KATEDRA JĘZYKOWA [382]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kursy.jezykowe

Język francuski - POZIOM PODSTAWOWY (A1)

tryb normalny:
    obejmuje 50h lekcyjnych (45 min), zajęcia 2 razy w tygodniu po 2 h lekcyjne w godzinach popołudniowych, przewidywany czas trwania zajęć - ok. 3 miesiące z przerwami na dni świąteczne

tryb weekendowy:
    obejmuje 50h lekcyjnych (45 min), zajęcia 2 razy w tygodniu (sobota, niedziela) po 4 h lekcyjne w godzinach 9.00-12.00, przewidywany czas trwania zajęć - ok. 3 miesiące z przerwami na dni świąteczne

Planowany termin rozpoczęcia zajęć:
    01. 10. 2008r.

Cena: 400zł

Cena obejmuje koszt prowadzenia zajęć językowych oraz materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika.
    Osoby kontynuujące u nas naukę na wyższych poziomach są uprawnione do zniżek w opłacie za kurs.

Zapewniamy Państwu:
    - Wykwalifikowanych lektorów z doświadczeniem w prowadzeniu zajęć wśród różnych grup wiekowych
    - Zajęcia w małych grupach, maksymalnie 12 osobowych
    - Zajęcia w przyjaznej, miłej atmosferze
    - Pomoc w nadrobieniu programu w przypadku nieobecności na zajęciach
    - Przybliżenie nie tylko języka, ale również kultury i obyczajów danego kraju

Zajęcia odbywają się w centrum Warszawy przy Metrze Politechnika.
    Dokładna lokalizacja: Politechnika Warszawska, Wydział Inżynierii Produkcji

• kursy.jezykowe

Język francuski - POZIOM ZAAWANSOWANY (A2)

tryb normalny:
    obejmuje 50h lekcyjnych (45 min), zajęcia 2 razy w tygodniu po 2 h lekcyjne w godzinach popołudniowych, przewidywany czas trwania zajęć - ok. 3 miesiące z przerwami na dni świąteczne

tryb weekendowy:
    obejmuje 50h lekcyjnych (45 min), zajęcia 2 razy w tygodniu (sobota, niedziela) po 4 h lekcyjne w godzinach 9.00-12.00, przewidywany czas trwania zajęć - ok. 3 miesiące z przerwami na dni świąteczne

Planowany termin rozpoczęcia zajęć:
    01. 10. 2008r.

Cena: 450zł

Zapewniamy Państwu:
    - Wykwalifikowanych lektorów z doświadczeniem w prowadzeniu zajęć wśród różnych grup wiekowych
    - Zajęcia w małych grupach, maksymalnie 12 osobowych
    - Zajęcia w przyjaznej, miłej atmosferze
    - Pomoc w nadrobieniu programu w przypadku nieobecności na zajęciach
    - Przybliżenie nie tylko języka, ale również kultury i obyczajów danego kraju

Zajęcia odbywają się w centrum Warszawy przy Metrze Politechnika.
    Dokładna lokalizacja: Politechnika Warszawska, Wydział Inżynierii Produkcji

• kursy.jezykowe

Istnieje możliwość utworzenia grup zaawansowanych B1, B2 ze wszystkich języków w miarę zainteresowania uczestników.
  • kursy.jezykowe

Nastąpiła mała pomyłka w ogłoszeniu, za co bardzo przepraszam.
    Dokładna lokalizacja to Politechnika Warszawska, Wydział Inżynierii Środowiska.
  • Anonim

mam pytanko: w jakie dni i w jakich godzinach są zajęcia,
    to dla mnie ważne, bo muszę ogarnąć jeszcze studia i pracę

pozdrawiam
    Angelika
  • kursy.jezykowe

Zajęcia będą prowadzone w ramach czasowych: 17:30-21:30
    grupy rozłożone będą najprawdopodobniej: poniedziałek i środa, wtorek i czwartek.
  • Vella

Byłabym raczej zainteresowana kursem nieco mniej intensywnym, w którym zajęcia odbywałyby sie jeden raz w tygodniu.
    Z doświadczenia wiem, że 2/7 to dla mnie za dużo, nie mam czasu by przygotowac się do kolejnych zajęć.
    Czy jest w ogóle taka opcja?

Jaką metodą prowadzone są lekcje? Nacisk na mówienie czy gramatykę?

Czy przed podjęciem decyzji można przyjść na lekcje próbne?
    Na jakich warunkach?

Czy szkoła przeprowadza test sprawdzający wiedzę?
    Uczyłam sie kiedyś francuskiego, dawno i niewiele pamiętam (zdałam maturę z fr. ok.14 lat temu), nie wiem czy powinnam zacząć znów od podstaw, czy może jednak wyżej. Są jakieś "poziomy pośrednie", ewentualnie możliwość dołączenia do kursu podstawowego później, gdy kursanci osiagną "mój" poziom?

• kursy.jezykowe

Palnujemy zorganizować zajęcia weekendowe od 9 do 12 albo w soboty albo w niedziele.
    Co do naszych metod nauczania, to staramy się wszystko połączyć, zarówno gramatykę, wymowę, słownictwo itp. Chodzi głównie nam o to aby nasz kursant potrafił spokojnie prowadzić konwersacje w danym języku, a do tego nie zbędna jest wiedza gramatyczna, bogate słownictwo, odpowiednia wymowa.
    Co do lekcji próbnych to raczej tego nie praktykujemy.
    Oczywiście staramy się w miarę możliwości sprawdzać więdzę kursanta i kandydata.
    Jestem przekonany że szybko sobie Pani u nas wszystko przypomni :)
  • Trivia

A w takim razie jaki jest zakres materiału na kursie zaawansowanym? Chciałabym bardzo pójść na taki kurs, jednak nie wiem czy sobie poradzę. Z wiedzą z francuskiego raczej u mnie średnio.
  • kursy.jezykowe

KURS FRANCUSKIEGO A1

gramatyka kursu obejmuje:
    Zasady wymowy
    Czasownik, Czas teraźniejszy (présent),  czasowniki avoir i être, czasowniki regularne (1 i 2 grupy), czasowniki 3 grupy (aller, prendre,
    connaître, faire, savoir, venir, voir,vouloir, pouvoir, lire, partir, sortir,
    attendre,servir) czasowniki zwrotne, Czas przyszły (futur proche) Rzeczownik z rodzajnikiem nieokreślonym i określonym, z rodzajnikiem określonym ściągniętym (z przyimkiem "de") liczba pojedyncza i mnoga

Przymiotnik rodzaj męski i żeński
    Zaimek osobowy akcentowany (w funkcji podmiotu i po przyimku) Przyimki, Liczebnik  główny i porządkowy

• kursy.jezykowe

KURS FRANCUSKIEGO A2

gramatyka kursu obejmuje:
    CZASOWNIK
    Czas przyszły - futur proche, Czas przeszły - passe compose
    Tryb rozkazujący, Czasowniki zwrotne
    Bezokolicznik po czasownikach modalnych i zwrotach przyimkowych
    - il faut + bezokolicznik

ZAIMEK
    Zaimki osobowe dopełnienie bliższe (me, te, nous, sous, le, la, les)
    Zaimki osobowe dopełnienie dalsze ( me, te , nous, sous, lui, leur)
    Zaimek przysłówkowy Y/EN

PRZECZENIA
    Wyrażenie przyczyny, celu
    Zwroty wyrażające pewność, niepewność
    Zwroty: trochę, dużo, kilka, dość, zbyt itp

Zaimki dzierżawcze i wskazujące
    Przymiotniki
  • Vella

>Jestem przekonany że szybko sobie Pani u nas wszystko
    >przypomni :)

Nie sądzę, bo nie skorzystam. Chociażby z tego powodu:
    >Co do lekcji próbnych to raczej tego nie praktykujemy.
    Zero zaufania dla takiej szkoły.

Do tego jeszcze te intensywne kursy dwa dni w tygodniu, to dla mnie za dużo. Weekendowe natomiast nie wchodzą w grę wcale.
    Szkoda. Ale może i dobrze, lepiej wyjdę trzymając się metody speak; -)
    Tam nie "w miarę możliwości" ale każdemu (oprócz startujących od zera) robią test, kwalifikujący do danego poziomu. Przyznam, że to najbardziej dla mnie korzystne.
  • kursy.jezykowe

W takim razie życzymy powodzenia...
  • Orianna

dlaczego nie ma B1 B2???
  • kursy.jezykowe

Postanowiliśmy zacząć od grup podstawowych, z czasem dojdzie b1 i b2, może od stycznia nawet.
  • Żwira...? :)

a czy istnieje możliwość, że od nowego roku będą zajęcia (A1) w trybie normalnym ale godzinach bardziej rannych niż popołudniowych?
  • kursy.jezykowe

pomyslimy
  • Zbychu-Zbych

>Żwira...? :) napisała:
    >a czy istnieje możliwość, że od nowego roku będą
    >zajęcia (A1) w trybie normalnym ale godzinach bardziej
    >rannych niż popołudniowych?

Podpinam się pod pytanie
  • kursy.jezykowe

z francuskiego może być ciężko :(
  • Chciałabym zapisac się na kurs. Mam kilka pytan.. kiedy można się zapisac? w jakie dni, w jakich godzinach i gdzie? i ostatnie pytanie.. Czy cena, ktora jest podana za poziom A1, bo na taki planuje - 400 zl to cena calego kursu? tj. tych 50 godzin?
  • 1
  • 2
| |

Witam wszystkich bardzo serdecznie na naszym gronie. Znajdziecie tutaj informacje odnośnie naszych ...

Katedra Językowa

• Nowowiejska 20
  • 00-653, Warszawa, www.katedra.edu.pl
  • 608 384 274 , kursy.jezykowe@o2.pl

Katedra to nowoczesna szkoła językowa. Pierwsze nasze kursy odbyły się w 2007 roku, zaczynaliśmy z językiem japońskim, obecnie nasza oferta systematycznie się powiększa. Kursy tworzymy głównie dla młodych ludzi, uczniów, studentów, pragniemy aby powiększali swoje lingwistyczne umiejętności. W obecnych czasach, gdzie świat staje się coraz mniejszy, osiągalny dla większości osób, umiejętności językowe stanowią jedyną barierę w komunikacji z innymi kulturami. Katedra to pasjonaci, pragnący takie bariery przełamywać, dajemy z siebie wszystko aby Wam tą naukę uprościć. Nasze kursy charakteryzują się doskonałą jakością, przy relatywnie najniższych cenach w kraju.

Fotki