-
useful idiot
jesli ktos z was mial okazje zobaczyc ten film z muzą m.in. joy division i new order, prosze o recenzje,ewentualną krytyke, opinie, info gdzie to najlepiej znalezc itp...będę wdzięczna...PZDR! -
hoax
film jest bardzo dobry , polecam , opowiada o powstani i istnieniu factory records i klubu factory oraz tego jak on przekształca sie z sławną hacjende . muzyka w tym filmie jest znakomita bo jest czołówka brytyjskich muzyków joy division , happy mondays , new order i wielie innych kawałków które przewijają sie i słychać je dłużej luc krócej ale są :D
skąd wziać ? w wpożyczalni raczej zapomnij film był realizowany przez united artist więc nie miał dużego sponsora ani kampanii , ja ściągnołem przez e donkey a napisy polskie dobre są na napisy.org (dobre bo nawet podpis jest jaka piosenka akurat leci)
no i tyle jakbyś miała jeszcze jakieś pytania wal śmiało . pozdro -
KanSaS
NAjlepoiej znaleźć u Hoaxa 8); )
Film bardzo dobry. Ian Curtis świetnie zagrany-wrażenie o nim po obejrzeniu filmu zmienia się wg. mnie,bo ja wcześniej miałem do czynienia tylko z muzyką,gdzie Curtis wydaje się być cały czas zdołowany i przytłoczony wszystkim. A tu z piwem w ręku w 2giuej scenie w której występuje w filmie krzyczy z piwem w ręku do bohatera : You're a Cunt... -
useful idiot
:) własnie o to mi chodziło! WIELKIE DZIĘKI!!! pozdrawiam serdecznie! -
-
hoax
bardzo chętnie bym sie filmem podzielił ale lożo dałem ci jedyną swoją kopie :D:D serio niewiem jak to sie stało,byłem pewny że mam ten film na dysku a tu lipa miałem jedyną kopie na dysku i oddałem ją loży :D dlatego prosze cie lożo nie zgub ani nie zniszcz; ) pozdro -
KanSaS
Dobra-nie ma sprawy. Jak będę jechał do Wawy to Ci oddam po uprzednim przegraniu. :) -
Anonim
-
Anonim
Miałem przyjemność widzieć ten niesamowity film tak, jak filmy powinny być oglądane - w kinie... cóż tu można rzec... wielki. Po prostu wielki... -
Anonim
-
trickster
Wlasnie wyszukalem na osiolku, za pare dni pewnie obejrze. :P Wrazeniami byc moze sie podziele. :]
-
Anonim
witam wszystkich w tym gronie :)
wlasnie rozpoczalem zasysanie z dc++
idzie jak krew z nosa no ale mam nadzieje ze zejdzie,
jak ktos jeszcze ma dc to mozna sciagnac z tego huba -> thegud.no-ip.org; )
powodzenia -
Wojcieszek
Bardzo dobry film. Zrobil na mnie niesamowite wrazenie a widzialem go na festiwalu.
-
Anonim
ja dopiero co go przywiozlam ze Szkocji, jakies wydanie z dodatkowym cd z materialem zakulisowym czy czyms takim. obejrze jak zdam egzamin i zdam relacje.
btw. ksiazka Deborah Curtis walala sie po wszystkich ksiegarniach za 3 funty - normalnie granda jak sobie pomysle, ze u nas w ogole tego dostac nie mozna; ] -
l0g1n
Dobry, zabawny, ciekawy film.
Swietna rola Steve'a Coogana. Od Joy Division są ciekawsze chyba wątki rave'owskie. Po niektórych spada się z krzesła; ) -
Anonim
w filmie pojawia sie kapela a cartain ratio...
ciekawe kto kojarzy???ktoś tam kojarzy ją z dżoj dywizion
mnie srednio
te porownanie
podchodzx
-
Anonim
w końcu ktoś zrobił film
w którym muzyka jest tematem głównym
a nie tylko tłem
do bużliwego trybu życia
muzyka rockowego
i pojawia ona sie w całości tylko na soundtracku -
hoax
certian ratio szczegulnie mi sie z joy division kojarzy jak Wilson smaruje im łydki samoopalaczem :D
jakie porównania ?? :/
jakby co jestem w posiadaniu tego filmu , jakby kto chciał nie mówi .
-
Anonim
ja eMulem sciągałem ok 2ch tygodni ale doszło w dobrej wersji.
"I feeel it clooosing iiiiin...day in, day ouuuut..."
-
.,.,.,.,...
jeśli ktoś jest z krk i jest w jakiejś sieci lokalnej to na dc++, hub: dc.local.pl , -
Anonim
A Cewrtain Ratio - super kapela, szkoda, że praktycznie kompletnie niezauważalna. W filmie, oprócz świetnego pokazania początków Factory i JD, najbardziej podobał mi się watek Happy Mondays - idealnie obrazuje to, co stało się z tym zespołem.