-
Anonim
Z dniem 30 lipca Grzegorz Sorbian został odwołany ze stanowiska rednacza w Radiu Jazz.
Ramówka ostro się zmieni. Nadal nie wiemy jak...
Najprawdopodobniej audycje autorskie (nie wszystkie) zostaną przeniesione na późne godziny nocne...
Jeżeli ktoś jest za młody, aby pamiętać zmiany, jakie zachodziły w Radiostacji, niech przełączy sie na 106,8 FM.
Nie ukrywam - jestem fatalistą..... -
Anonim
-
Grono.Net
...ten PIEKNY etap niestety zakonczyl sie...
...odebrano nam ostatni azyl ze wspaniala muzyka i niepowtazalnymi Ludzmi...
...zostalismy okradzeni przez nowa wladze... wlazla z buciorami i zabrala nam to, co tak wiele dla nas znaczylo - odebrala nam Sorbeego, a wraz z Nim JazzRejdyo... -
Anonim
Wyslijmy wieniec do Prezesa, z szarfa 'Ku pamieci wspanialego JazzRadio - do konca wierni Sluchacze' a na Krzywickiego zapalmy znicze. -
-
Grono.Net
...zbierajcie sily moi drodzy...niebawem sie przydada...ja dzisiaj opuscilam moj dol...robil sie zbyt gleboki i czas byl najwyzszy by powiedziec mu adijos!...kumulujcie sily... -
Anonim
no mnie dół-jazzradiowy jeszcze trzyma, w płocku mam nadzieje wyleczyc pasozyta i zebrac sily:)) -
Grono.Net
-
No i co?
Jakies zmiany od wczoraj?
Slucham tylko od 8:30-9:30 i kolo 17:00 bo mam taki nawyk do paru lat jak jade i wracam z pracy.. i co?
jedynie na forum JR wyczytuje nowosci, ktorych nie mialem okazji doswiadczyc na wlasne uszy, ze jedna ze znanych postaci dawnej Radiostacji pojawila sie na falach JR. -
ek
znana postac??? moze ktos mi wytłumaczy gdzie jest tak znany i dlaczego??? wygadany koles ale dla ludzi w wieku 13-21 lat tylko :(((( -
ek
A! nowa ramówka od poniedziałku ma wejsc. słuchacze tradycyjnie zyją w nieswiadomosci... -
Nie slyszalem go na antenie JR wiem jak prowadzil audycje kiedys w Radiostacji. Tak czy inaczej, o gustach nie ma co dyskutowac jednym moze sie podobac taki styl innym nie, tylko czy negowanie kogos za to, ze trafia do grupy 13-21 latków jest dobrym argumentem?
Ja bym wolal zeby ci 13-21 wychowywali sie na muzyce JR niz jakiejs innej stacji (a chlamu jest do wyboru, do koloru). -
Nie slyszalem go na antenie JR wiem jak prowadzil audycje kiedys w Radiostacji. Tak czy inaczej, o gustach nie ma co dyskutowac jednym moze sie podobac taki styl innym nie, tylko czy negowanie kogos za to, ze trafia do grupy 13-21 latków jest dobrym argumentem?
Ja bym wolal zeby ci 13-21 wychowywali sie na muzyce JR niz jakiejs innej stacji (a chlamu jest do wyboru, do koloru). -
ek
o gustach sie nie dyskutuje, fakt.
ja tez bym chciała by młodzi ludzie byli wychowywani- skoro to jazz radio- to na jazzie a nie na elektronice, którą prezentował Szajewski. chciałabym tez by bardziej dbano o język polski na antenie. mam nadzieje, ze to nie dotyczy gustu tylko kultury bycia.
od 13 wrzesnia bedzie nowa ramówka. rano Pedro, Sito, Cegielski, Szajewski i jeszcze jeden, nie pamietam juz, chyba 3 godziny. od 16 Bogna Swiatkowska od 16 do 18 a potem Moritz do 20. tyle na razie wiadomo z zajawek. -
ek
-
co do elektroniki - JR m.in. trafia do mnie tym że większość prezentowanej tam muzyki nie jest klasycznym jazzem ale muzyka w której jazz ubarwiany jest elektroniką lub po prostu elektronika która zbacza w rejony jazzowe.
a co do nowej ekipy to dziś też zajawkę słyszałem i piąty osobnik do Wojtek Apel jeśli się nie mylę.
Pożyjemy, zobaczymy. Niemniej jednak bardzo chciałbym się dowiedzieć co z ludzmi którzy prowadzili dotychczasowe poranne audycje?! Będą mieli swój czas antenowy czy "rozstali się" z JR? -
ek
słuchania takiego jazzu nauczył mnie Sorb:)
bo, nie bede ukrywała, ale wychowałam sie na jazzie peesjotowym, czego bron Boze sie nie wstydze. ale w tej chwili trudno by mi było słuchac tylko starszych panów z "tygmontu";)
tez jestem ciekawa co z ludzmi. z pierwotnych wypowiedzi Majewskiego wywnioskowałam, ze nikt oprócz ludzi od rocka nie wypada. ale niektórzy sami odchodzą ... -
Pawelec
nie wiem czy zmiany w JR sa dobre. Na pewno przykry jest dla mnie zdjecia z anteny Sorbiego. Co do szajewskiego to uwazam ze robi swietne audycje. Jesli juz maja w JR pracowac nowi ludzie to wole zeby to byl np wlasnie szajewski. Przykro ze odszedl smoku i magda juszczyk a na jej miejsce pojawili sie jacys ludzie bez jajec.
Extrema tez jest audycja z radiostacyjnymi korzeniami a jednak przyjela sie na gruncie JR.
pozdr.
pawelec -
ek
no DOBRA! posłucham tego Szajewskiego jeszczio raz RANO! bo, moze wtedy w nocy mnie wkXXXXXXX, ze mnie obudził, wrzeszczy "wstawajcie" itepe...to było kiepske wejscie..ludzie czekają na zupełnie inny klimat jakim są ballady jazzowe a tu wpada kolo i wrzeszczy :0!
widziałam tych ludzi co to info kulturalne mają robic....DOKŁADNIE!!! juz z wyglądu nawet to widac, ze BEZ JAJEC!! ( w tym jedno dziewcze, cóz sie dziwic :P )
Magda była super! Przesympatyczna kobieta.
Smok ok. Troche sie z nim ścinałam ale lubie Go:)))
-
Mam duzy sentyment do radiostacji i ludzi ktorzy robili tam kiedys swietną robotę i cieszę się że znów usłyszę ich na antenie. Jednak to nie ma nic wspolnego z tym ze jednocześnie uważam że nic nie zrekompensuje mi jako sluchaczowi brak popoludniówki Sorbiego...
A swoją drogą co za ironia...
Sorbee będący programowym w JR został zwolniony po tym jak zmienił się ktoś 'na górze'
Kiedyś podobnie P.Sito musiał rozstać się z Radiostacją w którą miał analogicznie tak samo duży wkład jak Sorbee w JR.
-
ek