-
Anonim
Witam, szukam jakis ciekawych materialow, ksiazek, statystyk pokazujacych jak w praktyce funkcjonuja nasze zaklady poprawcze...najlepiej zeby to bylo mocne no ale rzetelnie opracowe bez jakis niepotwierdzonych rewelacji w stylu programow Uwaga...
Jesli macie cos godnego polecenia prosze o kontakt na priv albo na forum...
pzdr -
Anonim
żadna książka nie przekaże Ci tego klimatu,atmosfery i tego jak jest naprawdę w zakładach poprawczych! najlepiej wejść w to środowisko...ja zaczynałam od ośrodka dla nieletnich dziewczyn, teraz czas na Areszt Śledczy..będę tam chodzić i przekonam się ,jak jest naprawdę.empiryczne doświdczenia to nie to samo co artyk... -
Anonim
Miałam okazję praktykowac w Zakładzie poprawczym w Mrozach i rzeczywiście żadna ksiażka nie pokazuje tyle co praktyka -
--@ różanna @--
moj brat jest w poprawczaku...nieciekawa historia pzrezylam to an wlasnej skorze...;/ -
-
Olala!
Tak moje przedmówczynie mają rację.Książka choćby nie wiem jak dobra nie pokaże tego,co się dzieje naprawdę.Zresztą z zakładami poprawczymi jest tak jak z aresztami i więzieniami-wcale nie resocjalizują a wręcz przeciwnie działają kryminogennie na podopiecznych.Dlaczego? Bo system nie działa tak jak powinien a poza tym brakuje na to kasy (jak na wszystko, co państwowe zresztą). -
Anonim
Oj nie na wszystko brakuje kasy. Taki poseł np. wcale nie musi zaciskać pasa, a i do administracji kasa trafia jak do czarnej dziury.
Można to wszystko naprawić, ale komuś musiałoby na tym zależeć. -
dona huhi