- 1
- 2
-
isiek
.. poszukuję dobrych restauracji, najlepiej kuchnia włoska, polska i coś międzynarodowego.
Co mi polecacie? Poproszę nazwy, adresy oraz dania.
Dziękuję
isiek -
kiesh
za wiele to tego nie ma, ja to zazwyczaj do ristorante smigam na sciegiennego jak juz, ewentualnie pizza hut :D -
isiek
ph fuj, pizza utopiona w oleju ble..
to drugie przetestuje..; )
thx.. :) -
robur
tradycyjnie polskiej kuchni mozna sprobowac na stolowce mpo na kieleckich siejach (mapka: http://www.kielce.mpo.pl/mapki/kiel... ). zeby nie bylo ja sobie jaj nie robie tam sie je baaaaaaaaardzo tanio i do syta. i sama stolowka jest klimatowa :) -
-
Gołda Michał said: Buddha alive!
-
isiek
robur będę miał gości zza miedzy także tam może i klimatycznie jest, ale jednak to chyba, nie o to mi chodziło.. -
robur
zalezy od gosci. jesli to znajomi i ludzie z dystansem to moglibysie na tym mpo niezle usmiac. zreszta co to za roznica czy to jest szwed czy polak. jak szwed to wiadomo kultura, a polak to sie obgryziono koscio zadowoli; ) ale moze to ja sie myle i na mpo jest zakaz wstepu dla osob nie posiadajacych polskiego obywatelstwa ? z drugiej strony byc moze turysta dewizowy liczyc moze na wiekszego mielonego... -
isiek
nie, no aż tak z nimi nie jest, możemy iść do Tempo na lunch, ale wieczorem na coś lepszego chciałbym ich zabrać..; ) -
Matio
kiedyś przy ul Równej była bardzo fajna, miła i przytulna pizzeria oferująca tanią i naprawdę bardzo dobrą pizze..
ale niestety ją usunęli...
a szkoda...
-
nie?
poleciłabym Azteca,bo sama tam bywam od czasu do czasu (naprzeciwko Plant, koło Silnicy), ale tam to nie wiem, czy znajdzie sie coś polskiego, bo to głównie kuchnia meksykańska.
a może Tara? Sródmiejska? Victoria? -
Matio
-
K@cpeR
Ja polecam "Karczmę Cztery Konie" na Parku Stadion
http://www.czterykonie.pl -
nie?
>Matio napisała:
>A właśnie: w Aztecu można coś zjeść??
można, można, tylko po meksykańsku:P -
>robur napisał
>zeby nie bylo
>ja sobie jaj nie robie tam sie je baaaaaaaaardzo tanio i do
>syta. i sama stolowka jest klimatowa :)
to jest racja, świetna stołówka i niewiarygodnie tania! -
sPLATTEr [ kts_exum_j^f? ]
w czterech koniach dobrze zjesz, prawda. Po polsku i solidnie,
deko niewygodny dojazd tylko.
w hulaj duszy polskie jedzonko w mega wielkich porcjach
(micha mnicha czy jakoś tak się nazywa mega wypas)
z międzynarodowych - bardzo polecam Si Senor (na placu
wolności - pycha jedzonko, niespecjalnie gigantyczne porcje,
jakość ogólnie na światowym poziomie) - koniecznie zapróbujcie
tapasów - ciasta z tuńczykiem, gambas, chorizo i dań polecanych w danym tygodniu, naprawde smakowite!
Akasaka (pycha sushi i rewelacyjna sałatka Katsu z kurczaka z
sosem miodowo-musztardowym)
Na Ściegiennego jest napomykana już Restauracja Włoska - także bomba jedzenie, pyszne i niespecjalnie zaporowe ceny..
Standardowo - Asean polecam, niedrogo, pyszne dania typu cielęcina w sosie słodko-kwaśnopikantnym, kurczak w cieście w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki, krewetki duże na maśle, schabik na patelni przeczosknkowany do oporu.
Nie wiem jak teraz jest w Pod Różą, kiedyś było naprawdę smacznie,
dawno tam nie byłem. Polędwiczki z figami były kiedyś w menu, odlot (potem nie było).
Niezłe jedzonko jest też w Leśnym Dworze na Stadionie.
Odradzam natomiast sparzony własnym doświadczeniem 4 knajpy: Victoria - super wystrój, gruba cena, jedzenie bez reweli
Royal - świetny wystrój, ceny średnio-niskie, jedzenie jak przed remontem tzn. jak z przeciętnej jadłodajni.
Tawerna Grecka - lubię greckie jedzenie, ale tam jakoś mi nie smaczy.
Aztek - hmm meksykańskie jedzonko sam lepiej przyrządzam osobiście :) więc średnio mi tam pasi.
Sfinks - na upartego jak reszta zamknięta :) -
>Sfinks - na upartego jak reszta zamknięta :)
MC Donald's - jak Sfinks zamknięty -
>gem napisał
>>Sfinks - na upartego jak reszta zamknięta :)
>
>MC Donald's - jak Sfinks zamknięty
To już naprawdę jak się nie ma wyjścia :) -
Po ja bym Sfinksa traktował podobnie. Bardzo przeciętne jedzenie wycenione znacznie powyzej swojej wartości i tyle.
-
-
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Kielce
- Załóż własne grono tematyczne