Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • SkiLo

Zastanawia mnie w czym teraz tworzy sie interfejs aplikacji w se version.Ostation zajmowalem sie j2ee i j2me wiec nie jestem na czasie.Sa jakies frameworki?
    Chcialbym aby aplikacja ktora bede tworzyl miala jak nowoczesniejszy interfejsik. Za wszelkie odpowiedzi thx.
  • Anonim

w .NET 2.0 :)
  • SkiLo

>khaktooff napisał
    >w .NET 2.0 :)

a co to? jakis nowy framework do se? nigdy nie slyszlem o tym a tu juz wersja 2.0.
  • Anonim

Zapomnij... To taki żart był... :)
  • Dzemus

>khaktooff napisał
    >w .NET 2.0 :)

LOL :)
  • SkiLo

>Dzemus napisał
    >>khaktooff napisał
    >>w .NET 2.0 :)
    >
    >LOL :)

tez mialem tak na poczatku odpowiedziec. no dobra pozartowalismy, a teraz prosze o konkrety :P
  • Maciek Makowski

Interfejs miedzy aplikacja a czym?
  • SkiLo

>Maciek Makowski napisał
    >Interfejs miedzy aplikacja a czym?

chodzi mi o interface uzytkownika. chce zrobic jakis 'nowoczesny' przypominajacy aplikacje we flashu,jakies przezroczystosci itp. Jest jakas biblioteka lub framework do tego typu rzeczy ?
  • Dzemus

Swing - ustawiasz sobie kolor tła z alphą i masz przezroczystości:] Generalnie przy Swingu trzeba się pobawić trochę więcej niż przy flashu, ale i tak daje super efekty:>
  • SkiLo

>Dzemus napisał
    >Swing - ustawiasz sobie kolor tła z alphą i masz
    >przezroczystości:] Generalnie przy Swingu trzeba
    >się pobawić trochę więcej niż przy
    >flashu, ale i tak daje super efekty:>

ok ale cos co by pomoglo mi szybko stworzyc aplikacje, bez tego bawienia sie (bo czasu jak zwykle niewiele,aczkolwiek bawic sie lubie).
    moze ktory plugin polecasz do eclipse: swingUI czy swing gui builder?

i kolejne pytanko czy jest jakis framework do tworzenia aplikacji pod j2se. aplikacja moja bedzie duza i troche osob bedzie w nia zamieszane,wiec moze jakas implementacja mvc czy cos by sie przydala...
  • JURGU$

Plugin do eclipsa to projektowania Javy SE to np SWT
  • Dzemus

>SkiLo napisał
    >moze ktory plugin polecasz do eclipse: swingUI czy swing gui
    >builder?

Szczerze mówiąc potrzebne mi rzeczy pisałem "z palca" i to w NetBeansach, więc Ci w tym nie pomogę:P