Kielce [3209]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ciapkowski

ZAMKOWA!! wieczorkiem w mhrocznej bramie (którą zagospodarowali w jakieś biuro [??] od ostatniej mojej wizyty) byłem niedawno i byłem w szoku że nie chodziłem w tak wyjątkowe miejsce (nie wiem jak za dnia, o zmroku jest ehhhhh)

z resztą są przecież na mapie (znów ta zwyczajna tania) zaznaczone szlaki. gdyby sobie iść w dół silnicy rozpoczynając od zalewu można zobaczyć sporo fajnych miejsc.

ul.kozia też mnie zauroczyła "pewnym wieczornym spacerkiem", w sumie nie wiem czemu :p
  • Anonim

TUNEL!!!
  • Yvotsh

>agag napisała:
    >Plac artystów, rynek, którego nie ma:P

oj, pojechałabyś do Katowic tam jest rynek, którego nie ma (wiem, bo tam studiuję i codziennie przezeń przechodzę)

Osobiście polecam Karczówkę (i mogiłę za klasztorem:)), Mundo Cafe, Wesołą Kawkę, całą ulicę Sienkiewicza (zwłaszcza wieczorem), plac zabaw przy ścieżce rowerowej obok Kościoła Garnizonowego, Plac Artystów, Katedrę, rezerwat Kadzielnia, kino Moskwa

a poza Kielcami? św. Katarzyna (źródełko św. Franciszka), Święty Krzyż i oczywiście moje ukochane Dębno City :) (gmina Nowa Słupia) :D
  • imisztazi

ja odbiegając od tematu ...

Zapraszam !

http://allegro.pl/item639892060_sza...

:)
  • Anonim

>Jagna napisała:
    >jak wszystkie wpisy wyżej :) i dodałaby pomnik pszczoły..
    >toz to ewenement na skale swiatowa; )

o kurde od 14 lat nieszkam w kielcach i o czyms takim nie slyszalam xD
    gdzie sie znajduje ten pomnik pszczoly?
    musze sie wybrac
  • Anonim

Piszta o tych CK ludzie!;) ogólnie są fajnym miastem i nie będzie to dziwne jak powiem, że kadzielnia...
  • Anonim

Co do pomnika... pszczoły często są niestety kradzione przez złomiarzy
    a co do miejsca, to zdecydowanie zgadzam się, że jest nim Kadzielnia. Warto również odwiedzić Świętokrzyski Park Narodowy. Bez problemu można dojechać busem.
  • Anonim

a "psie górki" kojarzycie? na wagary sporo osób tam chodzi latem tylko trzeba uważać, żeby w jakąś kupe nie wdepnąć, no i Zamkowa fajna uliczka
  • Katarzyna

Kielce to jedyne miasto gdzie mamy niemal w centrum naturalne atrakcje przyrodnicze:
    RZECZKĘ (Silnica)
    ZALEW (kielecki), łódki, motorówki, plażę
    SKAŁY (rezerwat Kadzielnia, ślichowice, Wietrznia), ścianki wspinaczkowe
    GÓRY (Karczówka, Telegraf, Skocznia), fajna panorama miasta
    WYCIĄGI NARCIARSKIE (Telegraf, Skocznia),
    LASY (dzielnica Pakosz Stadion) z miejscem na ognisko, grilla za free, tzw. park sportu i rekreacji.
    Wszystko to można podziwiać pieszo szlakami turystcznymi lub na rowerze podążając ścieżkami. O każdej porze roku okolice Kielc wyglądają pięknie i jest gdzie zrelaksować się po pracy czy w weekend. O walorach gór świętokrzyskich i okolic nie wspominając (zamek w Chęcinach, Krzyżtopór, Jaskinia Raj, święty Krzyż, Święta Katarzyna, Kurozwęki, Bałtów, Zagnańsk), fajne zalewy w okolicy (Cedzyna, Chańcza, Borków, Kaniów, Lipowica, Rejów itp). Czy w Łodzi, Warszawie, Poznaniu są takie walory przyrodnicze? W Łodzi jedyny najbliższy zalew 60 km. Porażka. Więc doceńcie Kielce, bo w pięknym miejscu leżą, choć żyje się tu nienajlepiej, bo gospodarczo miasto to porażka. Ale znajomi z Polski jak przyjeżdżają w odwiedziny to są zachwyceni zajefajnymi miejscówkami. A mnie te miejscówki podobają się nocą, szczególnie kadzielnia, telegraf, ślichowice i karczówka z piękną panoramą. Ja codziennie po pracy jeżdżę rowerkiem po okolicy i nigdy nie mam dość. W każdy weekend wiosna, lato jesien wypad jak nie na szlaki w góry, to nad wodę, do knajpek na stadion, na kadzielnię, na pakosz. Polecam:). Trzeba umieć zauważyć, docenić i zorganizować sobie wolny czas. Inni naprawdę nam zazdroszczą.:)
| |

moja mała ojczyzna... zapraszamy wszystkich którzy są kielczanami, nie są lecz czują się kiel...

Fotki

Miejsca grona (3)