-
Anonim
Witam,
chciałam się zapytać, czy ktoś zna jakieś bardziej szczegółowe informacje, dotyczące tego kierunku (Centrum Nauk Sądowych Uniwersytetu Warszawskiego)? To studia normalne, czy podyplomowe? Czy już istnieją, czy tylko na papierze?
I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś ma jakieś rozeznanie, na jakie specjalizacje kryminalistyczne jest teraz zapotrzebowanie?
Próbowałam się dodzwonić w parę miejsc, aby udzielono mi informacji jakie studia wybrać, jaki kierunek, na co jest zapotrzebowanie w laboratorium, jednak wciąż mnie odsyłano pod inny numer, a pod ostatecznym zdecydowanie (łagodnie mówiąc) nie potraktowano poważnie, zbywczo. W internecie, nawet na tym gronie, jest kilka odpowiedzi - prawo bądź dziedziny biologii, chemii lub fizyki...Jest to dla mnie ZNACZĄCA różnica.
Na wydziale prawa na UW jest Kadra kryminalistyki, ale z drugiej strony, przecież to biolog/chemik/fizyk wykonuje prace laboratoryjne, nieprawdaż?
Czy znajdzie się wiec ktoś kompetentny, aby odpowiedzieć na moje pytania? :D Z góry dziękuję.
-
Magdalenka
Jak widzę temat umarł, ale mam dobrą wiadomość dla wszystkich zainteresowanych tematem.
Od lutego ruszają nowe studia podyplomowe na CNS. Dostępne dla wszystkich (nie tylko dla prokuratorów)!!!
pełna nazwa studiów:
PODYPLOMOWE STUDIA PRAWA DOWODOWEGO, KRYMINALISTYKI ORAZ NAUK POKREWNYCH
http://www.cns.uw.edu.pl
Już się zapisałam :)