Joy Division [1139]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • useful idiot

jesli ktos z was mial okazje zobaczyc ten film z muzą m.in. joy division i new order, prosze o recenzje,ewentualną krytyke, opinie, info gdzie to najlepiej znalezc itp...będę wdzięczna...PZDR!
  • hoax

film jest bardzo dobry , polecam , opowiada o powstani i istnieniu factory records i klubu factory oraz tego jak on przekształca sie z sławną hacjende . muzyka w tym filmie jest znakomita bo jest czołówka brytyjskich muzyków joy division , happy mondays , new order i wielie innych kawałków które przewijają sie i słychać je dłużej luc krócej ale są :D
    skąd wziać ? w wpożyczalni raczej zapomnij film był realizowany przez united artist więc nie miał dużego sponsora ani kampanii , ja ściągnołem przez e donkey a napisy polskie dobre są na napisy.org (dobre bo nawet podpis jest jaka piosenka akurat leci)
    no i tyle jakbyś miała jeszcze jakieś pytania wal śmiało . pozdro
  • KanSaS

NAjlepoiej znaleźć u Hoaxa 8); )
    Film bardzo dobry. Ian Curtis świetnie zagrany-wrażenie o nim po obejrzeniu filmu zmienia się wg. mnie,bo ja wcześniej miałem do czynienia tylko z muzyką,gdzie Curtis wydaje się być cały czas zdołowany i przytłoczony wszystkim. A tu z piwem w ręku w 2giuej scenie w której występuje w filmie krzyczy z piwem w ręku do bohatera : You're a Cunt...
  • useful idiot

:) własnie o to mi chodziło! WIELKIE DZIĘKI!!! pozdrawiam serdecznie!
  • hoax

bardzo chętnie bym sie filmem podzielił ale lożo dałem ci jedyną swoją kopie :D:D serio niewiem jak to sie stało,byłem pewny że mam ten film na dysku a tu lipa miałem jedyną kopie na dysku i oddałem ją loży :D dlatego prosze cie lożo nie zgub ani nie zniszcz; ) pozdro
  • KanSaS

Dobra-nie ma sprawy. Jak będę jechał do Wawy to Ci oddam po uprzednim przegraniu. :)
  • Anonim

filmik wymiata@!
  • Anonim

Miałem przyjemność widzieć ten niesamowity film tak, jak filmy powinny być oglądane - w kinie... cóż tu można rzec... wielki. Po prostu wielki...
  • Anonim

ratunku kto mi przegra ten film, albo sciagnie?
  • trickster

Wlasnie wyszukalem na osiolku, za pare dni pewnie obejrze. :P Wrazeniami byc moze sie podziele. :]
  • Anonim

witam wszystkich w tym gronie :)

wlasnie rozpoczalem zasysanie z dc++
    idzie jak krew z nosa no ale mam nadzieje ze zejdzie,
    jak ktos jeszcze ma dc to mozna sciagnac z tego huba -> thegud.no-ip.org; )
    powodzenia
  • Wojcieszek

Bardzo dobry film. Zrobil na mnie niesamowite wrazenie a widzialem go na festiwalu.
  • Anonim

ja dopiero co go przywiozlam ze Szkocji, jakies wydanie z dodatkowym cd z materialem zakulisowym czy czyms takim. obejrze jak zdam egzamin i zdam relacje.

btw. ksiazka Deborah Curtis walala sie po wszystkich ksiegarniach za 3 funty - normalnie granda jak sobie pomysle, ze u nas w ogole tego dostac nie mozna; ]
  • l0g1n

Dobry, zabawny, ciekawy film.
    Swietna rola Steve'a Coogana. Od Joy Division są ciekawsze chyba wątki rave'owskie. Po niektórych spada się z krzesła; )
  • Anonim

w filmie pojawia sie kapela a cartain ratio...
    ciekawe kto kojarzy???ktoś tam kojarzy ją z dżoj dywizion
    mnie srednio
    te porownanie
    podchodzx
  • Anonim

w końcu ktoś zrobił film
    w którym muzyka jest tematem głównym
    a nie tylko tłem
    do bużliwego trybu życia
    muzyka rockowego
    i pojawia ona sie w całości tylko na soundtracku
  • hoax

certian ratio szczegulnie mi sie z joy division kojarzy jak Wilson smaruje im łydki samoopalaczem :D
    jakie porównania ?? :/

jakby co jestem w posiadaniu tego filmu , jakby kto chciał nie mówi .
  • Anonim

ja eMulem sciągałem ok 2ch tygodni ale doszło w dobrej wersji.

"I feeel it clooosing iiiiin...day in, day ouuuut..."
  • .,.,.,.,...

jeśli ktoś jest z krk i jest w jakiejś sieci lokalnej to na dc++, hub: dc.local.pl ,
  • Anonim

A Cewrtain Ratio - super kapela, szkoda, że praktycznie kompletnie niezauważalna. W filmie, oprócz świetnego pokazania początków Factory i JD, najbardziej podobał mi się watek Happy Mondays - idealnie obrazuje to, co stało się z tym zespołem.
| |

"Here are the young men, a weight on their shoulders Here are the young men, well where have they...

Fotki

Miejsca grona (0)