Kryminalistyka i kryminologia [1694]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam, szukam jakis ciekawych materialow, ksiazek, statystyk pokazujacych jak w praktyce funkcjonuja nasze zaklady poprawcze...najlepiej zeby to bylo mocne no ale rzetelnie opracowe bez jakis niepotwierdzonych rewelacji w stylu programow Uwaga...

Jesli macie cos godnego polecenia prosze o kontakt na priv albo na forum...

pzdr
  • Anonim

żadna książka nie przekaże Ci tego klimatu,atmosfery i tego jak jest naprawdę w zakładach poprawczych! najlepiej wejść w to środowisko...ja zaczynałam od ośrodka dla nieletnich dziewczyn, teraz czas na Areszt Śledczy..będę tam chodzić i przekonam się ,jak jest naprawdę.empiryczne doświdczenia to nie to samo co artyk...
  • Anonim

Miałam okazję praktykowac w Zakładzie poprawczym w Mrozach i rzeczywiście żadna ksiażka nie pokazuje tyle co praktyka
  • --@ różanna @--

moj brat jest w poprawczaku...nieciekawa historia pzrezylam to an wlasnej skorze...;/
  • Olala!

Tak moje przedmówczynie mają rację.Książka choćby nie wiem jak dobra nie pokaże tego,co się dzieje naprawdę.Zresztą z zakładami poprawczymi jest tak jak z aresztami i więzieniami-wcale nie resocjalizują a wręcz przeciwnie działają kryminogennie na podopiecznych.Dlaczego? Bo system nie działa tak jak powinien a poza tym brakuje na to kasy (jak na wszystko, co państwowe zresztą).
  • Anonim

Oj nie na wszystko brakuje kasy. Taki poseł np. wcale nie musi zaciskać pasa, a i do administracji kasa trafia jak do czarnej dziury.
    Można to wszystko naprawić, ale komuś musiałoby na tym zależeć.
  • dona huhi

witam ja sama byłam w zakladzie 2lata ale wiele sie nauczyłam
| |

Grono dla osób interesujących się tymi zagadnieniami, w szczególności sposobami i przyczynami p...

Fotki

Miejsca grona (0)