-
nemo
Witam,
mam pytanie do tych, którzy programowali już może kiedyś użuwając klasy StreamConnection w j2me. Piszę midlet będący klientem, który łączy się przy pomocy tej właśnie klasy do serwera. Chodzi o to, że sprawdzam program na komórce w sieci ERA. I co prawda przez numer dostępowy CSD nie ma problemów, ale gdy próbuję połączyć się przy pomocy GPRS, nie udaje mi się... czy ktoś wie z czego to może wynikać? (Ustawienia GPRS mam napewno dobrze)
Pozdrawiam -
steelheart
-
nemo
Tak, wszystkie ustawienia dobrze. Pytałem się w grupach dyskusyjnych i chyba wychodzi na to, że ERA blokuje mozliwosc polaczenia przez StreamConnection. Dla zainteresowanych:
http://groups.google.pl/group/pl.co...
-
steelheart
przeciez gprs w erze jest domyslnie ustawiany ze ma isc przez HTTP i proxy, pewnie sie o proxy wszystko rozbija, musialbym potestowac ale tak mi sie nieee chceee...
probowales dzialac z celowo nieprawidlowymi ustawianiami ? (proxy off) -
-
owczi
A próbowałeś czy jakieś inne midlety działają po GPRS? Opera mini, jakiś komunikator, cokolwiek? Mam komórkę w heyah - ale to i tak śmiga na infrastrukturze ery, nie miałem problemów z łączeniem się po ssh na niestandardowe porty (używałem do tego midpssh). -
nemo
Próbowałem na paru klientach Telnetu, na GPRS nie działało, na CSD za to bez problemu, dlatego to takie dziwne :/
- Przeglądaj grona w kategorii Internet i Komputery
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem