Kryminalistyka i kryminologia [1694]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy zna ktoś z was pełny opis tej skali?? jest to skala opisująca morderców, od stopnia 1 do 22... stopień 22 opisuje najbardziej psychopatycznych morderców. szukałam w internecie ale nic nie mogę znaleźć. jeśli ktoś z was ją posiada to bardzo proszę o umieszczenie :):):) z góry dziękuję :):)
  • *Ola*

nie znam tej skali,ale od razu przyszedł mi na mysl program,ktory leci na discovery world 'okrutni ludzie' i tam wg jakiejs skali ci mordercy sa opisywani podobnej do tej, o ktorej piszesz :) ten program leci ok.22 - przynajmniej kiedys tak było
  • Hela

Poziom 1
    "Ci, którzy zabijają w obronie własnej i nie wykazują tendencji psychopatycznych.

Poziom 2.
    "Zazdrośni kochankowie, którzy, choć egocentryczni i niedojrzali, nie są psychopatyczni; pasjonaci przestępstw"

Poziom 3
    "towarzysze mordercy: mający odchylenia osobowości prawdopodobnie impulsywni, niektórzy posiadają cechy antyspołeczne"

Poziom 4
    "Ci, którzy zabijają w obronie własnej, po bardzo prowokacyjnym zachowaniu wobec ofiary"

Poziom 4
    "Wysoce narcystyczni, ale zdecydowanie psychopatyczne osoby z podstawowymi objawami psychotycznymi, którzy zabijają bliskich członków rodziny z zazdrości"

Poziom 5
    "Ludzie z traumą, zdesperowani ludzie, którzy zabijają nadużywają krewnych i innych. (Np. wspieranie narkomani), ale brak istotnych cech. Autentycznie skruszeni.

Poziom 6
    "Impulsywni mordercy bez Psychopatycznych funkcji."

Poziom 7
    "Wysoce narcystyczni, ale zdecydowanie psychopatyczni ludzi".
    z podstawowych objawów psychotycznych, którzy zabijają ich bliskich. Zazdrość to podstawowe motywy.

Poziom 8
    "nie psychopatyczni osób tłumiacy w sobie złość, którzy zabijają gdy wściekłości jest zbyt wielka do pochamowania.

Poziom 9
    "Zazdrośni kochankowie z wyraźnymi psychopatycznymi cechami"

Poziom 10
    "Zabójcy naśladujący sposób zabitych świadków. (Egocentryczni, ale zdecydowanie psychopatyczni)"

Poziom 11
    "Psychopatyczni zabójcy osób przeszkadzających im".

Poziom 12
    "Niezrównoważeni psychopaci, którzy zabijają, kiedy zostają lub czują się osaczeni".

Poziom 13
    "Mordercy ze słabą psychiką i psychopatyczną przeszłością

Poziom 14
    "Samolubni, bezlitośni psychopaci. Intryganci"

Poziom 15
    "Psychopatyczni lub popełniający z zimna krwią seryjne morderstwa zabójcy.

Poziom 16
    "Psychopaci popełniający wiele błędnych czynów".

Poziom 17
    "Seksualnie perwersyjne seryjni torturujący mordercy. Zabójstwo jest podstawowym motywem, nastepującym po dłuższych tortur (wśród mężczyzn gwałt jest głównym motywem zabójstwa z powodu ukrycia dowodów. Systematyka tortur nie jest głównym czynnikiem".

Poziom 18
    "Torturowanie i zabójstwo są głównym motywem zabójstwa.

Poziom 19
    "Psychopaci napędzani terroryzmem, zniewoleni, zastraszeni, gwałciciele.

Poziom 20
    "tortury jako główny motyw, ale w psychopatycznym aspekcie.

Poziom 21
    "Psyhcopatyczni mordercy zajęci torturami w skrajnym stopniu , jednakże nie wiadomo dlaczego dopuścili się morderstwa.

Poziom 22
    "Psychopatyczne, torturujący seryjni mordercy, z torturami jako główny motyw.
  • Anonim

ja oglądam na Discovery Investigation w niedziele... Program nazywa sie "Źli ludzie" jest jakoś po 23.
    Hela dziękuję bardzo za opis :):)
    Pozdrawiam:):):)
  • Anonim

a mam jeszcze pytanko... skąd masz ten opis??
  • Hela

byłam kiedyś na wykładzie poświęconym klasyfikowaniu zabójców. To u góry masz tłumaczone ze słuchu. Jeżeli bardzo byś potrzebowała to mogę tez przepisać wersje oryginalną - angielską.
  • Anonim

obawiam się, że z angielskiej niewiele zrozumiem :p hehe, ale jak będziesz miała chwilkę możesz przepisać :):)
  • Hela

Level 1
    "Those who kill in self defense and do not show psychopathic tendencies."

Level 2.
    “Jealous lovers who, though egocentric or immature, are not psychopathic; crime passional”

Level 3
    “Willing companions of killers: aberrant personality—probably impulse-ridden, with some antisocial traits”

Level 4
    “Those who kill in self-defense, after extremely provocative behavior toward the victim”

Level 4
    “Highly narcissistic, but not distinctly psychopathic persons, with a psychotic core, who kill loved ones or family members out of jealousy”

Level 5
    "Traumatize, desperate people who kill abusive relatives and others.(like to support a drug habit)" but lack significant traits. Genuinely remorseful."

Level 6
    "Impetuous hotheaded murderers without psychopatic features."

Level 7
    "Highly narrsasistic , but not distinctly psychopathic people."
    with a psychotic core, who kill those close to them. Jealously is an underlying motive.

Level 8
    "Non psychopathic people with smoldering rage who kill when that rage is ignited."

Level 9
    “Jealous lovers with marked psychopathic features”

Level 10
    "Killers of people who where in the way or killed for example witnesses.(egocentric but not distinctly psychopathic)"

Level 11
    "Psychopathic killers of people in the way."

Level 12
    "Power-hungry psychopaths who kill when cornered."

Level 13
    "Murderers with inadequate, rageful personalities and psychopathic features

Level 14
    "Ruthlessly self-centered psychopathic schemers"

Level 15
    "Psychopathic or cold blooded spree killers mulitple murders."

Level 16
    "Psychopaths committing multiple vicious acts."

Level 17
    "Sexually perverse serial murderers Torture-murderers. Murder is the primary motive, following prolonged torture(amoung the males rape is the primary motive with murder to hide the evidence. Systematic torture is not a primary factor".

Level 18
    "Torture murderers with murder the primary motive."

Level 19
    "Psychopaths driven to terrorism, subjugation, intimidation, and rape, but short of murder."

Level 20
    "Torture murderers with torture as the primary motive but in psychopathic personalities."

Level 21
    "Psyhcopaths preoccupied with torture in the extreme, but not known to have commited murder."

Level 22
    "Psychopathic, serial torture-murderers, with torture the primary motive."
  • Anonim

dzięki
  • *Ola*

>ღGosiaღ napisała:
    >ja oglądam na Discovery Investigation w niedziele...
    >Program nazywa sie "Źli ludzie" jest jakoś po 23.
    >Hela dziękuję bardzo za opis :):)
    >Pozdrawiam:):):)

pewnie chodzi o ten sam program :) na discovery world albo discovery channel bylo pod tytułem 'okrutni ludzie'
| |

Grono dla osób interesujących się tymi zagadnieniami, w szczególności sposobami i przyczynami p...

Fotki

Miejsca grona (0)