Jazz, eksperymenty :) [2203]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • @rek

Wybiera się ktoś?

WARSZAWA
    TR Warszawa (ul. Marszałkowska 8)
    20.06 g. 20 - Marc Ducret Trio (Marc Ducret - guitars, Bruno Chevillon - double bass, Eric Echampard - drums)

• Anonim

Ja mam w planie:D
    Slyszalam juz Ducreta, jak gral z Timem Bernem, na zeszlorocznym Festiwalu "Sygnowano Stanko"
  • Anonim

W sobote grali w Minsku mazowieckim

Klawiszowiec wystąpił w szarym dresie i białej koszuli w niebieskie i czerwone biedronki :)

To info to bonus, bo grali przefajnie :)
  • @rek

to nie ma rady, też będe...

chciałem oba miński i warszawski... ale wylądowałem w 3mieście
  • @rek

KTO NIE BYŁ TEN TRĄBA...
  • Anonim

:(..
    To ja w takim razie..
    Ale mozesz napisac o wrazeniach z koncertu?
    :)
  • @rek

wrażenia... echch... spodziewałem się dużo - w końcu po Science Friction Tima Berne'a każdy powtarzał Ducret Ducret Ducret.....
    ... ktoś wspominał że może być to materiał bardziej klasyczny więc zapał troszkę opadł.

Wszelkie wątpliwości rozwiał pierwszy utwór - ruszyli z kopyta i czas się zatrzymał. Idealny koncert na początek tygodnia.

Ducret jest zjawiskowy ze swoim specyficznym szarpaniem strun, uderzaniem w gryf, drapaniem strun... do tego brzmienie modulował skromnie tylko przesterem, delayem i pedałem volume. Były momenty kiedy brzmiał jak Frisell, a były też takie gdzie ocierał się o rockowe brzmienia. Na pewno nie można mu odmówić pomysłowości i bezkompromisowości... z ciekawostek Ducret korzystał również z bezprogowej gitary.

Sekcja: Bruno Chevillon - double bass, Eric Echampard - drums - to już osobna historia. Razem tworzą precyzyjną machinę... w ich grze słychać szerokie inspiracje... i jak na kontrabas&bebny brzmieli bardzo nowocześnie

na razie tyle... cieżko się zbiera słowa po czymś takim
| |

Fajnie byłoby zebrać grupę ludzi o podobnych (niekonwencjonalnych) zainteresowaniach muzycznych w...

Fotki

Miejsca grona (1)