Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nemo

Witam,

mam pytanie do tych, którzy programowali już może kiedyś użuwając klasy StreamConnection w j2me. Piszę midlet będący klientem, który łączy się przy pomocy tej właśnie klasy do serwera. Chodzi o to, że sprawdzam program na komórce w sieci ERA. I co prawda przez numer dostępowy CSD nie ma problemów, ale gdy próbuję połączyć się przy pomocy GPRS, nie udaje mi się... czy ktoś wie z czego to może wynikać? (Ustawienia GPRS mam napewno dobrze)

Pozdrawiam
  • steelheart

napewno dobre ustawienia GPRS ? :-P
    nie dla WAP ?; -)
  • nemo

Tak, wszystkie ustawienia dobrze. Pytałem się w grupach dyskusyjnych i chyba wychodzi na to, że ERA blokuje mozliwosc polaczenia przez StreamConnection. Dla zainteresowanych:

http://groups.google.pl/group/pl.co...
  • steelheart

przeciez gprs w erze jest domyslnie ustawiany ze ma isc przez HTTP i proxy, pewnie sie o proxy wszystko rozbija, musialbym potestowac ale tak mi sie nieee chceee...

probowales dzialac z celowo nieprawidlowymi ustawianiami ? (proxy off)
  • owczi

A próbowałeś czy jakieś inne midlety działają po GPRS? Opera mini, jakiś komunikator, cokolwiek? Mam komórkę w heyah - ale to i tak śmiga na infrastrukturze ery, nie miałem problemów z łączeniem się po ssh na niestandardowe porty (używałem do tego midpssh).
  • nemo

Próbowałem na paru klientach Telnetu, na GPRS nie działało, na CSD za to bez problemu, dlatego to takie dziwne :/