- 1
- 2
-
Anonim
co o nim myslicie? bylem oststnio na jego koncercie z Yass Ensamble...szkoda tylko ze musialem wyjsc wczesniej :/ -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
-
Anonim
ano miłość rox :) Lester Bowie i te sprawy :)
nie tak dawno na tvp kultura koncert oglądałem. wszyscy tacy młodzi :P (poza Lesterem) -
Energy Is Eternal Delight
-
wicher_lab
Ja Tymona bardzo cenie i całe środowisko jassowe. To jest świerze podejście do muzyki, w zasadzie nowa szkoła (brak szkoły). -
Anonim
Jass to fajna sprawa była, bardzo dużo energii ta młodzież wnosiła do polskiej muzyki. teraz trochę to się rozmyło - właściwie nie wiem co obecnie robi Tymon poza jakimiś grungeowymi koncertami kowerując nirvane -
Anonim
Podoba mi sie tylko Taniec Smoka Milosci
jak odeszli Sikala z Mozdzerem to juz nic ciekawego Tymon nie zrobil... -
kurten
no i jak odszedl Olter przede wszystkim
dla mnie to byl wielki, ukryty bohater tej sceny
a co do tymona to obecnie mi troche wstyd za niego i glupio mi ze jak o nim wspomne to wszyscy tylko "aaaa misss z wesela, zajebista piosenka"
troche smutno ze koles tak zanizyl loty, chociaz za wybitnego muzyka nigdy go nie uwazalem. raczej za swietnego organizatora i kompozytora z przeblyskami("taniec smoka" to plyta absolutnie wybitna)
na koncerty juz nie chodze bo nie moge scierpiec jego grania na gitarze....kaszana
generalnie teraz to juz pomyje po wielkim zjawisku w polskiej muzyce. z reszta zobaczcie sobie jak wyglada grono tymona, ile tam miejsca milosci poswiecono;)
sam sobie tymon winien. podobnie jak i malenczuk -
Anonim
pamietam, po koncercie Johna Zorna na WSJD poszlismy na jam dp Akwarium - gral Tymon,Olter i Trzaska.
Byli tak zenujacy,ze Olter w pewnym momencie wstal i wyszedl.
Dopiero po namowach Tymona zgodzil sie wrocic i grac dalej...
Nie zmiania to faktu iz Taniec Smoka jest swietny - czyc wplyw Erica Dolphy`ego -
kurten
dla mnie "taniec smoka" to glownie genialna gra mozdzera i oltera
graja tak jakby sobie mozgi polaczyli jakims drutem -
kurten
w sumie to od tej plyty zaczela sie moja przygoda z jazzem, jakos tak we wczesnym liceum
miedzy innymi za to mam szacunek do yassowcow ze potrafili zaintrygowac
bo taki ptaszyn nigdy by mnie do jazzu nie przekonal -
Anonim
dokladnie,przed nimi panowal na naszej scenie swego rodzaju "zaduch"
Towarzystwo wzajemnej adoracji,ktore windowalo na piedestal takich "geniuszy" jak W.Karolak czy inny H.Miskiewicz.;)
pzdrw
-
wicher_lab
Pozwolę sobie obronić Karolako-Ptaszyno-Miśkiewiczów .
Jazz "niestety" rządzi się swoimi prawami, to konkretny język i żeby go ruchać (sorry) trzeba go znać. Dlatego jass nie koresponduje raczej z jazz'em, to odmienne podejście do muzyki. A muzyka nie jest blues'em, jazz'em, rock'iem, jassem itd...
Blues, jazz, rock, jass... bywa muzyką
-
wicher_lab
-
Anonim
-
kurten
>wicher_lab napisał
>Pozwolę sobie obronić
>Karolako-Ptaszyno-Miśkiewiczó w.
>
>Jazz "niestety" rządzi się swoimi prawami, to
>konkretny język i żeby go ruchać (sorry)
>trzeba go znać. Dlatego jass nie koresponduje raczej z
>jazz'em, to odmienne podejście do muzyki. A muzyka nie
>jest blues'em, jazz'em, rock'iem, jassem itd...
>Blues, jazz, rock, jass... bywa muzyką
>
>
>
jakis taki malo czytelny ten wywod;)
-
wicher_lab
-
kurten
- 1
- 2