-
paweł
czy na pierwszy semestr I roku trzeba/można rejestrować się na przedmioty w tym systemie. Problem wygląda tak że gdy się loguje do systemu i wybieram rejestracje na zajęcia to mi pisze że nie ma przedmiotów na które mógłbym się zarejestrować. -
captain crash
w usosie MIMu na pierwszy semestr zostaniesz zarejestrowany na wszystko odgornie.
w usosie WNE na przedmioty zarejestrujesz sie sam i bedziesz mogl potem wybrac preferencje przy przydzielaniu grup. jesli sie okaze, ze z jakiegos przedmiotu wszystkie grupy koliduja z zajeciami na mimie, to bedziesz/bedziecie wszyscy musieli powedrowac do dziekanatu WNE, zeby wam utworzyli grupe pasujaca calemu potokowi.
harmonogram rejestracji na wne pojawi sie na stronie wne jakos pozniej. dostep do rejestracji z czasem powinien sie pojawic, ale poki zadne rejestracje nie sa aktywne, nie musisz sie niczym przejmowac. -
Marcin S
Przypadkiem całość nie ruszy po dniach adaptacyjnych, gdzie nam o tym usosie opowiedzą? Chyba nie ma co sie martwić na zapas... -
jaseczka
Chyba lepiej powędrować do dziekanatu MIMu, bo na WNE się nie wystoi w kolejce :P (jsem będzie pewnie podzielony na dwie grupy ćwiczeniowe na MIMie; poza tym w zeszłym roku sami się zorientowali że zajęcia kolidują i zmienili nam termin ćw z analizy) -
-
Asieńka
czy tylko ja nie mogę się zalogować na usosa WNE?:/ na MIM się loguję bez problemu -
poicale
ja tez stanowczo nie moge, probowalam iles razy juz
ludki, moze ja jestem glupia, ale mam pare pytan [moze ktos ze starszych rocznikow cos mi wyjasni]
1. czy jesli mam 300 zetonow OG, to nie musze wszystkich wykorzystac? gdzie znalezc inf, ile mam miec godzin ogunow? to samo sie tyczy lektoratow
2. jak cholera mam sie rejestrowac jak nie mam planu? w ciemno i potem sie zamieniac na gieldzie, czy lepiej poczekac na plan?
bardzo prosze, niech ktos odpowie -
Anonim
1.na JSEMie nie musisz zaliczać ogónów
(zobacz na siatkę zajęć:
http://www.mimuw.edu.pl/studia/info...
strona 21)
Te żetony przysługują chyba każdemu studentowi i oznaczają, że możesz się zapisać jak chcesz...
Nie wiem do końca jak to jest z wami z językiem obcym, ale skoro jest w siatce zajęć i są za niego punkty ECTS to znaczy że trzeba się zapisać i chodzić przez tyle semestrów ile jest w tej siatce. Tak samo z WF.
2. Nie wiem o której rejestracji mówisz, ale ogólnie może się tak zdarzyć, że rejestracja na WF, lektoraty jest wcześniej niż możesz zapoznać się mniej więcej z planem. Wówczas trzeba w ciemno :)
Ten informator i siata zajęć, dostępna też tu:
http://www.wne.uw.edu.pl/inf/progra...
zawierają odpowiedzi na większość pytań więc zalecam wnikliwą lekturę ; )
-
poicale
-
małe, rude, wkurwiające
problem z usos webem na wne maja chyba wszyscy :P strzelam w ciemno, ze rejestracja na zajecia na WNE bedzie przez mim.usos -
poicale
ja bym podkreslila slowa: strzelam w ciemno :D
jak ja bym chciala uzyskac jeden czytelny jasny i racjonalny komunikat...
i w koncu: musimy isc na szkolenie [czy jak to sie tam nazywa] na wne i mim czy tylko na mim?
-
jaseczka
zapisy na zajęcia wne są przez usosweb wne. WNE powinno gdzieś napisać od kiedy są zapisy, powinniście to przypilnować, bo znając życie zapomną o istnieniu JSEM i nie dadzą Wam praw do rejestracji :P -
małe, rude, wkurwiające
dzwonilem dzis do Dziekanatu - maja jakies problemy z Usoswebem i trzeba jeszcze cierpiliwie poczekac :) Po tym jak to naprawia powinnismy miec mozliwosc pelnego dzialania w usosie WNE :) -
Karol...
czyli jak się zalogujecie na usos wne to macie taki komunikat?
Jesteś zalogowany, lecz nie masz prawa dostępu do tego serwisu USOSweb.
Nadal możesz korzystać z tych modułów, które nie wymagają logowania.
?? -
małe, rude, wkurwiające
-
jaseczka
nie wiem czy Wam to pomoże ale jak ja się zaloguję na usosweb mim a potem na usosweb wne to mi też to się wyświetla i muszę na wne się wylogować i zalogować i wtedy działa :P -
małe, rude, wkurwiające
-
Marcin S
-
małe, rude, wkurwiające
i na ten i na ten
na mim-ie mamy juz przydzial na grupy, a na WNE dzis jest rejestracja
za kilka minut znow dzwonie do dziekanatu... -
małe, rude, wkurwiające
ACHTUNG!
[info z dziekanatu]
JSEM bedzie mogl rejestrowac sie na zajecia prowadzone w WNE jutro, brakowalo nam konta.
[/info z dziekanatu]
No i rozwiazali nasze problemy
... -
Hardy
Ta, też dostałem tę informację. Ponoć też miałem móc niedługo już to zrobić ale narazie lipa. W razie czego proponuję masowy prostesto najazd na WNE; )