-
Anonim
kto dorwał osttanio lub ma od dawna fajna plytke z muzyka jazzowa taka,ktora jest melodyjna spokojn ai niesamowicie niesamowita niech napisze i pomoze zaspokoic muzyczne pragnienia:)))pozdrawiam -
Anonim
Parę typów, które mnie powalają na kolana:
- Cinematic Orchestra - Everyday
- Bonobo - Dial M For Monkey, lub jakakolwiek inna
- Flevans - Make New Friends
- Zero 7 - Simple Things
- Hint - Portakabin Fever
- Jon Kennedy - Take My Drum To England
Więcej nie chcę dawać, bo lepiej jeśli skupisz się na tych. Gdy już się nasłuchasz daj znać, bo jeszcze pełno albumów w zanadrzu.
Miłego słuchania -
Stvoy presents
Pierwsze co mi przychodzi do łba to Esbjorn Svensson Trio - From Gagarin's Point Of View.
Słucham tego i slucham...i sluchac jeszce bede; -)szczegolnie tytulowy numer i dodge the dojo miażdżą
Hmm spokojne mowisz...to napewno Polmo Polpo (np like hearts swelling), nowe Thievery Corporation Cosmic Games jest calkiem nice (aczkolwiek czytalem niepochlebne recenzje takz enie wiem jak to jest na Prawde; -)
Z faktu ze czytasz te grono wnioskuje ze o wspanialym dziele Maxa Richtera The Blue Notebooks wiesz dobrze, także daruje sobie dwustronnicowy pean na rzecz mojego Mistrza
-
Anonim
-
-
Anonim
Laika - wherever i am i am what is missing
- świetna płyta, choć nie aż tak bardzo jazzowa. Ale może Ci się spodobać :) -
piachu
Fajnie, przyjemnie, jazzowo-elektronicznie składanka "Blue Note Revisited 2004"
Wszystkie utwory godne polecenia, ciężko wybrać coś co się wyróżnia.Zresztą, sama wytwórnia jest wystarczającą rekomendacją.Warto. -
bjx
-
Anonim
AAAAAA, no i oczywiście musi polski akcent się znaleźć. Mój typ:
Pink Freud - Sorry Music Polska - genialny album, dokładnie spełnia wskazane przez Ciebie wymogi i oczekiwania, przynajmniej w mojej opinii -
TomaS
jak jestesmy w takich klimatach to sluchal ktos moze najnowszej plyty St. Germain? :D :D -
Anonim
Jasne, mam ją nawet. Nowy Saint Germain poszedł w stronę swoich początków, bardziej tradycyjnych form jazzu, co mnie nie do końca satysfakcjonuje, lecz co tam ja, maluczki mogę w tej sprawie począć :) -
TomaS
ehem :) a jak sie nazywa ten nowy krazek? bo probuje go wyszukac w necie a nie znam nazwy :P a polecasz jakies nowe plyty w stylu wlasnie St.Germain Paris albo Paris Lounge 2 :D ? -
Anonim
Nowy Saint Germain nazywa się po prostu "Saint Germain des Pres Cafe 5". A co do rekomendacji w tych klimatach to ze składanek poleciłbym Ci:
- VA - Nu Jazz Sessions
- VA - New Jazz Deluxe (2cd)
- VA - Martini Mood
- VA - Electro Jazz Divas (2 części są już)
- VA - Verve Remixed
Tyle na początek, bo co za dużo to niezdrowo, pozdrawiam -
TomaS
-
Anonim
MELODYJNA, SPOKOJNA I NIESAMOWICIE NIESAMOWITA:
JOSHUA REDMAN!!!!!!!!! GENIUSZ!!!!!!!
[saksofon] -
mówmiMike
ej ej, troche mylisz sprawy. Saint Germain des Pres Cafe" to calkiem niezalezny projekt, wydawany przez francuska wytwornie Wagram. Faktycznie te skladanki, sa bardzo przyjemne dla ucha, nie maja one jednak prawie nic wspolnego z zespolem St.Germain, ktory dotychczas wydal 2 plyty.
A co do tematu, to oczywiscie jesli chodzi o cos lekkiego i jazzujacego to te wszystkie skladanki jak najbardziej sie nadaja.
Ja dodatkowo polece audycje Gillesa Petersona w radio BBC, program pierwszy. Tam mozna posluchac naprawde bardzo dobrej muzyki.
Poza tym zapraszam do archiwow http://www.diggintheshelf.art.pl -
mówmiMike
aha, zeby nie bylo, bo mi kolega po fachu zwrocil tez uwage. Ludovic z St. Germain przykladal reke do powstania tego projektu, ale tylko przykladal. -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Aaaaa, no i oczywiście przyłączam się do polecenia wszystkim archiwum http://diggintheshelf.art.pl/ -
mickiewicz
tru tru..
panowie (i panie oczywiście) z diggina kawał dobrej roboty robią z tym digginowaniem.....stronka jak najbardziej godna polecenia...sam nałogowo tam zaglądam chyba od premiery ver. 2.0