- 1
- 2
-
Anonim
jak w temacie: czyli gdzie usłyszeliście po raz pierwszy kasabian i co was w nich ujęło?
ja po raz pierwszy natrafiłem w MTV2 (UK) na wideo Club Foot. Tak z pół roku temu pewnie. Świetna muzyka i ciekawy obrazek strasznie mnie w nich wkręciły, ale jakoś nie mogłem nic o nich znaleźć. Inne obrazki okazały się mniej ciekawe, a muzyka dość odległa od club foot, ale jednak...
(now playing) kasabian - cutt off -
bh
ja słyszałam o nich wiele razy, ale w pamięć mi zapadli kiedy kuzyn porównał ich do joy division ("chciałbym iść ich zobaczyć na żywo, grają podobnie do joy division"), bo wyjątkowo mi to porównanie nie przypadło do gustu:) -
sokwir
na początku przeczytałam o nich gdzieś w internecie, potem w radiu usłyszałam, ale też jakos mnie nie ruszyło... aż tu pewnego pięknego wieczora, pan kaczkowski puszcza coś świetnego, co już na pewno słyszałam, ale nie wiem co to... tak oto zakochałam się w club foot. a reszta sama przyszła :). czyli bardzo schematycznie. -
Anonim
cóż... to w końcu chyba pierwszy singiel był; a wcześniej to ich chyba tylko w uk można było spotkać. widziałem jeszcze ich na jakiejś imprezce z MTV2 Gonzo promującej nowe kapele. ale też wyrywkowo raczej. skądinąd, ostatnio widziałem, w tymże programie, że w ramach noworocznych przewidywań, co do nowych ciekawych kapel, które zamieszają w 2004, jedną z nich był kasabian :) oczywiście panowie pogratulowali sobie świetnego wyczucia; ]
np. kasabian - ovary stripe -
-
Miss Psipsina
byl czas, że mialam jeszcze stacje jaką jest Mtv2 i od Club Foot sie zaczęło
genialny teledysk do super piosenki
posciągałam wiec wszystko co było w sieci, i czekałam na płyte
tej już nie sciągałam, bo gdy pojawiła się na slks wiedziałam ze bede ją miala w dniu premiery
i tym sposobem 6.09 dokonało się pamiętne , pierwsze zetkniecie z materiałem z płyty w zaciszu pokoju londyńskiej dzielnicy Kentish Town. ksiazeczka trzy dni poźniej została podpisana przez członków zespołu,a 4 dni po zakupie wymieniona na limitowaną edycję (ksiazeczke po pewnych trudach pertraktacji udało mi sie zachowac z normalnej edycji)
no, i tak to jest:)
a sergio jest przecież uroczy, nieprawdaż? :P -
Anonim
ech... gdybym zobaczył w polsce to też bym kupił; / na razie sobie nie obiecuję, ale może kiedyś poszukam, albo zamówię. na razie tylko z mp3. ale nie ma jak sreberko :(
-
Grande Pynda
Ja widzialem na VIVIE... potem dostalem plyte; -) Cala plyta jest kosa! -
Little Rock and Roll Queen
Hmm ja jakiś czas temu usłyszałam chyba w radiu w 3 „Club foot” i „Processed beats”…potem zapomniałam o nich…
I teraz jakos w grudniu na koncercie Negatywu przypomniałam sobie o nich:P Bo po koncercie basista włączył ta płytę…
I ostatnio często katuje:D
-
PHILO DANGER POWERS
mam podobne zdanie jak o franz ferdinant - cala plyta mistrz!!! processed beats if i had to:P -
Anonim
-
Anonim
Ja we wrzesniu 2004
dostalam plytke od siostry no i mnie wciagnelo... -
Anonim
ja o kasabian dowiedziałam się od znajomych będących w uk tak mi trąbili o tym że dla świetego spokoju posłuchałam club foot i juz było po mnie :) -
nana.
Najpierw zobaczyłam teledysk do "LSF" na MTV2, ale nie pamiętałam ani co, ani kto i po bezskutecznych poszukiwaniach zapomniałam o tym.
W jakiś czas potem, mając włączony telewizor w tle, usłyszałam fajną piosenkę; niejakie "Cutt off" Kasabian. Ściągnęłam całą płytę, przesłuchałam, z radością odkryłam tam "LSF" (no i inne fajne kawałki) i tak jakos zostało...; ) -
Grande Pynda
NAJPIERW KUMPEL POKAZAL MI FLAGE KASABIAN/ JAK OKLADKA/, POTEM POKAZAL CLIP I JUZ BYLO WIADOMO O CO CHODZI... -
Pawłow
ja rowniez najpierw usłyszałem/zobaczyłem "LSF", pozniej inne single i w koncu cała płytka - raczej tradycyjna sciezka fascynacji -
Anonim
kiedyś gdzieś tam usłyszalam. wpadło w ucho. zapisałam sobie nazwe w kom. i zapomniałam. pewnego słonecznego dnia 'sprzątałam' w komórce i sie natknełam na nazwe. ściągnełam mp3 i sie zakochałam. i teraz tylko słucham, słucham i słucham. bo przeciez inaczej sie nie da, co nie?:) -
Anonim
Hm...zobaczyłam chyba teledysk do reason is treason i mnie zaintrygował.Potem były inne single które potwierdzały że jest to zespół dobry...
Dostałam płytę i uzależniłam sie od tych dźwięków:) -
Anonim
Wszystkich którzy interesują się muzyką, zapraszam od 9.00 do 12.00 w sobotę na audycje "Adapter" w Radioaktywnym.
A w nim,
w pierwszej godzinie: troche wspomnień
w drugiej: nowe płyty (Stereophonics,The Frames,Coldplay..itd)
w trzeciej: muzyka z oklaskami, kalendarium, remixy
Czasami konkursy z nagrodami:)
Pozdrawiam i zapraszam,
Adapter
Radia słuchamy:
http://www.radioaktywne.pl
-
Tomek
-
Madziusej
- 1
- 2