Kryminalistyka i kryminologia [1694]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Byłabym zainteresowana zrobieniem praktyk w CLK, nie wiecie jak, gdzie, kiedy, do kogo się zgłosić?
  • Anonim

Jesli nie organizuje ich Twoj wydzial to moze byc problem. Generalnie kwestia praktyk jest w kompetencji dyrektorow biur KGP w tym wypadku Dyrektora CLK. Wypada wiec skrobnac do niego jakies pismo z prosba o umozliwienie odbycia praktyk + dobre uzasadnienie.

Jednak zwykle takie rzeczy organizowane sa na lini uczelnia - CLK.

Mozesz jeszcze sie zorientowac w samym CLK, moze cos dzialaja w tym obszarze.

Zajrzyj jeszcze na strone KSP, oni maja swoje laboratorium, maja tez jakis program praktyk studenckich.
  • Anonim

To link do stołecznej (praktyki studenckie):
    http://www.ksp.waw.pl/?page=Structu...
    Jednak musisz mieć dobre argumenty, żeby pozytywnie rozpatrzyli Twoje podanie.
  • Anonim

wejdz na strone clk i napisz do nich maiala oni powiedza Ci co dalej ja tak zrobilam
  • Weronika

ja mialam tam praktyki w styczniu i z tego co sie orientuje to nie przyjmuja juz studentow:(( Ale mam nadzieje ze jednak cos sie zmienilo...
  • Szyszka

ludziochy z warszawy! pytanie głupie, ale mam maturalnego doła.
    gdzie się studiuje biologię > genetykę molekularną? na wumie?
  • Anonim

>hilidru napisała:
    >To link do stołecznej (praktyki studenckie):
    > http://www.ksp.waw.pl/?page=Structu...
    >Jednak musisz mieć dobre argumenty, żeby pozytywnie
    >rozpatrzyli Twoje podanie.

co to znaczy "dobre argumenty"?? :/
  • AIN'T MY BITCH

studia które ukończyłaś albo jesteś w ich trakcie, raczej na lab. kryminalistyczne nie przyjmą osoby która studiuje "menadżerstwo" w Cosinusie :P
  • Ania nie Anka

oo to ja studiuje biologie:) jest szansa
  • Anonim

>AIN'T MY BITCH napisał
    >studia które ukończyłaś albo jesteś w ich trakcie,
    >raczej na lab. kryminalistyczne nie przyjmą osoby która
    >studiuje "menadżerstwo" w Cosinusie :P

ok, myślałam, że ogólnie jest ciężko, nawet jeśli studiuje się jeden z kierunków wymienionych na liście. dziękuję i spróbuję.; )
  • Zombie Princess

Z tego co napisaliście dostanie się tam na praktyki graniczy z cudem.
    Ja poszłam z przygotowanym wcześniej podaniem do dyrektora CLK i następnego dnia do mnie oddzwoniła jego sekretarka, żeby ustalić jakie terminy mi pasują. Straszne, nie?
  • Anonim

ale złożyłaś podanie o praktyki na Wydziale, na którym chcą studentów Twojego kierunku?
    z góry dziękuję. :)

ps. wiem, że mój kolega się nie dostał tam na praktyki, pisał jakieś odwołania, ale nic z tego nie wyszło. tyle że on chyba chciał na wydział, który nie chciał studentów naszego kierunku. :)
  • Zombie Princess

Odp.: Tak.
  • Gośka

a jakie kierunki studiów wchodzą w grę?
  • MARY

Cywilowi będzie cięzko:-( też myslałam o CLK po studiach (kończyłam biologię), ale mam znajomego który dobrze zna jakiegoś tam wyżej postawinego gościa w CLK i dowiadywał się dla mnie i najlepiej ukończyć studia a potem dostac się do policji. Jako cywil zarabia się marne grosze i jest się gorzej traktowanym (o ile się człowiek dostanie). Najlepiej studia+szkoła policyjna. A jakie kierunki? Napewno specjlalistyczne: medycyna, chemia, biologia, farmacja, no i te związane z mechaniką, bronią, po WAT itp. Ale też jestem źródłem informacji z 2 ręki:-P
  • Szyszka

po medycynie, specjalizacji i szkole policyjnej człowiek ma już siedemset lat (; ale mnie to nie odstrasza. i tak spróbuję się dostać na medycynę. ale... cóż, będzie ciężko.
  • Kasiek

hej, a ja mam takie pytanie jak dojechac do clk? jaki jest tam przystanek?
  • Magda

na stronie clk wymienione są kryteria przyjmowania na praktyki
    i np żeby aplikować do wydziału biologii trzeba mieć ukończony 3 rok studiów...

Czy orientuje się ktoś z Was czy są jakieś od tego odstępstwa? Chciałbym dostać się tam na praktyki po 2. roku
  • Magda

halo halo czy ktoś odwiedza to grono????!!!!!!!!!!!!!!!
| |

Grono dla osób interesujących się tymi zagadnieniami, w szczególności sposobami i przyczynami p...

Fotki

Miejsca grona (0)