-
Ania
czy w tym wypadku (na poczatku ciazy) cwiczenia powinny byc specjalnie dobierane czy nie ma takiej koniecznosci? -
Aga Leśny
są specjalne zestawy dla kobiet w ciąży, które po prostu pomagają wzmocnić odpowiednie mięśnie, czy przynieść ulgę - nie oznacza to jednak, że nie ćwiczy się "zwykłej jogi". Zestaw ciążowy to taki bonus.
Na pewno w trakcie całej ciąży nie robi się pozycji odwróconych i niektórych mocno forsujących brzuch.
Trzeba uprzedzić nauczyciela, bo od pewnego momentu nie robi się też skrętów niektórych itd. i nauczyciel proponuje w czasie sesji korzystne zamienniki.
W szkole do której ja chodzę jest dwa razy w tygodniu specjalna grupa "łagodna" dla kobiet w czasie menstruacji, czy ciąży. -
Ania
-
Anonim
pierwsze słysze, żeby nie robić w czasie ciąży pozycji odwróconych... nikt nie zmusza do stania na głowie, ale świeca jak najbardziej... zresztą konsultacja z nauczycielem jest nieodzowna, na gronie wiele sie nie dowiesz... -
-
Ania
Pani dala mi lezace assany, powiedziala, ze do 11tc nic nie bedzie dzialo. akurat reszta robila stanie na glowie co byloby dla mnie raczej nie wskazane:) -
Ania
-
Anonim
a nie proponowala ci wariantu sirsasany na linach? wiele pan w ciąży sobie to chwali nawet w zaawansowanej ciąży, a znam takie, ktore wisiały na linach na krotko przed porodem i wszystko bylo w porządku:) oczywiscie same decydowaly, czy chcą :)
-
mo...
no dobrze, a jak ktoś już ma maluszka (np. 11 miesięczną chrześnice jak ja:) to czy ktoś wie, czy jest w Warszawie opcja, żeby chodzić z nią na jogę? -
Anonim
A propos jogi w ciąży, w Warszawie polecam zajęcia w Yogamudrze - bardzo sensowna i znająca się na rzeczy kobitka je prowadzi. -
Dziewczyny mam do Was ogromna prośbę. Piszę pracę licencjacką na temat Wpływu jogi na samopoczucie ciężarnych. Jeśli któraś z Was ćwiczy/ła jogę w czasie ciąży prosiłabym o wypełnienie krótkiej ankiety na tej stronie ankietka pl nie mogę wkleić linku więc mogę wysłać do na priv lub możecie znaleźć na tej stronie moją ankietę : Wpływ ćwiczeń JOGI na samopoczucie ciężarnych
Dzięki wielkie za wypełnienie zdanie każdej z Was jest bardzo cenne :) -
baaardzo dziękuję Wam za to że wypełniłyście ankiety :) jesteście kochane :) niestety brakuje mi jeszcze kilku ankiet :( może któraś z Was będzie jeszcze zainteresowana to zapraszam serdecznie mogę wysłać linka do ankiety na priv pozdrawiam serdecznie -
aulfik
>Aga Leśny napisała:
>Na pewno w trakcie całej ciąży nie robi się pozycji odwróconych
Oj kochana, lepiej się powstrzymaj od udzielania porad jeśli czegoś nie wiesz.
Pozdrawiam
-
Katarzyna Kubek
JOGA DLA KOBIET W CIĄŻY
Ciąża to piękny stan, w którym każda kobieta czuje się wyjątkowo, jednak każda z nas wie również, iż ciąża oznacza wiele zmian w oragnizmie. Nie pozwólmy, by zmiany te wpłynęły negatywnie na nasze życie. Sprawmy, by ciąża zostawiła po sobie wyłącznie pozytywne i miłe wspomnienia, a złe samopoczucie, obolałe ciało czy zmiany nastroju odeszły w zapomnienie. Pozwólmy sobie na chwilę relaksu i odpoczynku, by maleństwo w nas rosnące było zdrowe i spokojne.
Joga dla kobiet w ciąży w Fabryce Energii to zajęcia zarówno dla tych z Was, które swoją przygodę z jogą zaczęły jeszcze przed zajściem w ciążę, jak i dla tych, które chciałyby zacząć dopiero w stanie błogosławionym. Zajęcia te pozwolą wyciszyć się oraz zminimalizować dolegliwości występujące często w okresie ciąży.
Zapraszamy wszystkie panie w ciąży na naszą specjalną grupę jogi dla kobiet w ciąży. Spotkania tej grupy odbywają się w każdą środę o godzinie 9:00 na ulicy Św. Antoniego 2/4.
Zajęcia prowadzi Marek Bednarski, specjalista od terapii joga i terapii naturalnych, który w roku 2008 ukończył kurs jogi dla kobiet w ciąży pod kierownictwem Corine Biria (Francja); praktykujący od 15 lat, uczący jogi od lat 8.
Zapraszamy serdecznie!
Fabryka Energii - Centrum Jogi Wrocław
ul. Św. Antoniego 2/4
50-070 Wrocław
71 343 17 13
http://www.fabrykaenergii.pl
http://www.jogajoga.republika. pl/joga_dla_kobiet_w_ciąży_wro claw.html