• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ۞ Aisha ۞

Mam zamiar uczyć się korespondencyjnie w "ESKK". Jakie jest wasze zdanie na ten temat i czy uczyliście sie na tych kursach, co mozecie o nich powiedzieć (pochwalić czy wręcz odwrotnie) ?
  • Ja

JA się uczyłem japonskiego! I musze kurs pochwalic - wyjątkowo zrozumiały skrypt =) Poza tym, opiekuje sięTobą nauczyciel. Wiesz, jakie to wygodne, gdy nie musisz chodzic na zajęcia, ale za to mozesz zadawac pytania? =D

Ogólnie kurs na wysokim poziomie (słownictwo, gramatyka). Jedynym minusem jest mała ilośc kanji - od 3 lekcji poznajesz osiem znaków na miesiąc... =( Razem ok. 300. Ale z tym to juz sobie poradzisz przy pomocy Wakana; )
  • Ja

A tak w ogóle, to da się przy pomocy kursu dla początkujących zdac JLPT 3kyuu. Nie polecam internetplus - grafika brzydka i prezentacja robiona dla szympansów. No, a co do mówienia, można łatwo wiczyc przez Skype, więc zachęcam do udziału w kursie. =)
  • ۞ Aisha ۞

Ja już zamówiłam ten kurs ale właśnie z internetplus'em. Pierwsze materiały mają do mnie dotrzeć za jakieś 2 tyg. Zaglądałam już do ip. i chyba nie jest aż tak źle jak mówisz... Cóż okaże się w tzw. praniu =]
  • Sowa

szybciej dojda niz 2 tygiodnie :> znaczeni :)

i mozesz zrezygnowac i zamienic na normlany wystarczy im powiedzic i nieodebrac przesylki (badz odebrac obejrzec i zwrocic)

ja mam normalne nie interplus i wole w tej postaci :>
  • Sowa

a wlasnei oni juz pracuja nad wyzszym poziomem
  • Ja

PRACUJĄ... mnei też tak powiedzieli... 2 lata temu :D
  • Sowa

bo u nas juz tak sie pracuje.....dlugofalowo

do ciebie tez dzwonia tak co dwa miehy i pytaja czy jestes wciaz zainteresowany wyzszym poziomem?
  • Ja

nie, tylko przysyłają mi co pół roku listy, że zapraszaja do udziału w 100 innych kursach :D
  • Sowa

holera wygadales........zgadnij co wlasnie dostalam z poczty ^_^
  • yoshio

pamiętam, że kiedyś moja mama chciała się nauczyć u nich angielskiego. zamówiła lekcje dla początkujących (zapłaciła za cały rok z góry, nie było drogo, bo to były początki ESKK, czy jakoś tak). przyszła pierwsza, wspólnie odrobiliśmy pracę domową, odesłaliśmy. po jakimś czasie przyszła druga lekcja z pochwałą za świetnie odrobioną pracę domową. odrobiliśmy pracę z drugiej lekcji, odesłaliśmy. przyszła trzecia lekcja z pochwałą. i zanim odesłaliśmy - przyszła czwarta, potem piąta, potem reszta lekcji (czyli 32). a na końcu przysłali dyplom ukończenia kursu. i teraz ojciec śmieje się z mamy, że po tym kursie umie po angielsku tylko "czercz tałer" powiedzieć... ja jakoś im nie ufam... widziałem jednak w necie próbkę lekcji japońskiego i nawet nieźle to wygląda. oby tylko podejście do klienta było inne (czyt. lepsze).
  • Ja

Hmm, nie bardzo rozumiem.. nie podobało ci się, że chwalili was za postępy w nauce? :P
  • Sowa

ztym dyplomem to wlasciwie niejest dyplom ...zeby miec dyplom musisz sie wybrac gdzie oni organizuja egzamin i dopiero ewentualnei jak zdasz dostaniesz dyplom....ja pozostane bez dyplomu bo (oile dobrze pamietam misto) do poznania specjalnie na egamin jehac niebede ^^^^^
  • Ja

a ja specjalnie po to pojechałem... fajnie było - wszędzie zieloen tramwaje :D

ale egzamin był łatwy, nie można powiedziec, że na poziomie JLPT... ale i tak mi się podobało :)
  • Tiferet

Gdyby ktos chciał kupić hurtem albo w ratach ESKK, to mogę służyć swoim, nie miałam serca po nim bazgrać i mam cały czysty :)
  • ۞ Aisha ۞

Za późno :) Wczoraj właśnie przyszły do mnie pierwsze materiały i powiem szczerze, że zapowiada sie ciekawie ^^ Mam zajęcie na wakacje ^^
  • olala オ ラ ラ

no właśnie ja go mam od ponad roku, ale jakoś nie zaglądałam, bo zapisałam się na stacjonarny. no ale teraz się biorę intensywnie, bo w grudniu 4 kyuu. ej, naprawdę po całym kursie można się na 3 kyuu wybrać (z jakąś szansą na zdanie?:P). aha, jeszcze jedno. bo ten egzam w grudniu, to mi szkola organizuje, a jak bede chciala pozniej sama, to gdzie mam isc?
  • Ja

1) raczej tak, chcoiaż wiesz, konwersacje itp. musisz cwiczyc już sama =P najlepiej przez Skype =)
    2) do Ambasady Japońskiej... już nie trzeba jeździc do Berlina =)
  • olala オ ラ ラ

dzięki bardzo :) a jaki kurs stacjonarny oprocz w PJWSTK? chodzi mi o poziomy 3 kyuu i wyżej (warszawa)
  • Sz.

widzialam ten ESKK. Odradzam. Samo pismo, skonstruowany bez pojecia o metodyce nauczania. Zelazne zasady sa postawione na glowie.

Poza tym bałagan i nie wyobrazam sobie, zeby byly z niego jakies korzysci. To znaczy, na pewno jest tani.
  • 1
  • 2
| |

Uczymy się języka japońskiego... ^_^ Mały regulamin: - komentując coś, uzasadniajmy - krytykuj...

Fotki

Miejsca grona (0)