Socjologia na Karowej [1461]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karolina

Jesli mozecei to wypelnijcie prosze te ankiete http://beergson.e-plock.pl/ankieta/ bede bardzo wdzieczna;)
  • Anonim

To jest jakiś żart? Kiepski dzień sobie na żarty wybrałaś...
  • Karolina

Nie to nie jest zart....rany co ma ankieta do calego dnia, nie przesadzaj
  • Anonim

Proszę, nie nazywaj tego ankietą, bo to obraza...
  • Karolina

A co to wg Ciebie jest?
  • Anonim

:)
  • Anonim

Zaprawdę, nie mam pojęcia, coś "ankietopodbnego" tudzież antywzór ("jak się nie robi ankiety"). Nazwę "ankieta" zachowałbym dla czegoś, co jest wykonane zgodnie z elementarnymi zasadami metodologii. A to, co nam zaserwowałaś, to jakaś ponura kpina, z porządnie zrobioną ankietą nie mająca nic wspólnego.

Zresztą sama po wynikach powinnaś zorientować się, że "coś jest nie tak". Jeśli się nie zorientujesz, no to masz poważny problem...

Gdybyś miała zamiar gdzieś kiedyś te wyniki wykorzystywać to podawaj proszę to, jak ją robiłaś (wraz z "kwestionariuszem"), aby sobie nikt przypadkiem nie pomyślał, że to poważne badanie lub że ma jakąś wartość...

• Anonim

Tylko spokojnie Kaziu...;-)
  • Karolina

Kurde, koles, nie rozumiem po co tak wnikasz w to, co robie. Nigdzie nie napisalam, ze prosze o wypowiedzenie sie nt ankiety, tylko o WYPELNIENIE. Jesli Ci sei nie podoba, to nie musisz jej wypelniac, to wolny kraj i nikt Cie do tego nie zmusza. A juz na pewno nei ja. Poza tym nie rozumiem, po co sie tak wczuwasz? To nie jest ankieta do pracy magisterskiej czy do czegos w tym stylu, wiec nie rozumiem po co to wszystko bierzesz tak strasznie na serio? Zgrywasz wielkiego socjologa, a tak naprawde jestes zwyklym studencina, wiec oszczedz mi prosze, prawienia tych swoich socjologicznych gadek. Nie podoba Ci sie, to nie wypelniaj. I nie martw sie, wiem co mam zrobic z tymi wynikami.
  • Anonim

Tym gorzej dla Ciebie, że Ci zwykły studencina jest w stanie wytknąć głupotę. Bo inaczej tego, coś popełniła nazwać nie można. A czemu w ogóle zwracam na to uwagę? Z bardzo prostego powodu - teraz takich koszmarków się namnożyło. I co poniektórzy wyniki na ich podstawie biorą na poważnie. A potem są oskrażenia, że "socjologowie" robią jakieś bzdurne badania, że im głupoty wychodzą. Tego typu twory po prostu psują nam reputację.

Gdybyś weszła na grono "chemia" i napisała "Słuchajcie, zrobiłam doświadczenie chemiczne, zmieszałam trochę tego, trochę tamtego i dorzuciłam przygarść siamtego, fajnie, nie?", to by Cię wyśmiali. Więc to samo robię tu - skoro przyszłaś epatować swoją ingorancją na temat robienia ankiet wśród osób, które mają o tym jakiekolwiek pojęcie, to się nie dziw, że taka jest reakcja...
  • Karolina

Ojej przepraszam, nie wiedzialam, ze masz tak strasznie wysokie mniemanie o sobie, chyle czola....Widzisz, jesli ludzie mysla, ze socjologowie robia jakies bzdurne badania, to moze rzeczywiscie cos jest nie tak? Moze sami psujecie sobie reputacje, bo za bardzo obrosliscie w piorka? Mozesz mnie wysmiac, mam to gdzies....
  • Anonim

Mam na myśli konkretne sytuacje - jak ludzie pokazywali mi wyniki tego typu "sond internetowych" (nie dość, że zrobionych fatalnie od strony budowy pytań, to ze statystycznego punktu widzenia o niemal zerowej wartości poznawczej) wykorzystywanych jako potwierdzenia postawionych hipotez i komentowali, że "co to za socjologia, jak takie bzdury przechodzą". To jest jest kwiestia "wysokiego mniemania", tylko ELEMENTARNEJ wiedzy o robieniu badań ankietowych. Zaryzykowałbym twierdzenie, że poprawne w każdym elemencie (co nie znaczy, że dobre) badanie ankietowe może zrobić byle głupek. Nie jest to wielka sztuka, aby do badania nikt nie miał większych zastrzeżeń. Tyle, że taka osoba musi posiadać podstawową wiedzę o tym, jak to zrobić. Ty zaś zrobiłaś "ankietę" na zasadzie "wrzucę kilka pytań i coś z tego będzie". No to się nie dziw...
  • Karolina

Moja "sonda" przyda mi sie do pracy, co z nia zrobie, to juz moja sprawa. Nie martw sie, nie opublikuje tego nigdzie, zeby nie zepsuc Ci przypadkiem juz nadwyrezonej przez innych "byle glupkow" reputacji pana socjologa. Koniec tematu.
  • Anonim

buhahahahahahah co za ankieta :/
  • Magda

hehe dobre!!:)) rzeczywiście to nie jest ankieta tylko jakieś badziewie, nie wiem wogóle czemu mogłoby posłużyć... może więc wyjaśnisz????
    a fakt że zamieściłaś to na tym gronie aż prowokuje do powyższych komentarzy, trudno się z nimi nie zgodzić..
    pozdrawiam
  • Karolina

Ojej Wasza inteligencja mnie przytlacza, przepraszam ze weszlam w Wasze skromne progi ...
  • Anonim

a może by pokazać błędy, poradzić, jakoś tak konkretniej...
  • dagmara

ja zrezygnowałam z uzupełniania tej ankiety jak zobaczylam ja wczoraj. myslac nad nia wczoraj uznalam, ze dzis sie na jej temat wypowiem, ale widze ze czesc przyszlych socjologow juz to zrobila.
    moze nie ujelabym tego w takie brutalne slowa, w koncu zycie nie polega na wysmiewaniu sie nawzajem z siebie i wytykaniu sobie wad, bez checi ich poprawienia.
    także apel: spokojniej!!!
    bez nienawiści
    stop wojnie
    :)
  • ludka

1 kwietnia był 8 dni temu ... rozumiem, że tyle czasu zajęło tworzenie takich kwiatków jak przedział wiekowy 18-26 i 25-40 :D
  • Karolina

oj tak tak czepiajcie sie dalej....Wasze wypowiedzi mnie wzruszaja naprawde
| |

Dla absolwentów i aktualnych studentów najlepszej socjologii w Polsce... w Europie... na świecie ...

Uniwersytet Warszawski, Instytut Socjologii

Zapisz się do klasy

Strona 1/42

nameless

Acirus

MartaAnna

T e o

Juzi0

Meander

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki