-
Mikey
Tak się ostatnio zastanawiałem. Choć od jakiegoś czasu zaczyna się coś dziać i widać zmiany to czy waszym zdaniem czegoś brakuje w Kielcach??? Czego nie ma, a fajnie by było jakby było. Wiem, że to wyliczanka ale może wyjdzie z tego jakaś konkretna dyskusja. Może co warto by zmienić w naszym, zacnym przecie bo nie inaczej, grodzie. Może co warto by zmienić lub trzeba stworzyć, zbudować od podstaw
Na początek jako punkt wyjścia podam ściankę wspinaczkową. A najlepiej to kilka ścianek aby tłoku nie było; ) Kiedyś zdarzyło mi się być na takiej ściance i muszę powiedzieć, że to dość fajny sposób na aktywny wypoczynek. W bilard i w rzutki można pograć w każdym pubie. Mamy nawet kręgielnię (jest w jednym hotelu ale nie będę im robił reklamy) ale jesio tam nie byłem. Trza by zebrać ekipę (coby taniej wyszło). Ale to temat na osobną bajkę…
Zatem jakie macie propozycje co jeszcze przydało by się w Kielcach.
Zatem igrzyska uważam za rozpoczęte. Niniejszym oddaje temat do naszego wspólnego użytku.
-
Hubercik ( ", )
W CK jest kilka scianek wspinaczkowych ktore sa ogolnie dostepne. Ale przydała by sie jakas wieksza cos pokroju śniadkowej... wg mnie przydalby sie snowpark :) -
Zielona:)
-
Krzysiu
Brakuje prawdziwego uniwersytetu. To podstawa. TAkże rzeczy nieco bardziej wielkomiejskie, jak aquapark, moga podbudowac kielczan, zmienic ich nastawienie. A psychika to bardzo wiele, przykladem moze byc nawet stadion czy fakt, jak na samopoczucie mieszkancow wplywa remont ul. Sienkiewicza -
-
Siajka;)
Porządnej galeri handlowej,jeszcze jedna kręgielnia jest na rynku :)) Brakuje mi też porządnego basenu :)) -
!PannaGipson!
no jakaś fajna gaeria.. tylko nie ze sklepami które są już w Ck tylko z jakimiś nowymi fajnymi. Bo taką nadzieje miałam jak budowali pasaż że będą jakieś nowe sklepy a tu nic. No wiec sklepów których jeszcze nie ma. no i jakiś fajny aquapark by się przydał. I coś atrakcyjnego i jedynego w swoim rodzaju żeby kielce nie były wg. innych nadal dziurą tylko żeby przyciągały turystów xD -
Anonim
Sie zgadzam z powyższymi zdaniami; porządny basen, sklepy których u Nas nie ma, i brakuje tego czegoś, może wielki park rozrywki?:> -
Anonim
Sie zgadzam z powyższymi zdaniami; porządny basen, sklepy których u Nas nie ma, i brakuje tego czegoś, może wielki park rozrywki?:> -
Litha
H&M, Cropp Town, Zara i tego typu sklepy.
Jeszcze więcej "fajnych", kolorowych ludzi ^^
Odświeżenia starych, brudnych i brzydkich osiedli.
I taak Uniwersytetu.
Tak, tak baasen taki jakiś pożądny i fajny.
I LODOWISKA !! -
Anonim
-
→The Center Of Attention.
hmm męskiego wydania klubu go-go xD
Na tańce Go Go Go xD :) OŁ Yeah Zrobimy show :D -
Anonim
-
Anonim
-
Mikey
Widzę, że wiele nam brakuje w naszym mieście. Zgadzam się, że wyremontowana Sienkiewka i stadion (bo wszędzie o nim od roku głośno. Ale to dobrze) podnoszą miejskie morale.
No tak. Uniwerek może i by się przydał ale marne szanse moim zdaniem. Żenienie na siłę Akademii z Polibudą na nic się nie zda. Bo to nie jest małżeństwo z rozsądku tylko na razie z przymusu. Porządny basen, coby było gdzie potrenować, a i aqua park to też nie byle co. Dla każdego coś dobrego. Lub co kto woli. Mogło by to ściągać ludzi. A Park rozrywki to by był istny strzał w 10. Wszak w całym kraju nie ma niczego podobnego. Ale taki z prawdziwego zdarzenia. Z kolejkami górskimi i inszymi atrakcjami. Bo to, to tam na Śląsku to stare i się nie liczy. Takowe inwestycje na pewno przyciągnęły by turystów, którzy musieli by odszczekać to co do tej pory mówili o Kielcach.
I tak BTW. Może mi ktoś coś bliżej powiedzieć o tych ściankach wspinaczkowych. Jak się na taki przybytek wybrać. Znaczy ile takowa przyjemność kosztuje i w jakich godzinach można korzystać. Ktoś wcześniej wspomniał o kręgielni w Rynku. Gdzie to konkretnie jest i jakie ceny. Z góry dzięki za info.
-
Anonim
-
Iguell
-
Anonim
-
Anonim
-
Iguell
>anett napisała:
>Ja wiem kto plecie dredy w Ck : >
Byłabyś tak łaskawa i powiedziała?;>
-
Marcin
>Mikey napisał
Ktoś wcześniej wspomniał o
>kręgielni w Rynku. Gdzie to konkretnie jest i jakie ceny. Z
>góry dzięki za info.
>
kręgielnia jest w klubie Dyspensa na piętrze kamienicy koło pizzerii Dominium. Polecam fajna atmosfera, fajne kanapy, i fajny nawet tory, tylko szkoda że tylko dwa :/ no i cena narazie jest wysoka (40zł/h) bo kręgielnie są tylko trzy więc nie mają konkurencji a by się przydała; ) dlatego powiem że właśnie brakuje jeszcze kręgielni duuużej, takiego parku rozrywki jak to było już poruszane. Fajnie by było gdyby był też sklep dla plastyków z niższymi cenami :) Brakuje mi jeszcze kina jednego, no i pole golfowe to moje marzenie, no ale to to chyba nieprędko się wybuduje :( jeszcze fajnie by było gdyby była jakaś ładna duża galeria, ale taka z miejscem na sztukę, nie handlowa; ) no i filharmonia ale tego to się doczekam chyba :) bo ogólnie to jeszcze brakuje więcej kawiarni bo jest tłok w piątki, no i sklepów też jest mało w Kielcach niestety nie zawsze wszystko można dostać.. no to narazie tyle :)
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Kielce
- Załóż własne grono tematyczne