-
SkiLo
Zastanawia mnie w czym teraz tworzy sie interfejs aplikacji w se version.Ostation zajmowalem sie j2ee i j2me wiec nie jestem na czasie.Sa jakies frameworki?
Chcialbym aby aplikacja ktora bede tworzyl miala jak nowoczesniejszy interfejsik. Za wszelkie odpowiedzi thx. -
Anonim
-
SkiLo
>khaktooff napisał
>w .NET 2.0 :)
a co to? jakis nowy framework do se? nigdy nie slyszlem o tym a tu juz wersja 2.0. -
Anonim
-
-
Dzemus
-
SkiLo
>Dzemus napisał
>>khaktooff napisał
>>w .NET 2.0 :)
>
>LOL :)
tez mialem tak na poczatku odpowiedziec. no dobra pozartowalismy, a teraz prosze o konkrety :P -
Maciek Makowski
-
SkiLo
>Maciek Makowski napisał
>Interfejs miedzy aplikacja a czym?
chodzi mi o interface uzytkownika. chce zrobic jakis 'nowoczesny' przypominajacy aplikacje we flashu,jakies przezroczystosci itp. Jest jakas biblioteka lub framework do tego typu rzeczy ? -
Dzemus
Swing - ustawiasz sobie kolor tła z alphą i masz przezroczystości:] Generalnie przy Swingu trzeba się pobawić trochę więcej niż przy flashu, ale i tak daje super efekty:> -
SkiLo
>Dzemus napisał
>Swing - ustawiasz sobie kolor tła z alphą i masz
>przezroczystości:] Generalnie przy Swingu trzeba
>się pobawić trochę więcej niż przy
>flashu, ale i tak daje super efekty:>
ok ale cos co by pomoglo mi szybko stworzyc aplikacje, bez tego bawienia sie (bo czasu jak zwykle niewiele,aczkolwiek bawic sie lubie).
moze ktory plugin polecasz do eclipse: swingUI czy swing gui builder?
i kolejne pytanko czy jest jakis framework do tworzenia aplikacji pod j2se. aplikacja moja bedzie duza i troche osob bedzie w nia zamieszane,wiec moze jakas implementacja mvc czy cos by sie przydala... -
JURGU$
-
Dzemus
>SkiLo napisał
>moze ktory plugin polecasz do eclipse: swingUI czy swing gui
>builder?
Szczerze mówiąc potrzebne mi rzeczy pisałem "z palca" i to w NetBeansach, więc Ci w tym nie pomogę:P
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem