-
Felipe
ze mna to bylo naprawde dziwnie.
Z kalibrem styknalem sie na festiwalu w.. Jarocinie na koncercie metalowym
A zachwycilem sie od reki graniem dj Feel-xa jeszcze przed ich wystepem.
To bylo naprawde dziwne bo przyjechalem tam zeby posluchac ostrej muzy a wyjechalem z kalibrem w glowie.
Zreszta po wystepie K44 juz nie chcialo mi sie sluchac ostrego zrywania strun.
No i jeszcze WSZ mi nie zle zaimponowal jak wyskoczyl ze sceny to dakiegos burka ktory rzucal na scene chyba jajka hehe pozbawil goscia w dosc brutalny sposob pifa:)
byl ktos z was wtedy w Jarocinie? -
Anonim
-
MaryJane
Moja kuzynka mieszkała na Bogucicach i tak kolesi kojarzyła no i nagrali płyte i tak mi ja dała do posłuchania, mimo że była ze mnie jeszcze niezła gówniara. I w taki sposób już od kilku ładnych lat słucham sobie takiej muzyczki i bardzo mi to odpowiada :-) -
Anonim
-
-
Mów mi Kondor
wstyd sie przyznac ale nie pamietam
chyba pierwszy raz widzialem kaliber w tv
to byl dawny program w ktorym siedzial kuba wojewodzki - halogramy
to byl teledysk + i - chyba kolo 6 7 klasy podstawowki -
Anonim
ja w wieku 11 lat dostałam kasete na urodziny od brata....i teraz dalej to ciagne :D -
bream44
no ja tez klip widzialem i kolezanka mi pozyczyla jakas kasetke a na drugiej stronie byly dograne chyba z 4 kawalki z 63 minut... -
Emtebe
U mnie to było dziwnie... pożyczyłem kiedyś kumplowi jakąś kasete (wstyd napisać jaką) i on ją zgubił... ale w ramach rekompensaty dał mi płyte K44.; -) -
bream44
-
Grono.Net
Ja tu nie bede mowił ze słuchałem KK44 od podst. bo tak nie było...
No ale jakoś tak z 5 lat juz słucham KK44 no i jest zajebiscie; )
Wczesniej słuchałem raczej innego HH
Gram w zielone, Aluminium szelesci itd -
Anonim
ooo u mnie to troche pozniej ...
Kiedys jak moj brat ogladal tv to na chwilke przelaczylam na inny program a tam lecial teledysk K44 na poczatki nie przypadl mi do gustu bo za duzoo niecenzuralnych slow :p < w koncu chyba bylam w 5lub 6 klasie pods.>ale pozniej spodobalo mi sie i tak to sie zaczelo :D
Pamietam ten moment bardzo dobrze...
potem po kolei nadrabialam i nadrabiam straty. -
! ۞ Squirrel ۞!
Pamiętam te wakacje. 2 kasetki Kaliber Księga tajemniecza prolog i wyp3 na której był kawałek Język Polski ( tytułu płyty już nie kojaże) odrazu poleciałem do sklepu i se orginalną kasetke kupiłem. Całe wakacje na rewersie 2 kasety w kółko- tak zaczęła sie przygoda z kalibrem potem zbierałem wszysko co sie tylko pojawiało: składanka volta, w 63 min dookoła świata itd..
Wierny fan aż do dziś dnia: od czasu do czasu puszczam sobie stare i nowsze kawałeczki chociaż teraz innej muzy już słucham -
Mów mi Kondor
-
! ۞ Squirrel ۞!
a chyba tak. Tak na prawde to cała płyta była średnia królował Język polski i tyle pamiętam -
Mów mi Kondor
wolalem ich pierwszy album
byl taki... mlodziezowy hehe
zreszta sam bylem wtedy w podstawowce -
bream44
mam miasto moje...o to jest to..tamten album gdzie jest 3h molesta zipy moze byly 4 kawalki na krzyz ale za to jakie... -
.jrs
pierwszy kontak z k44...jechalem na kolonie i qmpel brata ciotecznego "spiewal" w przedziale "nie kupuje psa, ktory na mnie szczeka", pozniej meczylem siostre zeby pozyczyla od kolezanki kasete, pozniej mi troche przeszlo [na jakis rok bylem wtedy po 5 klasie SP] dopoki nie sciagnalem przypadkiem z netu "filmu" i nie zobaczylem teledystku "Normalnie o tej porze", pamietam doskonale to byl dzien dziecka jak bylem w 6 SP, dostalem 3:44, a na zakonczenie roku kupili mi 63 min, a z pieniedzy ktore mi zostaly po wakacjach kupilem Ksiege..heh...ale sie rozpisalem hehe
PS czemu ktos mialby sie wstydzic ze mial kasete Liroya ? -
Anonim
:]ja miałam hiphopowców za komplentych głupków. Pojechałam na biwak, wogóle nie słyszałam kalibra,wogóle to h h znałam tylko z telewizji i powiem szczerze,ze nie pamietam ale.. jak zobaczylam,ze ten koles miga mi w oczach.. hm.. wtedy duzo pisalam poezji skupilam sie na nieszczesliwej milosci i nagle uslyszalam kawalek"kocham moje zycie" spalam s kumpelo pod bumboxem. Kladlysmy na niego poduszke i tak zasypialysmy. Wrocilam z biwaku i przepislam teksty na kartki.Brat sie na mnie patrzyl a ja wstydzilam sie,ze slucham hiphopu, ze nic nie wiedzialam i moglam oceniac caly swiat bedoc nikim...........
boze plakac chyba plakałam? I powiem tylko tyle,3:44 uslyszalam i wiedzialam ze to jes hh. A potem wszystko z netu sciognelam ,lacznie z jakims singlem gruchałko babie lato wydanie ostro po maxie zjechane... ze tak powiem jak to pan maciek? powiedzial nie kojarzy mi sie z hh. Ale lacznie bioronc przekas.. zaczynam ostro pierdolic... hh rozwija sie w glowie jak maszynowo produkujo sie ciogle nowe dzieci, kazde inne ale jednak takie same -dziecko.
Ojej ale jajestem mloda,podrapalam sie w glowe znóf,zawsze mam ten przesond chyba.. znow sie podrapalam jak tu nie wierzyć dla czarnego kota. Wogole staralam sie ładnie wypowiedziec bo wiem ze nie umiem mówic:] -
.. £0buZzz... vel tunezja
....a ja byłam u mojej kumpeli, i jej brat powiedział, że pożyczy mi fajną kasetkę: to była 344, a ja wtedy jeszcze wogóle nie wiedziałam co to jest h-h...pamiętam jak pierwszy raz ją słuchałam i śmiałam się do rozpuku, jakie to fajne, i zabawne mogą być teksty...bylam w SZOKU centralnie!!!!Miałam wtedy 16lat, i tak naprawdę to dzięki Kalibrowi zaczęłam słuchać muzyki na poważnie....boszzz co za wspomnienia, łezka się w oku kręci....tą starą kasetkę(prawie nic już na niej nie słychać) mam do dzisiaj, na pamiątkę..a WCZORAJ-pierwszy raz zobaczyłam Kaliber "na żywo".....teraz to już mogę spokojnie umrzeć..heh;) -
NIEpoprawna
tia... k44 byl moim mentorem.... odkad uslyszalam "film" tak od tego momentu zakochalam sie w kalibrze i hiphop-ie...