Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kocham I.

moze mi ktos podać jakiegos linka w necie dotyczącego ładowania pliku tekstowego do tablicy int? wszystko mam juz na glancuś ale nigdzie nie moge znaleźć opisu jak otwierac i wczytywać oraz zapisywać dane do jakiegos pliku typowo tesktowego....
  • Kogut Gangsta

Peter wez se zaloz temat :P
  • Kocham I.

gangsta to jest na temat nie marudź potem i tak bedzie trzeba napisać coś jak SAVE i LOAD game;)

• Kogut Gangsta

Chyba nie uda mi sie zwolic z przedmiotu... W szczegolnosci, ze sie aktualnie ucze czegos innego, a potem znowu cos innego potem laborki z elektroniki itd.; (
  • Kocham I.

damy rade:D idz po bro i nie kuj tyle:P
  • Adept

no ale czego ty dokłądnie oczekujesz?? znasz w ogóle jave??
  • Kocham I.

....jesli pytasz mnie o te dzialanie na plikach to juz nie aktualne;) wlasnie powoli to rozkimuje....a java...hmmm:D wole C, jave znam praktycznie od moze 3-2 miechów, w sumie nawet dużo krócej bo sie nią nie interesuje zbytnio:P

ps. o tych plikach to http://www.leon.w-wa.pl/texts/java/... jak by wam bylo potrzebne;)
  • Adept

nie pytałem ciebie tylko koguta
  • Adept

nie pytałem ciebie tylko koguta
  • Kogut Gangsta

Znam C. Podobnie jak kolega. Co do tematu to oficjalnie uwazam, za zamkniety...
  • Anonim

> Co do tematu to oficjalnie uwazam, za zamkniety...

A ja pozwolę sobie odgrzebać, bo temat (miejscami) ciekawy; )
    Jeżeli chodzi o generowanie tablicy do sudoku i etapy samej gry to widome - pikuś. Ale zastanawia mnie wg jakich reguł wybierać pola, które mają być odkryte na samym starcie, oczywiście tak, aby gra była rozwiązywalna w ten jedyny, słuszny sposób. Czy przyjąć kryterium ilościowe, czy może jakiegoś układu? hmm?; >

Pozdrawiam
  • Anonim

rozwiązanie w sudoku z reguły chyba nie jest jedyne, słuszne... :)
    sudoku, które rozwiązywałem moim programem w Prologu zazwyczaj miały po 2-3 rozwiązania
    program (wersje dla SWI-prologa i GNU-prologa): http://www.dreamer.resnet.pl/studia...

oczywiście zawsze można sobie dodawać pola, które należy wypełnić tak długo aż mój program odpowie tylko jednym rozwiązaniem :P ale powinno się dać prościej
  • Anonim

Szukam czlowieka na zaliczenie z javy 2 semestr informatyki Warszawa dobrze zaplace czekam na odpowiedz!!!
  • Kocham I.

a nie lepiej samemu zdać:P
  • Adam

>Pierre napisał
    >gangsta to jest na temat nie marudź potem i tak bedzie
    >trzeba napisać coś jak SAVE i LOAD game;)
    >
    >

Jeśli ktoś potrafi programować w C, to też bez problemu powinien radzić sobie w Javie, lub na odwrót.