Java [1242]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lechu

hej, musze napisac (na jutro!) parser dla dokumentow XML w JavaCC. Problem w tym, ze ja z jakimkolwiek programowaniem nie mam nic wspolnego, no ale musze to pomoc. Jakby ktos potrafilby mi pomoc bylbym wdzieczny. piszcie albo tu albo na priva.
  • Anonim

Szczęść Boże...
  • agata

hej
    Nigdy nie korzystałam z biblitek JAvy do tworzenia parserów... niemniej XML nie jest bardzo skomplikowany :)
    Jeśli będziesz tworzyć gramatyke to polecam http://www.jflap.org/
    bezpłatny applet pomocny przy wszelkich zagadnieniach związanych z analizą składniową i leksykalną:)
    Powodzenia!
  • Anonim

wpisz w google "j2me xml" - na 1 pozycji powinna wyskoczyc stronka suna dotycząca pewnej aplikacji na komórke w javie w której wykorzystano opensourcowy parser xml - na tej stronce znajdziesz liste różnych parserów wraz z linkami, niektóre bardzo proste, ale skuteczne;
    ja skorzystalem z Xparse gdy pisalem podobną aplikacje na koma i działało git:)
  • Dzemus

Ale on nie chce wykorzystywać parsera, tylko zrobić parser...
  • Houston

z racji tego że z jakimkolwiek programowaniem nie ma nic wspólnego - ma marne szanse na zrobienie :P
  • agata

>Dzemus napisał
    >Ale on nie chce wykorzystywać parsera, tylko
    >zrobić parser...

no ale jak coś jest Open Sourcowe to można podglądnąć kod; )
  • Anonim

wiem, że chce napisać...ale jednoczesnie twierdzi ze nie umie napisać, więc zapodałem to, żeby np sobie wlasnie spoglądnął...bo oczywiście plagiaty są surowo karane :))
  • YouCan'tGoWrongWithStretchyPants

ech.. 3 ostatnie odpowiedzi świadczą o kompletnej nieznajomości javacc.. przeczytajcie najpierw co to jest a potem się wymądrzajcie..
  • Dzemus

>krew pot ślina napisał
    >ech.. 3 ostatnie odpowiedzi świadczą o kompletnej
    >nieznajomości javacc.. przeczytajcie najpierw co to
    >jest a potem się wymądrzajcie..

No właśnie chciałem to powiedzieć:P
  • agata

generator parserów/skanerów ? i co to zmienia?
  • Lechu

ok, dzieki wszystkim za sugestie itp