-
Słoniu
Czesc. Z tego co słyszalem to kryminalistyka zajmuje sie "badaiem dowodów zbrodni". Coś takiego bardzo mine interesuej i szukam takiej takich studów gdzie mogłbym sie szkolić w takim lub podobnym kierunku :) dodam ze na maturze zdaje chemie i biologie na poziomie rozszerzonym. Chciałbym wlasnie pracować jako taki analityk w labloatorum dla policji. Tak to ująlem bo nie wiem jak dokładnie to sie nazywa. Czy kryminalistyka to właściwa droga? -
milena
Nie. Zostań chemikiem, a następnie zatrudnij się w laboratorium kryminalistycznym.
Jak chcesz mieć zajęcia z kryminalistyki, możesz studiować prawo. -
Hela
analityk laboratoryjny na studiach, a potem doszkalanie w policji. Ja mam takie same zamiary i własnie tak będę próbowała. -
Słoniu
Wyczytałem na innym forum : "...W WSP Szczytno od pewnego czasu nie ma możliwości podjęcia studiów kilkuletnich po maturze. Szkolenia oficerskie dostępne są w tej chwili jedynie dla osób posiadających wyższe wykształcenie. Odbywa się to w trybie studiów podyplomowych.
Studia w trybie kilkuletnim które rozpoczęły się przed podjęciem decyzji o zmianie trybu naboru z oczywistych powodów są kontynuowane przez osoby które je podjęły wcześniej..." U mnie matura w maju wiec juz sie nie łapie xD ALe jesli dobrze rozumuem to najpier np. na anlityke medyczną musze isc a pozniej dopiero jako podyplomowe moge zlożyc do WSP w Szczytnie? -
-
Hela
Tak mi sie zdaje. Bo do pracy w labolatorium musisz miec wyższe wykształcenie. Tal więc troche nauki Cie jeszce czeka. -
Słoniu
Do tego przywykłem...xD A orientujesz się może czy to koniecznie musi byc analityka med. czy moze też coś innego? Słyszłem ze biotechnologia też sie nadaje. -
Hela
Jak własne sie orientowałam to chcieli analityke laboratoryjna, analityke medyczną, biotechnologie bądź biologie razem z chemią. -
Słoniu
-
Hela
polecam SGGW, tam mam zamiar próbować.
Bo WUM wszyscy mi odradzają z powodu podobno pogarszającej sie kadry (nie bijcie! Takie opinie do mnie dotarły) -
Ania nie Anka
no ja nie wiem... sggw jest nastawione chyba jednak bardziej na takie "roslinki, rolnicze sprawy" popatrzcie na program magisterki i specjalizacje, a jak analityka medyczna to tylko na WUMie -
Hela
Mhm, Może i masz racje. Zresztą ja nie mam pojęcia, mogę bazować tylko na zasłyszanych opiniach. Studiujesz może na WUMie? -
Ania nie Anka
studiuje na sggw;p ale program na licencjat jest fajny (lepszy) na sggw ale na UW jest juz specjalizacja biologia komorki, a slyszalam ze tak raczej niechetnie przyjmuja kogos kto sie przenosi, wiec moze lepiej od razu isc na UW, no i najlepiej celowac w biotechnologie -
P.
a ja polecam analitykę medyczną, a cooo!
tym bardziej, że mamy niesamowicie rodzinną atmosferę :) -
Słoniu
hehe :P Ale nie wszędzie atmosfera jest "rodzinna" xD Za dużego wyboru nie mam.. Głównie Wrcoław: Akademia Medyczna, Uniwersytet wroc. i Uniwersytet Przyrodniczy xD Tam mają biotchnologię i na medycznej jest analityka med. Biotech jest jestszcze na Polibudzie ale ponoć to lipa w krzakach....