Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał Kucharski

Smile jest piekne, ale ja odplywam przy Steviem Wonderze i jego solówce na harmonijce ustnej w przepieknej piosence "For Once In My Life"... Geniusz...
  • o

Stevie Wondera można zaliczyć do wielu kategorii, ale rzeczywiście, słuchając jego muzyki, można odpłynąć...
    W tej chwili ściągnęłam płytę "A time to love" i przesłuchuję ją już chyba czwarty raz rzędu :)
    A co do Michaela Buble... To ma naprawdę piękny, głęboki głos i - co ważniejsze - umie nim operować... A czy kopiuje Sinatrę... Może się na nim wzoruje, nie wiem?
    Ale nawet jeśli... Wybrał bardzo dobry wzorzec :)
  • Ydoll

CHciałbym zaprosić wszystkich Gronowiczów na mój koncert "La vie en jazz". Mam nadzieję, że dacie się porwać i poswingujemy razem :)

w sobotę, 12.05 w Motto Caffe ul. Ordynacka 10/12
    w piątek, 25.05 w Oparach Absurdu na Pradze przy ul. Ząbkowskiej.
  • aazanya

rowniez polecam Louis'a Jordan'a - jest absolutnie genialny *.*
  • Arek Kłapa

W dniach 10-14 listopada odbędzie się w Krakowie międzynarodowy festiwal tańca lindy hop. Jest to pierwsze tego typu wydarzenie w Polsce!

Warsztaty dzielą się na dwa cykle dwudniowe: Weekend i "Czwartek i Piątek". Można zapisać się zarówno na cały cykl, jak i na pojedyncze zajęcia.

Weekend:

W sobotę i niedzielę odbędzie się łącznie 8 warsztatów tanecznych (4 dziennie) na trzech poziomach. Każde zajęcia będą trwały 80 min.

Czwartek i Piątek:

W czwartek i piątek przewidziane są dodatkowe warsztaty, których tematy są jeszcze do ustalenia. Osoby zainteresowane udziałem w dodatkowych warsztatach proszone są o zarejestrowanie się na stronie festiwalu http://dragonswing.pl/.

W te dni przewidujemy jeden poziom zajęć - każdego dnia minimum 3 lekcje po 80 min. każda. Warsztaty te będą dostosowane do potrzeb polskiej sceny Lindy Hop, jak i uczestników. Prawdopodobnie odbędą się zajęcia z balboa, jazzu autentycznego (authentic jazz). W czasie innych zajęć będzie można się dowiedzieć w jaki sposób uczyć tańców swingowych.

Imprezy

Każdej nocy od środy (10 listopada) aż do niedzieli (14 listopada) będą się odbywały swingowe imprezy taneczne.

Zapraszamy!
| |

Dyskusje o szeroko pojętym jazzie. 1. Info o koncertach zamieszczamy tutaj: http://grono.net/forum/...

Fotki

Miejsca grona (2)