jest dobrze) a kiedy to zapisuje to mam to w formie notatnika w formie tekstowej...
(ale chyba nie oto chodzi)
jak zapisuje to jako plik .java/.jav to nic sie nie zmienia...
-
Anonim
jak zrobic zeby to dzialalo??
i zeby pojawial sie jakis sensowny programik?? (juz nie mowie o tym ze chcialem zrobic wlasnie jeden z programow ludzia z tego grona ); // -
Anonim
wydaje sie ze pomóc moga jedynie encje zewnetrznie parsowalne ... ; ) -
Anonim
>Emhyr var Emreis Deithwen yn napisał
>a ja mam taki problemik...
>
>mam zainstalowana jave i crimsona (na tym samym dysku)
>konfiguruje "tools" po czym pisze cos ( a dokladniej
>kopiuje) sprawdzam wszystko (wszystko jest dobrze) a kiedy
>to zapisuje to mam to w formie notatnika w formie
>tekstowej...
>(ale chyba nie oto chodzi)
>jak zapisuje to jako plik .java/.jav to nic sie nie
>zmienia...
lol, a kompilujesz to przypadkiem? :) -
Anonim
tak ...
wlasnie oto chodzi ze robie wszystko dobrze (dla pewnosci robilem 5 roznych razy)
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem