Kielce [3209]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • isiek

.. poszukuję dobrych restauracji, najlepiej kuchnia włoska, polska i coś międzynarodowego.

Co mi polecacie? Poproszę nazwy, adresy oraz dania.

Dziękuję
    isiek
  • kiesh

za wiele to tego nie ma, ja to zazwyczaj do ristorante smigam na sciegiennego jak juz, ewentualnie pizza hut :D
  • isiek

ph fuj, pizza utopiona w oleju ble..

to drugie przetestuje..; )

thx.. :)
  • robur

tradycyjnie polskiej kuchni mozna sprobowac na stolowce mpo na kieleckich siejach (mapka: http://www.kielce.mpo.pl/mapki/kiel... ). zeby nie bylo ja sobie jaj nie robie tam sie je baaaaaaaaardzo tanio i do syta. i sama stolowka jest klimatowa :)
  • Gołda Michał said: Buddha alive!

nie ma jak u mamy...a w niedziele do babci !
  • isiek

robur będę miał gości zza miedzy także tam może i klimatycznie jest, ale jednak to chyba, nie o to mi chodziło..
  • robur

zalezy od gosci. jesli to znajomi i ludzie z dystansem to moglibysie na tym mpo niezle usmiac. zreszta co to za roznica czy to jest szwed czy polak. jak szwed to wiadomo kultura, a polak to sie obgryziono koscio zadowoli; ) ale moze to ja sie myle i na mpo jest zakaz wstepu dla osob nie posiadajacych polskiego obywatelstwa ? z drugiej strony byc moze turysta dewizowy liczyc moze na wiekszego mielonego...
  • isiek

nie, no aż tak z nimi nie jest, możemy iść do Tempo na lunch, ale wieczorem na coś lepszego chciałbym ich zabrać..; )
  • Matio

kiedyś przy ul Równej była bardzo fajna, miła i przytulna pizzeria oferująca tanią i naprawdę bardzo dobrą pizze..
    ale niestety ją usunęli...
    a szkoda...
  • nie?

poleciłabym Azteca,bo sama tam bywam od czasu do czasu (naprzeciwko Plant, koło Silnicy), ale tam to nie wiem, czy znajdzie sie coś polskiego, bo to głównie kuchnia meksykańska.

a może Tara? Sródmiejska? Victoria?
  • Matio

A właśnie: w Aztecu można coś zjeść??
  • K@cpeR

Ja polecam "Karczmę Cztery Konie" na Parku Stadion
    http://www.czterykonie.pl
  • nie?

>Matio napisała:
    >A właśnie: w Aztecu można coś zjeść??

można, można, tylko po meksykańsku:P
  • gem

>robur napisał
    >zeby nie bylo
    >ja sobie jaj nie robie tam sie je baaaaaaaaardzo tanio i do
    >syta. i sama stolowka jest klimatowa :)

to jest racja, świetna stołówka i niewiarygodnie tania!
  • sPLATTEr [ kts_exum_j^f? ]

w czterech koniach dobrze zjesz, prawda. Po polsku i solidnie,
    deko niewygodny dojazd tylko.

w hulaj duszy polskie jedzonko w mega wielkich porcjach
    (micha mnicha czy jakoś tak się nazywa mega wypas)

z międzynarodowych - bardzo polecam Si Senor (na placu
    wolności - pycha jedzonko, niespecjalnie gigantyczne porcje,
    jakość ogólnie na światowym poziomie) - koniecznie zapróbujcie
    tapasów - ciasta z tuńczykiem, gambas, chorizo i dań polecanych w danym tygodniu, naprawde smakowite!

Akasaka (pycha sushi i rewelacyjna sałatka Katsu z kurczaka z
    sosem miodowo-musztardowym)

Na Ściegiennego jest napomykana już Restauracja Włoska - także bomba jedzenie, pyszne i niespecjalnie zaporowe ceny..

Standardowo - Asean polecam, niedrogo, pyszne dania typu cielęcina w sosie słodko-kwaśnopikantnym, kurczak w cieście w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki, krewetki duże na maśle, schabik na patelni przeczosknkowany do oporu.

Nie wiem jak teraz jest w Pod Różą, kiedyś było naprawdę smacznie,
    dawno tam nie byłem. Polędwiczki z figami były kiedyś w menu, odlot (potem nie było).

Niezłe jedzonko jest też w Leśnym Dworze na Stadionie.

Odradzam natomiast sparzony własnym doświadczeniem 4 knajpy: Victoria - super wystrój, gruba cena, jedzenie bez reweli

Royal - świetny wystrój, ceny średnio-niskie, jedzenie jak przed remontem tzn. jak z przeciętnej jadłodajni.

Tawerna Grecka - lubię greckie jedzenie, ale tam jakoś mi nie smaczy.

Aztek - hmm meksykańskie jedzonko sam lepiej przyrządzam osobiście :) więc średnio mi tam pasi.

Sfinks - na upartego jak reszta zamknięta :)
  • gem

>Sfinks - na upartego jak reszta zamknięta :)

MC Donald's - jak Sfinks zamknięty

>gem napisał
    >>Sfinks - na upartego jak reszta zamknięta :)
    >
    >MC Donald's - jak Sfinks zamknięty

To już naprawdę jak się nie ma wyjścia :)
  • gem

Po ja bym Sfinksa traktował podobnie. Bardzo przeciętne jedzenie wycenione znacznie powyzej swojej wartości i tyle.

racja, chociaż przynajmniej wygląda jak koklet :)
  • gem

no wygląda:)
  • 1
  • 2
| |

moja mała ojczyzna... zapraszamy wszystkich którzy są kielczanami, nie są lecz czują się kiel...

Fotki

Miejsca grona (3)